reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Nuna też chciałam żeby dr K mi pomógł z papierami a nie był skory. A skad masz ziarenka na pomidorki bo też chciałam posadzić a bałam się ze się nie przyjmą.
Anikola to znaczy ze tych blastocyt może byc przy szczęsciu 10 i wszystkie zamroza?

reklama
Anikola chyba Twój wynik amh jest za wysoki do tych badań, wydaje mi się, że powinien być poniżej 1, ale nie jestem pewna. Mi na wizycie robili amh po to aby sprawdzić czy rzeczywiście jest nisko, bo kobitka mówiła, że chyba 2 przypadki miały takie, że wynik wychodził wyższy niż dziewczyny myślały ze mają...

MIlenka w tym roku pomiddorki siał mój mąż z nasionek, kupił w sklepie, posadził do tych małych doniczek do rozsadzania, a potem do ziemi, teraz są z nich krzaki hehe.

Milena max możesz mieć 5 blastocyst z tym, że w macicy te blastocysty mogą się jeszcze podzielić, ale to chyba trzeba dużo szczęścia:) Tak z ciekawości Milena skąd Ci się wzięło 10? Milena dałabyś ptasiego;-)to mój najulubieńszy smakołyk:-)
Dzięki Nuna. Trochę to niesprawiedliwe, co mi po moim nie takim złym amh jak produkuje tylko max 5 pęcherzyków:-(

No pogoda barowa więc ja poki dzidziuś nie widzi ze znajomymi na ryneczek dzisiaj na meczyk ;-) jakoś tak energia wróciła że jeszcze poużywam z moim m.
A ja pomidorka kupiłam sobie sadzonke i w doniczce na parapecie około 30 i dalej rosną małe koktajlówki :happy2:
Pozdrawiam miłego weekendu mimo pogody

Anikola ja wiem, to wszystko jest niesprawiedliwe! a najbardziej to, że nie możemy zajść w ciążę naturalnie!

Goyah ja w tamtym roku miałam pomidorka na tarasie :) i też rosły piękne :)

Dziewczyny jak wygląda transfer? Ile sie leży po? Pecherz pełny? Bo embriolog jak dzwonił to nic nie mówił. Jakieś zalecenia dotyczące np. Jedzenia po transferze?

Milena z tego co pamiętam co Dziewczyny z "bociana pisały" to przed transferem podają zastrzyk w d*** na rozluźnienie mięśni, potem przemywa się wnętrze płynem żeby odkazić a po transferze dr zakłada nogę na nogę i leży się 10 min. na fotelu ginekologicznym a później ok 20-30 min w łóżku, 3-4 godz nie wolno jeść, słodyczy też, 4 dni bez współżycia, no i oszczędzać się i chyba 2 godziny przed nie wolno jeść (;-)Cytowałam Anule)
Nie wiem jak w bocianie z pęcherzem ale w Parensie trzeba mieć pełny i to jest najgorsze dla mnie;-)
Milena &&&&& za transfer

Ostatnia edycja:
nie trzeba mieć pełnego pęcherza :tak:,
milena o której jutro transfer ? dzwoniłaś do embriologa w sprawie reszty zarodeczków ? Trzymam kciuki za jutro :tak:

reklama
O zarodki dzwoniłam wczoraj dalej było 5 i rokowaly dobrze. Embriolog powiedział ze dziś juz do nich nie będą zaglądać. Transfer na 14:00

Do góry