reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

rea ja miałam dawkę 150j puregonu, do stymulacji nic już tam na miejscu nie kupowałam, wziełam ze sobą resztki które zostały w fiolkach z puregonu, pisze że jest 300j więc na dwa dni jedna fiolka ale na dnie coś tam zostawało i okazało się na miejscu że w każdej fiolce po 100j zostało i w środe przyjechałam w 9dc i dr kazał pielęgniarce dać mi jeszcze 200j puregonu z tego co przywiozłam, po stymulacji dostałam leki na kwotę ok 700zł, 9dni wyszedł mi pobyt,
anikola jak wyniki ? zaczynasz kłucie ?

reklama
Czerwona Oliwko nie pytałam czego akurat ten lek. A czego pytasz? menopur lepszy jest? Za Ciebie też mocno ściskam kciuki:-)
Anula dostałam dziś pierwszy zastrzyk a na weekendzie trzeba się ratować pogotowiem;-)Chyba aż za bardzo się wyciszyłam bo lh miałam tylko 0,4 gdzie za pierwszym razem było 2,5.
W końcu dziś byłam na tej mszy o uzdrowienie więc teraz wszystko w rękach Pana Boga i Dr Magonia:-Dhehe

Anula, NIKA,mogłybyście mi wysłać na priva namiary na te mieszkanka?Będę ogromnie wdzięczna Z Akademika mi odpisali, że nie ma miejsc w tym terminie:-(Zreszta może i dobrze skoro można znaleźć taniej:-)Oby tylko były wolne miejsca Dziewczyny napiszcie mi tez czy w tych mieszkaniach jest dostęp do neta?

Sisi namiary na mieszkanie wysłałam Ci na priva.

anikola nie wiem czy lepszy. Nigdzie nie moge dojśc do takiej informacji. Ale widze, że depot sie sprawdził :)) Powiedz, czy zastrzyki wieczorem tak jak poprzednio czy rano?

Cześć Dziewczynki!

Mam pytanko: czy któraś z Was brała orgametril? ja je dostałam na zlikwidowanie tych moich cyst, odstawiłam tabletki we wtorek rano i do tej pory nie mam okresu. Czy któraś z Was orientuje się ile mniej więcej po ostawieniu pojawia się @? Denerwuje się, bo już jestem umówiona na wizytę do Warszawy i jak dzisiaj nie dostanę @ to będę musiała przekładać wizytę!

Anikola jak wrażenia po mszy???

Czerwona oliwka ja tez narazie parens;) tylko jeszcze etap iui
Kochane napiszcie następnym razem ze jest ta msza
Nuna ja biorę orgametril ale jeszcze przez tydzień takze nie wiem po ilu dniach ma sie pojawic @ dr powiedział tylko ze będzie nie obfita. 2 dni temu mialam takie brązowe plamienie ale ustalo.

no jak brałam jakieś tam inne tabletki anty to @ przeważnie już po 2 dniach przychodziła...a tu brzuch mnie boli strasznie, mam takie slkurcze jak okresowe a krwawienia brak!

a odnośnie mszy to chyba na stronie internetowej tego kościoła są podane daty

Czerwona Oliwko nie ma znaczenia kiedy, tylko, że wiesz robi się go domięśniowo to mi wygodniej jak podjadę po pracy, bo rano to ciężko by było, no chyba, że Ci mąż będzie robił. Ja swojemu nie daje robić, bo mi się wydaje, że domięśniowy trzeba jednak umieć robić. Tym razem gorzej się czuję, bo bóle głowy mnie już 3 dzień męczą, ale to po tej wstrętnej antykoncepcji.
Nuna ja @ po orgametril przeważnie dostawałam 4 dzień po odstawieniu tak jak przy antykoncepcji. Maks to na 5 dzień po odstawieniu.
Msza ok. Dużo śpiewania i klękania:) Były również "tańce" :) Na samym końcu ksiądz indywidualnie kładł ręce na głowie i odmawiał, krótką modlitwę. Dużo osób po tym osuwało się na ziemię. Nie wiem dokładnie na czym to polega, czy to jest utrata przytomności...? Ja szczerze to poczułam takie kręcenie w głowie. Mój M był sceptycznie do tego nastawiony ale przyznał, że tez poczuł kręcenie lekkie, tylko on twierdzi, że to taka reakcja organizmu jak Ci ktoś kładzie na głowie ręce;-)Był taki moment gdy ksiądz powiedział, że teraz modlimy się o uzdrowienie małżeństw, które nie mogą mieć dzieci i ciężko było powstrzymać łzy;-)Ja cieszę się, że poszłam, poprostu chciałam zrobić wszystko co jest w mojej mocy, żeby tym razem się udało.

Dziewczyny powiedzcie mi, jakie badania wykonywane są podczas tego długiego pobytu: standardowe badanie ginekologiczne i usg? W którym dniu tego pobytu jest zwyczajowo punkcja (wiem ze to indywidualne, ale tak średnio)??

reklama
Sisi ja Ci mogę napisać jak to jest przy długim protokole. Między 1-3 dc zgłaszasz się na usg i pobierają Ci krew na lh i estradiol. Jesli wyniki sa ok to 2-3 dc zaczynasz stymulację. Poźniej po kilku dniach ( 1 raz miałam po 5 teraz będe mieć po 3 dniach) kontrola i usg i badanie estradiolu.Lekarz patrzy jak przyrasta i na tej podstawie modyfikuje dawki lub nic nie zmienia:) później za kilka dni znowu kontrola i badanie estradiolu. Jak juz pęcherzyki beda ok to zastrzyk np. otrivele i punkcja. U mnie stymulacja trwała 8 dni. Jeszcze Tobie i Twojemu M pobiora krew na badania wirusowe i Tobie zrobią wymaz na chlamydię. Przed punkcją musisz mieć zrobioną grupę krwi i ekg.

Do góry