reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Kimka Kochana powodzenia na wizycie :) trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze z fasolka :) a Ty trzymaj.kciuki za mnie w piatek, beda mi potrzebne!

reklama
Kochana ty mi nie musisz przypominać żebym za ciebie kciuki trzymała bo robię to codziennie :) i zawsze zdrowaskie za ciebie i dziewczyny odmowie :) u mnie wszystko ok po wizycie. :)

Dziękuję Ci bardzo!!! :) to bardzo dużo dla mnie znaczy :) powiem Ci, że już wczoraj przeszla mi ta cała chandra, bo miałam strasznego doła, płakałam cały czas i w ogóle humor miałam do dupy...dzisiaj bardziej optymistycznie myślę i co ma być to będzie...mam nadzieję tylko, że jednak jest tam komóreczka i że się zapłodni i będę w ciąży, to moje marzenie :)
a TY jak się czujesz Kochana???

Nuna , kimka ,Madziula trzymam za Was wszystkie mocno kciuki , cały czas podczytuję , a ja dążę do wizyt i zrobienia badań u genetyka i immunologa.
Mam nadzieję ,że będzie wszystko ok, ale to jeszcze bardzo długa droga .
Teraz najgorszy czas dla mnie 3 miesiące przerwy i oczekiwania .

Madziula_87 podczytuję Was dziewczyny i bardzo się cieszę, że udało się i jest kilka zapłodnionych komórek, teraz zaciskam kciuki za cudną Betę, żeby rosła a z nią Twój brzuszek :-) Madziula Twój Mąż miał kiepskie nasienie?? Dziś jedziemy na wizytę mam część badań, AMH, FSH, CMV IgM, TSH i seminogram, zostały tylko posiewy i cytologia, dziś będę je miała pobierane. Mój Mąż ma tylko 1% prawidłowych plemników-zmartwiło nas to, nie ukrywam.. Jak było u Was??

anikola a nie brałaś pod uwagę takiej opcji: żeby w tym cyklu pojechać 1-3dc na rozpiskę i powiedziałabyś dr G że miałaś zacząć stymulację on by ci rozpisał leki a w 9dc jakbyś przyjechała na wizytę to dr Mr. i on już by cię poprowadził(końcówka stymulacji, punkcja i transfer) tylko musiałabyś się dopytać kiedy dr Mr wraca. Myślę że to by była dobra opcja, tam nie jest tak że jak zaczniesz u jednego dr program to nie możesz wrócić do innego, przemyśl i życzę aby wszystko ułożyło się po twojej myśli,
madziulka rz byłaś na wizycie u dr M. co powiedział na temat twojej sytuacji, bardzo mi przykro, nie spodziewałam się u ciebie takiego obrotu sprawy, zwłaszcza że mamy obie podobne amh,
nuna trzymam mocno kciuki za punkcję i twoją komóreczkę, niech się pięknie dzieli i zapładnia,
kimka wielkie gratulacje, teraz nie denerwuj się, twój/ja kropeczka/ek wszystko czuję, życzę spokoju i nudnej ciąży
madziula a twoja historia a zwłaszcza finał jest nie zwykły, niech wszystkie 6 ładnie się zapładniają, dzielą i dochodzą do blastoscysty, mam dobre przeczucie jeśli chodzi o ciebie, trzymam kciukasy
a resztę dziewczyn które nie wymieniłam serdecznie pozdrawiam, :-):rofl2:

Nuna , kimka ,Madziula trzymam za Was wszystkie mocno kciuki , cały czas podczytuję , a ja dążę do wizyt i zrobienia badań u genetyka i immunologa.
Mam nadzieję ,że będzie wszystko ok, ale to jeszcze bardzo długa droga .
Teraz najgorszy czas dla mnie 3 miesiące przerwy i oczekiwania .
Madziu powodzenia na wizytach ;-), porobisz badania i będziesz wiedziała na czym stoisz! może akurat tam tkwi przyczyna :eek:

Madziula_87 podczytuję Was dziewczyny i bardzo się cieszę, że udało się i jest kilka zapłodnionych komórek, teraz zaciskam kciuki za cudną Betę, żeby rosła a z nią Twój brzuszek :-) Madziula Twój Mąż miał kiepskie nasienie?? Mój Mąż ma tylko 1% prawidłowych plemników-zmartwiło nas to, nie ukrywam.. Jak było u Was??
Witam Kristin, dziękuję, mam nadzieję, że komóreczki się dzielą i wszystko będzie dobrze!:-)
U nas nasienie bardzo się wahało! pierwsze badanie w roku 2012 - 2 mln plemników, po 4 miesiącach i braniu różnych specyfików gorzej 1,5 mln i nic ruchu, ani morfologi - 0%, po kolejnych 4 miesiącach i kolejnych witaminkach 24 mln i cokolwiek się ruszało!, przed ostatnie badanie w styczniu tego roku wykazało, że w nasieniu są tylko pojedyncze w polu widzenia! załamka totalna i szybka decyzja! Klinika Parens i podejście do IVF, ale w marcu u nich wykonaliśmy badanie komputerowe i znowu szok - 24 mln w ejakulacie, gęstość 14 mln w 1 ml, ruchliwość 3% ruch A, 8 % ruch B, morfologia dalej 0 :( ..... mąż brał Profertil od grudnia, ale widzisz, nic to nie dało! nie powtarzaliśmy znowu badań przed kwalifikacją do IVF, bo był ważne i myśleliśmy, że teraz będą już pewnie lepsze! .... życie pokazało co innego! oddanie nasienia w dniu punkcji i co? zero żywych, wszystkie martwe i to tylko pojedyncze! .... po 2 godzinach ponowne oddanie nasienia i nadzieja, żeby cosik się pojawiło - chociaż 1 zdolny do zapłodnienia - wyszła Pani embriolog i mówi, że coś z tego będzie - jakiegoś jednego drgającego widzi - może da radę! ....znalazło się ich aż 6 widocznie, skoro wszystkie 6 się zapłodniło! a morfologia zawsze była 0 %, więc nadzieja jest Kristin! :-)

Ostatnia edycja:
madziula a twoja historia a zwłaszcza finał jest nie zwykły, niech wszystkie 6 ładnie się zapładniają, dzielą i dochodzą do blastoscysty, mam dobre przeczucie jeśli chodzi o ciebie, trzymam kciukasy
powiem tak! sama nie mogłam w to uwierzyć :-) ...dzwoniłam wczoraj po 10- odebrała Pani Embriolog! i pytam: dzień dobry tu ..... chciałabym się dowiedzieć czy coś z wczorajszego dnia się zapłodniło i czy mamy jakiekolwiek szanse na jeden choć zarodeczek z tego drgającego plemnika?
icon_sad.gif
- a Pani E odpowiedziała mi, że raczej ma dobre wieści dla mnie, ale upewni się jeszcze w karcie! ...nogi mi się ugięły, ciepło mi się zrobiło - otworzyłam okno i słyszę! ...ZAPŁODNIŁO SIĘ 6 :szok: , a ja się pytam, czy to napewno MY, czy napewno dobrze sprawdziła! usłyszałam tak, udało się!...i powiem WAM, że to naprawdę był szok - ale wierzyłam, że skoro doszliśmy do tego etapu, to teraz już musi być tylko dobrze! ...Pani E prosiła by dzwonić w piątek, w sprawie transferu - jak będzie dobrze! także nie mogę się już doczekać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny :happy:
Anikola
Anula dobrze pisze mnie przygotowywał dr Mr ale pod koniec stymulacji byłam u dr P on też robił mi transfer także lekarze w bocianie dobrze współpracują....
Madziula 87 z 6 to juz na pewno musi coś przetrwać także czekam z Tobą

Pozwodzenia życzę wszystkim staraczkom i oczekującym, i dużo cierpliwości i spokoju....

Do góry