reklama
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Katik, owoce mnie kusza, ale to od zawsze :-) Slodycze nie robia na mnie wrazenia, zwlaszcza, ze mam twarog, ktory uwielbiam.
Ciesza mnie "male rzeczy", takie jak ogorki kiszone i konserwowe, kapusta kiszona, sledzie, makrela. My tego w Meksyku nie mamy, wiec tutaj jem do woli. No i zmienilam z 5/5 na 1/1, efekt jest taki, ze sie gubie i nie pamietam co danego dnia wypada no i waga mi o kilo skoczyla, ale jestem pewna ze spadnie. Dzis dokanczam wczorajszy sernik. Jest taki dobry, ze musialam go na klucz zamknac, bo nie opanowalabym sie . Zrobilam tez protomajonez i wypieprzylam do smieci, bo smakuje jak zjelczaly. Dzis na obiadek bede miala grilowanego karpia i surowke z kwaszonej kapusty - pyyyyycha!
Ciesza mnie "male rzeczy", takie jak ogorki kiszone i konserwowe, kapusta kiszona, sledzie, makrela. My tego w Meksyku nie mamy, wiec tutaj jem do woli. No i zmienilam z 5/5 na 1/1, efekt jest taki, ze sie gubie i nie pamietam co danego dnia wypada no i waga mi o kilo skoczyla, ale jestem pewna ze spadnie. Dzis dokanczam wczorajszy sernik. Jest taki dobry, ze musialam go na klucz zamknac, bo nie opanowalabym sie . Zrobilam tez protomajonez i wypieprzylam do smieci, bo smakuje jak zjelczaly. Dzis na obiadek bede miala grilowanego karpia i surowke z kwaszonej kapusty - pyyyyycha!
Zielona - jak w Niemczech mieszkałam to mi twaróg i ogórki kiszone w folii mama busem podawała więc wiem, co czujesz;-)
A mnie się wydaje, że przez grzechy brzuch mi urósł i 2 dni na wagę nie właziłam, ale wczoraj przed snem się odważyłam i pokazała 60,7kg a rano przed jedzeniem już tylko 60,3
Aha, wciąganie brzucha pomaga. Jak się kontrolowałam i wciągałam cały dzień to jakiś taki płaski się zrobił, nawet M. zauważył!
A mnie się wydaje, że przez grzechy brzuch mi urósł i 2 dni na wagę nie właziłam, ale wczoraj przed snem się odważyłam i pokazała 60,7kg a rano przed jedzeniem już tylko 60,3
Aha, wciąganie brzucha pomaga. Jak się kontrolowałam i wciągałam cały dzień to jakiś taki płaski się zrobił, nawet M. zauważył!
zielona maupa
A i zrobilam sobie galaretke pomaranczowa : 3 torebki herbaty pomaranczowej teekanne, czy cos jakos tak parzylam w 1/2l. wody az sie mocne zrobilo, chyba z 10 minut, dodalam rozpuszczonej zelatyny i slodziku. pycha.
filonka
Fanka BB :)
kurcze dziewczyny EWy to macie pomysly na deery, z zwyklych produktów a takie cuda.
a ja se dzis zmieniłam suwaczek, nie tylko ze mi ubylo ale i z zamierzeniem wagi, bo wyszlo ze mi brakuje tylko 0.7kg zrzucic ale efekt bedzie jeszcze kiepski bo jeszcze tu i ówdzie zostało tego co nie trzeba. wiec moze 51kg mnie zadowoli?
ja dzis mialam rybke na obiadek.
a najbardziek lubie na sniadanie omlet na słodko z twarozkiem i duuuuzoooo cynamonu mniam
a ja se dzis zmieniłam suwaczek, nie tylko ze mi ubylo ale i z zamierzeniem wagi, bo wyszlo ze mi brakuje tylko 0.7kg zrzucic ale efekt bedzie jeszcze kiepski bo jeszcze tu i ówdzie zostało tego co nie trzeba. wiec moze 51kg mnie zadowoli?
ja dzis mialam rybke na obiadek.
a najbardziek lubie na sniadanie omlet na słodko z twarozkiem i duuuuzoooo cynamonu mniam
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
dzis jadlam pyszna zupke pieczarkowa wedlug mojej inwencji tworczej
podaje przepis:
dwie palki z kuraka gotujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim i solą
jak sie ugotuje to wyjmujemy miesko niech stygnie
a do wywaru wrzucamy mix warzyw startych na tarce lyb skrojonych malakserem lub nakladka do blendera
te warzywa to u mnie pietrucha, marchew, seler
musi byc drobno by zupka byla gesciejsza a nie rzadziocha
nastepnie podsamazamy na suchej patelni cebulke jak sie zarumieni, dodajemy pieczareczki
dusimy na tej patelni i siup do zupki, warzywa gotuja sie okolo 15 minut
potem miesko obieramy na kawalki i wrzucamy do zupki
dodaje tez natke pietrzuszki
no i pieprzymy, mozna dodac trocjhe sosu sojowego ale nie trzeba
mozna tez troszke skrobi rozrobic w odrobinie zimnej wody (tak jak budyn sie robi) i zagescic tym zupke ale bez teog tez jest pyszota
smacznego
podaje przepis:
dwie palki z kuraka gotujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim i solą
jak sie ugotuje to wyjmujemy miesko niech stygnie
a do wywaru wrzucamy mix warzyw startych na tarce lyb skrojonych malakserem lub nakladka do blendera
te warzywa to u mnie pietrucha, marchew, seler
musi byc drobno by zupka byla gesciejsza a nie rzadziocha
nastepnie podsamazamy na suchej patelni cebulke jak sie zarumieni, dodajemy pieczareczki
dusimy na tej patelni i siup do zupki, warzywa gotuja sie okolo 15 minut
potem miesko obieramy na kawalki i wrzucamy do zupki
dodaje tez natke pietrzuszki
no i pieprzymy, mozna dodac trocjhe sosu sojowego ale nie trzeba
mozna tez troszke skrobi rozrobic w odrobinie zimnej wody (tak jak budyn sie robi) i zagescic tym zupke ale bez teog tez jest pyszota
smacznego
zielona maupa
Trafilam na kolejny dukanowski blog z przepisami. Blogu nie chce mi sie czytac, ale przepisy przegladam :
Przepisy Dukan Forever
Sluchajcie, w Meksyku kupowalam cale otreby, a tutaj sa takie jakby przemielone. Czy sa tez takie normalne i jesli tak, to gdzie do kupienia?
Przepisy Dukan Forever
Sluchajcie, w Meksyku kupowalam cale otreby, a tutaj sa takie jakby przemielone. Czy sa tez takie normalne i jesli tak, to gdzie do kupienia?
reklama
filonka
Fanka BB :)
zielna a jakie to sa te po twojemu normalne otreby całe. u nas sa takie płatki jakby mniejsze i wieksze sa tez granulowane. sa w torebkach i sa tez w pudełkach.
masz jakis link by nam pokazac jakie sa Ty tam miałas?
ja po zakupach warzywno proteinowych. i po obfitej kolackji gołabkowej.
masz jakis link by nam pokazac jakie sa Ty tam miałas?
ja po zakupach warzywno proteinowych. i po obfitej kolackji gołabkowej.
Podziel się: