reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Cel osiągnięty. Dostałam 200 j puregonu na 6 dni, 2 × cetroide, 2×1 encorton i tinidazol dla mnie i dla m. Mam być w piątek na podgladanie i zostać do punkcji. M do mnie dojedzie.Pewnie szybko będzie bo mam krótkie cykle. Transfer jest na 3 albo 5 dzień od punkcji? Oni dzwonią wcześniej że np. Jutro transfer? I jeszcze Proszę napiszcie mi o tych zaleceniach przed transferem. Pisalyscie kiedyś na temat kosmetyków ze się nie używa czy coś? Jak wy to pisalyscie to ja byłam przekonana ze iui się uda i nie kodowalam tych wpisów. Bardzo proszę.
A zaplacilam 1600 zl i dr powiedział ze on sam nie wie jak to będzie z ta refundację nawet nie wie jak recepty wypisywać bo oczywiście to polska

reklama
Czy ten cetroide tez trzymać w lodówce? I jeszcze jedno czy może się tak zdarzyć ze punkcja będzie w ten dzień kiedy przyjadę? Bo teraz mam banie może lepiej żeby odrazu moj m przyjechał ze mna. Cetroide biorę w czwartek i piątek.

Milena ja dzień przed punkcją i w dniu punkcji myłam sie szary mydłem i nie używałam żadnych balsamów i perfum. Na punkcje poszłam bez makijażu. W dzień transferu też nie używałam perfumowanych kosmetyków ale poszłam w makijażu. Tak szczerze mówiąc to ja nie wiem czy to faktycznie ma sens. Tak samo musiałyby się stosować do tych zasad osoby obecne przy punkcji a wątpię, żeby tak było. Czytałam raz,że dziewczyna zastosowała się do zasad powyżej i się nie udało a drugi raz poszła wymalowana, wyperfumowana i się udało. Nie ma szans, żebyś miała punkcje w piątek ponieważ jak już będzie wszystko ok to dostaniesz jeszcze ovitrelle i dopiero po 36h punkcja.
Milena jak się dowiesz czegoś o tej refundacji podczas pobyty do daj znać, bo właśnie ciekawe jak to rozwiążą, bo chyba, żeby wypisać receptę na ryczałt klinika powinna , mieć umowę z nfz a przecież to kliniki prywatne hmmm.

Milena podziwiam, że sama wybrałaś sie w podróż :szok:
Tak jak pisze Anikola W dniu punkcji i transferu nie uzywać perfumowanych kosmetyków. Ja uzywałam bezzapachowy żel i balsam równiez z serii AA.

Jestem cala ale zmeczona.zdrzemnelam sie moze 1,5h ale obudzil mnie gorac w samochodzie bo tylko minimalnie szyby uchylilam bo jestem boidupa :) boze co to 3,5 letnie dziecko musialo przejsc w tym samochodzie :(
Oliwka dla mnie taka jazda to norma. M mnie bardzo często wysyla po cos w Polskę.
Dzieki za odpowiedz. Anikola na pewno się dowiem bo moze i mi cos jeszcze będzie potrzebne.
Musze mu zaufać poprostu martwię się bo przy iui raz mialam owu 12 dca raz 9dc albo 10dc juz nie pamiętam. W piątek będzie 10 dzień ale z kolei w czwartek mam wziąść ten cetroide rano.to musi mi to wyhamowac. No chyba do c....ja on się zna.
Wybrałam sie dzis na ulice plażowa. Jak nazwa wskazuje jest plaza jakis tam ichszejszy Rosir i wypożyczalnia sprzętu wodnego. Myślę co bede robic przed punkcja obczaje i przyjde sobie wolnym czasie nawet książkę poczytac nogi opalic, ale powiem wam ze dupy nie urywa. Tyle ze przy lasku.
Prawdopodobnie bede mieszkać w pierwszej wsi za białym, ranczo jakieś tam tez na ta chwile nie pamiętam. 50 zl doba.

26.06 Kasica82 : beta

KASICA CZEKAMY NA WYNIK

28.06 Milena: wizyta Bocian dr. Mr
1.07 Rea: beta? Dobrze pisze?
4.07 Milena: podglądanko

Sisi trzymamy &&&&& za maleństwa

Kurcze jakbym dostała te kilka dni później @ to zapłaciłabym jakieś 300 zl. Dr nawet mówił zeby poczekać ale ja sie uparlam :)

Ostatnia edycja:
alutka bardzo mi przykro .

Milena cykle przy ivf są bez porównania z cyklami do IUI. Myślę, że nie musisz sie martwic, że pękną.
Dziewczyny chyba juz poczuły wakacje, faro, katarina, kasica ???

reklama
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie jak to jest dokładnie z tymi kosztami , my ponosimy koszty leków? w kwocie do 2500 ?
czy jako ,że jesteśmy z Rzeszowa jakieś dodatkowe?
proszę Was o odpowiedź
Dziś dzwoniłam do Bociana i uzyskałam dla mnie najważniejszą odpowiedź : wypisać się z Rzeszowa , umówić się na wizytę i kolejek nie ma tak jak u nas :-) jestem happy , mogłam to zrobić 3 miesiące temu gdyby mnie nie zbywano tym ,że dostanę się w lecie :-( wrrrrr

Do góry