reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Kimka powodzenia ja jutro będe w Białym moze sie spotkamy bede wypatrywac :) hihihhi:) Sisi powodzenia :-) czy ktoras z Was miala klasyczne IVF?

reklama
Katarina nie ma sprawy zgadamy sie na piev. Ja jestm w Artemidzie nie w Bobianie wiec umowimy sie gdzien na kawe.

anikola czytałam na jakimś forum bodajże kafeteria o tym amh, ale to nie tak że bocian tak będzie kwalifikował tylko podobno maja być nowe wytyczne w sprawie nowych kwalifikacji, czyli osoby które dopiero będą podchodzić do całej procedury, z amh 0,5 mają zmienić na 0,7, sądzę że to nie przejdzie ale u nas w Polsce jest wszystko możliwe !!!
milena ja nie miałam klasycznego ivf tylko icsi a jest jeszcze imsi, klasyczne robią jak nie ma problemu z plemnikami tzn ruch i coś jeszcze biorą pod uwagę,
katarina a ty klasyczne będziesz miała ?

hej dziewczyny w refundowanym jest tylko IVF i ICSI. Nie ma IMSI w refundowanym.
Milena IVF to na szkiełku plemnik sam zapładnia komórkę jajową a przy ICSI plemnik jest wstrzykiwany do komórki jajowej. tak to najłatwiej wyjaśnić.

anula wlasnie niewiem .... moj M ma dobre wyniki nasienia ale ja bym jednak wolała icsi bede sie upierac i ponoc jesli nasienie dobre to przy rzadowce IVF a ja niechce !!!!!!!!

Katrina a ja właśnie chciałbym klasyczne bo chciałabym wiedzieć że ten "dobry" plemnik zapłodni komórkę jajową. chciałabym żeby plemnik 'sam' komórkę jajową zapłodnił, a jak "ktoś" mu pomoże to może ten plemnik nie nadawał się do zapłodnienia komórki. Wiem moje rozumowanie pewnie jest dziecinne ale u mnie pewnie będzie ICSI bo mój m ma słabe parametry nasienia. Ja mam tak strasznie dużo dylematów związanych z tym że te komórki zapłodnione nie stają się blastocystami, że wydaje mi się naturalniejszą selekcją to który silniejszy niech wygra. Oczywiście to jest moje zdanie. :-) Katrina nie martw się lekarz i tak zna się na tym najlepiej więc kompletnie zdam się na niego i ty pewnie też.;-)

Rea o widzisz a ja mam dylemat tzn obawy co do klasycznego boje się że to się nie uda a jak już wpuszcza to cos z tego będzie a i tak embriolog podejmuje decyzje co i jak w jaki sposób co do blasyocysty tez mam obawy ....niestety program rządowy ma wiele wad.aTy rea bedziesz mieć napewno icsi

reklama
Do góry