reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Anula, czuję się tak rożnie:-( Trochę mi brzuch twardnieje, więc muszę zażywać magnez, jeśli jednak i to nie pomoże, pewnie znów wyląduje w szpitalu pod kroplówką z magnezu:no: Ale nie narzekam, najważniejsze, to zdrowie DZidzi:tak:
a jak Ty się czujesz???

reklama
sisi a jaki bierzesz magnez ? U mnie w porządku, brzuszek rośnie- znajomi twierdzą że jak na ten wiek ciąży to duży, ale ja tym się nie przejmuje- najważniejsze żeby maleństwo miało dobrze i niczego mu nie brakowało. A ja do ostatniej wizyty zrobiłam morfologie i niestety wyniki na pysk poleciały, a zwłaszcza żelazo- dlatego mam brać w tabl. a oprócz tego spożywać takie produkty gdzie najwięcej jest żelaza- muszę podnieść wynik do styczniowej wizyty. Sisi a ty oprócz pozytywnej bety dawałaś coś jeszcze do bociana typu usg albo coś w tym rodzaju ?

Anula, ja biorę Asmag 3 razy dziennie Nie przejmuj się brzuszkiem, ja też mam większy w porównaniu z innymi dziewczynami, ale to nawet dobrze, bo dużo wód płodowych Morfologia niestety znacznie się pogarsza, ale to normalne Ja na początku to się przestraszyłam, w zasadzie wszędzie było poniżej lub powyżej normy, ale te normy w ciąży nie mają zastosowania Lekarze zwracają uwagę na kilka rzeczy, w tym właśnie na hemoglobinę, czyli jak spada, to trzeba brać żelazo Ja też biorę od jakiegoś czasu, ważne jest też, żeby nie było zakażenia dróg moczowych, bakterii w moczu w dużych ilościach, leukocytów i itp
Niczego nie wysyłałam do Bociana, tylko podałam wynik bety, a oni też nie dzwonili do mnie

goyah powodzenia, tak jak anula pisze czas szybko leci dopiero wymieniałyśmy na forum opinie i doświadczenia z Parens, potem z Bocianem, a tu lada dzień maleństwo się pojawi, super

jup to kolejny chłopak się szykuje, ciekawe jak drugie maleństwo, może będzie parka, a z brzuszkiem się nie zamartwiaj, wszystko zależy od postury i predyspozycji mamy u mnie też dopiero nieśmiało jest widoczny

sisi ty też już jesteś na finiszu, obyś bez niepotrzebnych przeżyć doczekała się maleństwa, powodzenia
joasik ogromne gratulacje, no właśnie a cc miałaś ze wskazaniem czy jednak sama się zdecydowałaś
u mnie jak na razie od jakiegoś tygodnia pierwsze wyczuwalne ruchy dziecka, ostatnie badania w normie, za tydzień kolejna wizyta i mam nadzieję, że nadal wyniki się utrzymają + usg połówkowe

Sisi jeszcze nie :-) małemu się nie spieszy i pewnie do nasępnego tygodnia jeszcze go ponoszę hihi oby tylko na wigilię wrócić

Dziękuję wszystkim za gratulacje:)
faro ja właściwie sama chciałam, ale leczenie niepłodności chyba też może być wskazaniem, bo tak na skierowaniu pisało i wszędzie jako wskazanie to pisali.
Goyah powodzenia i żebyś nie musiała tygodnia czekać:)

reklama
Obawa się pojawia od tego przeciągania no ale czekamy cierpliwie.:-) Mi też moja dr powiedziała, że mogę od razu cesarkę poprosić ale po rozmowie razem z nią stwierdziliśmy, że może spróbujemy bo żadnych przeciwwskazań medycznych nie mam. Zobaczymy jak będzie i czy maluszek pozwoli hihi

Do góry