reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Anula, czuję się tak rożnie:-( Trochę mi brzuch twardnieje, więc muszę zażywać magnez, jeśli jednak i to nie pomoże, pewnie znów wyląduje w szpitalu pod kroplówką z magnezu:no: Ale nie narzekam, najważniejsze, to zdrowie DZidzi:tak:
a jak Ty się czujesz???

reklama
sisi a jaki bierzesz magnez ? U mnie w porządku, brzuszek rośnie- znajomi twierdzą że jak na ten wiek ciąży to duży, ale ja tym się nie przejmuje- najważniejsze żeby maleństwo miało dobrze i niczego mu nie brakowało. A ja do ostatniej wizyty zrobiłam morfologie i niestety wyniki na pysk poleciały, a zwłaszcza żelazo- dlatego mam brać w tabl. a oprócz tego spożywać takie produkty gdzie najwięcej jest żelaza- muszę podnieść wynik do styczniowej wizyty. Sisi a ty oprócz pozytywnej bety dawałaś coś jeszcze do bociana typu usg albo coś w tym rodzaju ?

Anula, ja biorę Asmag 3 razy dziennie Nie przejmuj się brzuszkiem, ja też mam większy w porównaniu z innymi dziewczynami, ale to nawet dobrze, bo dużo wód płodowych Morfologia niestety znacznie się pogarsza, ale to normalne Ja na początku to się przestraszyłam, w zasadzie wszędzie było poniżej lub powyżej normy, ale te normy w ciąży nie mają zastosowania Lekarze zwracają uwagę na kilka rzeczy, w tym właśnie na hemoglobinę, czyli jak spada, to trzeba brać żelazo Ja też biorę od jakiegoś czasu, ważne jest też, żeby nie było zakażenia dróg moczowych, bakterii w moczu w dużych ilościach, leukocytów i itp
Niczego nie wysyłałam do Bociana, tylko podałam wynik bety, a oni też nie dzwonili do mnie

goyah powodzenia, tak jak anula pisze czas szybko leci dopiero wymieniałyśmy na forum opinie i doświadczenia z Parens, potem z Bocianem, a tu lada dzień maleństwo się pojawi, super

jup to kolejny chłopak się szykuje, ciekawe jak drugie maleństwo, może będzie parka, a z brzuszkiem się nie zamartwiaj, wszystko zależy od postury i predyspozycji mamy u mnie też dopiero nieśmiało jest widoczny

sisi ty też już jesteś na finiszu, obyś bez niepotrzebnych przeżyć doczekała się maleństwa, powodzenia
joasik ogromne gratulacje, no właśnie a cc miałaś ze wskazaniem czy jednak sama się zdecydowałaś
u mnie jak na razie od jakiegoś tygodnia pierwsze wyczuwalne ruchy dziecka, ostatnie badania w normie, za tydzień kolejna wizyta i mam nadzieję, że nadal wyniki się utrzymają + usg połówkowe

Sisi jeszcze nie :-) małemu się nie spieszy i pewnie do nasępnego tygodnia jeszcze go ponoszę hihi oby tylko na wigilię wrócić

Dziękuję wszystkim za gratulacje:)
faro ja właściwie sama chciałam, ale leczenie niepłodności chyba też może być wskazaniem, bo tak na skierowaniu pisało i wszędzie jako wskazanie to pisali.
Goyah powodzenia i żebyś nie musiała tygodnia czekać:)

reklama
Obawa się pojawia od tego przeciągania no ale czekamy cierpliwie.:-) Mi też moja dr powiedziała, że mogę od razu cesarkę poprosić ale po rozmowie razem z nią stwierdziliśmy, że może spróbujemy bo żadnych przeciwwskazań medycznych nie mam. Zobaczymy jak będzie i czy maluszek pozwoli hihi

Do góry