czerwona oliwka
Fanka BB :)
Madziula super wynik, będę mocno trzymać kciuki za Ciebie!! Estradiol też wysoki i endo ładne! Będzie co wybierać z tych 17 pęcherzyków.
Dziewczynki a ja mam takie pytanko, bo u nas w tych badaniach wyczytałam, że podają zastrzyk typu ovitrel przy pęcherzykach 16-17 mm. NO i tak sobie myślę jakiej wielkości one rzeczywiście powinny być przy podaniu tego zastrzyku, czy te 16 mm to nie za mało, albo czy tak jak u Madziuli 22,5 to nie za dużo już?? co myslicie??
Nuna podanie Ovitrelle ma na celu, aby komórki jeszcze dojrzały. Tu chyba raczej o peknięcie nie chodzi, bo działa decapeptyl albo inny.
anikola dobrze napisała. mi wydaje się, że powinnam miec większe pecherzyki do punkcji. Dwa razy przed punkcja miałam wielkości 17-20 mm i na 6 pobranych 2 były dojrzałe a za drugim razem na 10 pobranych 3 dojrzałe. To sa moje tylko dywagacje, bo oczywiscie pewności nie mam. Moge miec ogolny problem z dojrzałościa komórek. Przy cyklach naturalnych moje pęcherzyki potrafiły pekać przy 27 mm i więcej. Lekarze twierdzą, że cykle przy ivf nie mozna porównywać z naturalnymi.
Majeczka jak bedziesz juz gotowa, to żeby nie było za późno. Także jak jedna z koleżanek mówi "cyc do przodu" i na laparoskopie marsz )