reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

sisi35 raz zrobiłam w 11 dniu po insem. i wyszła jedna krecha, ogólnie to w 12 dniu po insem. wiedziałam że nie wyszło bo zaczeły mnie strasznie piersi boleć a u mnie to znak że @ tuż tuż i nie myliłam się bety za każdym razem wychodziły poniżej 2 :( gdzieś wyczytałam że ból piersi jest do I trymestru ciąży więc się łudziłam za każdym razem, a Twoje samopoczucie jak ???

reklama
NUNA25, pewnie tak zrobię, kupię ten test o większej czułości, bo w domu mam ale o czułości 25, to może nie wyjść

Anula86, jeśli chodzi o moje samopoczucie, to czuje delikatne ćmienie w podbrzuszu (podobnie jak na @, tylko mniej intensywnie), czasami mam wrażenie, że mnie coś zakłuje raz w jednym, raz w drugim jajniku Nie bolą mnie w ogóle piersi Wszystkie te objawy mogą więc świadczyć po prostu o zbliżającej się @:-(

Sisi ja zrobiłam sobie test przed betą, bo byłam strasznie ciekawa:-) i nawet mi wyszedł pozytywnie test o czułości 25 ale niestety na drugi dzień beta 4. Zrób sobie test ale jakby wyszła jedna kreska to się nie zrażaj. Moja siostra jak była w ciąży to dopiero 3 test jej wyszedł 2 tyg. po terminie miesiączki.

Nuna miałam normalny tylko taki jakbym brała tabletki anty tzn. mniej obfity i bezbolesny. Ja zrobiłam tylko błąd, bo 6 dnia @gdy myślałam, że się skończyła to zdecydowałam się na przytulanko z mężem i po tym krwawiłam 1 dzień i do tej pory mam plamienia. Ale tymi plamieniami się narazie nie martwie, bo przed procedurą in vitro też plamiłam po @. Nuna a Ty robiłaś tylko bete w 9dpt? wiesz już może w jakim stadium Ci zamrozili maluszka:-)?

Nuna trochę to dziwne, że ci kazali tak wcześnie robić, bo 9dpt to się robi przy 5 dniowych zarodkach. W innych klinikach z tego co czytałam to o wiele później robią. A robiłaś w ogóle sama jakieś testy ciążowe? na 100% jesteś pewna, że ciąży nie było?Pytałam na innych forach, to mi dziewczyny pisały, że wizyty kontrolne mają z reguły po oznaczeniu bety negatywnej, jeszcze przed @ i tam dowiadują się, co dalej mają robić.Orientujesz się może, która z Pań ci powiedziała na początku, żebyś dopiero przyszła za 2-3 miesiące? bo ja rozmawiałam z tą najstarszą, a wcześniej jak dzwoniłam to gadałam z ta blondynką i ona mi kazała przyjśc na wizytę po @. Zobaczę może podjadę i jak trafię na nią to może mnie zapisze....

Dziewczyny chciałabym poruszyć pewien temat. Chodzi mi o to czy spowiadacie się z in vitro. Ja na swietach nie byłam u spowiedzi, bo nie wiedziałam jak księża reagują i na wszelki wypadek nie chciałam dostać jakiegoś kazania, bo to wszystko jeszcze było świeże, a 19 stycznia chcę się wybrać na mszę o uzdrowienie i muszę iść do spowiedzi. Moje pytanie jest takie czy orientujecie się jak księża reagują, czy dają rozgrzeszenie?

reklama
Anikola szczerze mówiąc ja nie spowiadałam się z in vitro, dla mnie to nie jest grzech, to nie jest nasza wina, że z takich czy innych powodów nie możemy miec dziecka w sposób naturalny, dla mnie to jest poprostu sposób leczenia....
a powiedz gdzie jest ta masza o uzdrowienie?> w Rzeszowie?

Do góry