reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Panie na Dukanie - czyli zaczynamy odchudzanie :D

Kwiatek z maka kukurydziana jest tak, ze odrobinke mozna. Wazne, zeby nie przesadzic. Mysle, ze skrobie mozna w kazdy dzien.
Ja lece do konca miesiaca systemem 5/5, a po przyjezdzie do Polski przejde na 1/1 - bede sie opychac co drugi dzien kiszonkami :-D
ooo
ja dzis mialam dzien z warzywami a w lodowce mam sloik swojskiej kiszonej kapusty i nie ruszylam jej
ale zem glupia :-)
moglam sobie do rybki zrobic
coz? pojutrze wykorzystam

dzis jadlam buleczki te co Elvie piekla full wypas z warzywkami i szynka
na obiad zupka brokulowa na skrzydelkach z "makaronem" dukanowskim
a na drugie filet flądry w sosie jajeczno-jogurtowym z warzywami z patelni

podziwiam Cie Zielona
ja bym nie wyrobila 5 dni na PP
uderzeniowke mialam 3 dni i ledwo dalam rade
myslicie ze to ma jakies zanczenie ktory system sie wybierze?
czy 5/5 moze byc korzystniejszy?

reklama
Ja jade 1 na 1....
tak jak Zielona - tesknie za owocami. Robie Poli desery, kroje jablko , banana czy co tam innego i mam ocipiec.

Kwiatek gratulacje.
Ja ważę się raz w tygodniu, następne ważenie w niedzielę więc mój obecny stan wiedzy to 1kg.
Trochę wyłamię się z diety i będę jeść jabłka, bo coś musi mi uregulować trawienie, a 2 jabłuszka dziennie może mnie nie utuczą.
Całkowicie z cukru zrezygnować bym nie mogła, mam bardzo niski poziom cukru i od czasu do czasu muszę go sobie podnieść, tak więc nie zrezygnowałam ze słodzenia kawy czy herbaty.

Na kłopoty kibelkowe (chociaż zazwyczaj same mijają po jakimś czasie)
- łyżka otrąb pszennych (dodawać codziennie do owsianych) lub
- sok z kapusty (w sklepach warzywnych) lub
- babka plesznika ( w sklepach zielarskich) lub
- sól gorzka (w aptece)
Nie brać tabletek przeczyszczających, bo jelita się przyzwyczajają.

co do tych spraw to slyszlam ze czerwon herbt jest ddobr... i on tez pomga przy odchudznia... wspomga prace jelit no i zdrow jest... tylko nie slodz jej...

u mnie jutro chwila prawdy :) trzymaajcie kciuki :)

w ogole chor jestem dzisij ze magi normlnie, tz tez no Sean dlatej tak samo... widze ze pokaszluje a najlepsze jest to ze widze ze czasami udaje bo raz kaaszlnie a potem slychac ze nie kaszle tylko prubobuje powtorzyc bo juz inaczej kaszle i sie cos zstanawia i jk kszlnie to sie smieje :) hihihih tki mly a juz cuduje... :) przeciez jeszcze do szkoly nie chodzi :) hahhh

ja mam dzis dzien rozpusty
obzarlam sie ryby po grecku
wiem ze z marchewka trzeba ostroznie bo ma cukier
a ja sie najadlam sporo i jeszcze zostawilam sobie na sobote zeby wziac w pojemniczek do szkoly na obiad
no al na deser zorobilam nutelle
daleko jej do oryginalu ale nie jest taka zla
pysznosci
tylko z tym chyba tez trzeba uwazac a ja wcinalam jak glupia
i nie wiem czy dobrze zrobilam bo uzylam kakao odtluszczonego ale mial 10 % tluszczu
tot ylko jedna lyzeckza no ale... sporo sie wydaje tego tluszczu
nie znalazlam w realu kakao ktore mialao by go mniej lub wcale
a wy jakie macie?

reklama
Dziewczyny super wam idzie.Ja jak skoncze karmic to tez chyba przejde na ta diete bo widac super jest.
Katik napisz czy te piec kilo czujesz i widzisz ze zgubilas?I wiem ze to nie tu ale juz kiedys mialam sie pytac jak tam twoja skora???Juz jest dobrze?

Do góry