reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

Zrobilam placki kalafirowe, obrzydlistwo jakich mala, a smrod przy smazeniu okrutny. Wyladowaly w koszu.
Wykombinowalam sobie ciasto jogurtowe kakaowo cynamonowe, no i powinno wystarczyc na 3 dni. Polowy juz nie ma...

reklama
widocznie nie wsztstkie przepisy choc wydaja sie byc smaczne bywaja ladować w koszu.

ja dzis znow na sniad mam 2 gofry z twarozkiem i cynamonem.
wczoraj zaczelam 2 faze -od warzywek i co dzis +0.4kg . ja stosuje 1/1.
juz sie nie moge doczekac jutra :na obiad planuje tortille.
i pewnie jutro w planach pieczenie chlebka bo sie wykończył
.

patrzyłam na str w dozwolonych ze mozna soje, tzn ze mozna jesc te kotleciki sojowe lub inne sojowe produkty?

katik,kwiatek,wronia- a jak Wam idzie?

Ostatnia edycja:
Wronka ja sie wczoraj nawpieprzalam rafaello, robilam drugi raz i wyszly lepsze niz za pierwszym... tym oto sposobem zjadlam wczoraj 3/4 porcji, a dzis z rana dokonczylam.
A potem sie dziwie, ze waga idzie w gore hehe
ja poki co najbardziej lubie mokry sernik
ale teraz ubolewam bo w zadnym sklepie nie moge dostac sera w wiaderku dr Oetkera- fajny jest bo gotowy do tego serniczka i ma 3 % tłuszczu a inne potrafia miec i 20% !!! <szok>
raz mi sie udalo w selgrossie ten ser znalezc ale tylko jedno wiaderko bylo :(
przeszlam na system 3/3
odpokutowalam u tesciow dni PP waga ruszyla mi troche w dol o 0,3 no a dzis pierwszy PW
ostatnio wykonuje rozne wariacje z miesem mielonym z indyka
bylo juz spaghetti po bolonsku :))))
a dzis zrobilam a la leczo z papryka, cebulka, pomidorami, pieczarkami i tez dodalam mieso mielone

Ostatnia edycja:
Katik, ja robie tak na oko:
ok 250ml jogurtu
2 jajka
lyzeczka proszku do pieczenia
6 lyzek otrebow (moga byc zmielone lub nie)
slodzik do smaku
cynamon, duzo cynamonu :-D, mozna dodac kakao

Wszystko mieszam za pomoca trzepaczki do jajek - nie ma potrzeby uzywac mikser. Jesli masa jest bardzo wodnista dodaje lyzke maki kukurydzianej - ze skrobii wychodzi jakies takie dziwne.
Mase wlewam do formy i wstawiam na okolo 45minut do nagrzanego do 170ºC piekarnika.
Po upieczeniu ciasto ma konsystencje sernikopodobna.
No i mozna kombinowac ze smakami, bo na przyklad zamiast cynamonu mozna dac aromaty jakie tylko chcesz lub samo kakao...

Dziekuje, zrobie wieczorkiem, na kolacje w sam raz ;-)
Wersja z cynamonem mnie calkowicie satysfakcjonuje :-D

ja tam nie czuje ze jestem na diecie :)
na dni PP:
1007771g.jpg
na dni PW:
1007772.jpg
na deser :)
1007773.jpg
do tego cola zero i jest impreza :)))))))))))

reklama
Do góry