reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

Zielona, co juz jadlas z polskich produktow?????
Slinka leci na cos zakazanego???

reklama
Katik, owoce mnie kusza, ale to od zawsze :-) Slodycze nie robia na mnie wrazenia, zwlaszcza, ze mam twarog, ktory uwielbiam.
Ciesza mnie "male rzeczy", takie jak ogorki kiszone i konserwowe, kapusta kiszona, sledzie, makrela. My tego w Meksyku nie mamy, wiec tutaj jem do woli. No i zmienilam z 5/5 na 1/1, efekt jest taki, ze sie gubie i nie pamietam co danego dnia wypada no i waga mi o kilo skoczyla, ale jestem pewna ze spadnie. Dzis dokanczam wczorajszy sernik. Jest taki dobry, ze musialam go na klucz zamknac, bo nie opanowalabym sie :zawstydzona/y:. Zrobilam tez protomajonez i wypieprzylam do smieci, bo smakuje jak zjelczaly. Dzis na obiadek bede miala grilowanego karpia i surowke z kwaszonej kapusty - pyyyyycha!

Zielona - jak w Niemczech mieszkałam to mi twaróg i ogórki kiszone w folii mama busem podawała:-D więc wiem, co czujesz;-)

A mnie się wydaje, że przez grzechy brzuch mi urósł i 2 dni na wagę nie właziłam, ale wczoraj przed snem się odważyłam i pokazała 60,7kg a rano przed jedzeniem już tylko 60,3:happy:
Aha, wciąganie brzucha pomaga. Jak się kontrolowałam i wciągałam cały dzień to jakiś taki płaski się zrobił, nawet M. zauważył!:tak:

A i zrobilam sobie galaretke pomaranczowa : 3 torebki herbaty pomaranczowej teekanne, czy cos jakos tak parzylam w 1/2l. wody az sie mocne zrobilo, chyba z 10 minut, dodalam rozpuszczonej zelatyny i slodziku. pycha.

Zieona, a ta surowka z kapusty kiszonej narobilas mi taaaakiej ochoty, ze tez dzis ja zrobie hehe

kurcze dziewczyny EWy to macie pomysly na deery, z zwyklych produktów a takie cuda. :)
a ja se dzis zmieniłam suwaczek, nie tylko ze mi ubylo ale i z zamierzeniem wagi, bo wyszlo ze mi brakuje tylko 0.7kg zrzucic ale efekt bedzie jeszcze kiepski bo jeszcze tu i ówdzie zostało tego co nie trzeba. wiec moze 51kg mnie zadowoli?:)

ja dzis mialam rybke na obiadek.
a najbardziek lubie na sniadanie omlet na słodko z twarozkiem i duuuuzoooo cynamonu mniam

dzis jadlam pyszna zupke pieczarkowa wedlug mojej inwencji tworczej
podaje przepis:
dwie palki z kuraka gotujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim i solą
jak sie ugotuje to wyjmujemy miesko niech stygnie
a do wywaru wrzucamy mix warzyw startych na tarce lyb skrojonych malakserem lub nakladka do blendera
te warzywa to u mnie pietrucha, marchew, seler
musi byc drobno by zupka byla gesciejsza a nie rzadziocha
nastepnie podsamazamy na suchej patelni cebulke jak sie zarumieni, dodajemy pieczareczki
dusimy na tej patelni i siup do zupki, warzywa gotuja sie okolo 15 minut
potem miesko obieramy na kawalki i wrzucamy do zupki
dodaje tez natke pietrzuszki
no i pieprzymy, mozna dodac trocjhe sosu sojowego ale nie trzeba
mozna tez troszke skrobi rozrobic w odrobinie zimnej wody (tak jak budyn sie robi) i zagescic tym zupke ale bez teog tez jest pyszota
smacznego

Trafilam na kolejny dukanowski blog z przepisami. Blogu nie chce mi sie czytac, ale przepisy przegladam :

Przepisy Dukan Forever

Sluchajcie, w Meksyku kupowalam cale otreby, a tutaj sa takie jakby przemielone. Czy sa tez takie normalne i jesli tak, to gdzie do kupienia?

reklama
zielna :) a jakie to sa te po twojemu normalne otreby całe. u nas sa takie płatki jakby mniejsze i wieksze sa tez granulowane. sa w torebkach i sa tez w pudełkach.
masz jakis link by nam pokazac jakie sa Ty tam miałas?

ja po zakupach warzywno proteinowych. i po obfitej kolackji gołabkowej.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry