reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

reklama
A ja się ważę przed snem.. rano jakoś zapominam.. No, ale 1kg z uwagi na czas ważenia zawsze odejmuję;-)
No i też nago, z takim samym przekonaniem jak Wronka:-D

Kwiatek, wiem co przezywasz, tez mialam strasznego dola. Mam nadzieje, ze u mnie jednak sie juz teraz ruszy, bo najpierw to 2kg na plusie, pozniej po 1,5 tygodnia powrot do wagi po tygodniu diety wprowadzily mi metlik w glowie.

Bedzie dobrze, jeszcze miesiac/dwa bedziemy takie laski, ze hoho

Nie wiem, czy juz podawalam ta strone. Ale co tam wkleje jeszcze raz : Dieta Dukana Przepisy

Podoba mi sie ta strona, bo przepisy sa usystematyzowane i pelno jest takich na slodkosci. Juz w Polsce bede rodzicielke odsylac, coby wypiekami dukanowymi sie zajela, bo ja mam chyba dwie lewe rece.

Ostatnia edycja:
zielona super str. własnie w 1min na deser zrobiłam se deser czekoladowy.pyszny jak sie juz 4 dzien slodkiego nie je.

laski a jak to sie ma z tymi 2 łyzkami otebow dziennie? nie mozna juz wecej?dlaczego? no bo jak zrobie omleta na sniad to juz wtedy nie moge zjesc np chlebka D, lub wlasnie takiego deerku lub poprostu czegos innego. wtedy musze kombinowac z chudym samym nabialem.

Gofry Dukana

Dieta Dukana przepisy – Faza uderzeniowa / Faza I i Faza naprzemienna Faza II – Desery
Składniki na 6 gofrów:
- 4 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 łyżek otrąb
- słodzik do smaku
- aromat – ulubiony smak
- 150 gram chudego jogurtu naturalnego lub serka hormonizowanego
Sposób przygotowania:
Ubić piankę z białek. W dużej misce zmiksować dokładnie pozostałe składniki i na końcu delikatnie połączyć masę z ubitą pianą. Gofry piec w gofrownicy delikatnie przesmarowanej olejem. Do ciasta można dodać również cynamon.

ile moge zjesc takich gofrow patrzac wlasnie na te otreby?tez tylko 2 jak przy chlebku?
ale ja wam głowe zawracam coooo?

Ostatnia edycja:
reklama
Filonka, ja czytalam, ze mozna nawet 3 lyzki tych otrebow dziennie jesc. Musze jednak przyznac sie bez bicia, ze jednego dnia zjem 2, a drugiego dwa razy wiecej... Nie mozna jesc wiecej niz 3 lyzki otrebow, bo to tez kupa kalorii i jakies tam weglowodany.
Jesli chodzi o gofry, to na moje oko jest tak, ze skoro uzywasz 8 lyzek otrebow, wypieczone juz gofry dzielisz na 4 porcje i jedna porcje masz na jeden dzien.

Do góry