reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pampersy kontra tetra

Jakie pieluszki preferujecie?

• Wszystkich głosujących
    25
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rybciu popieram też bardzo lubię pampersy Dada :)) a tych z Lidla jeszcze nie miałam.
Byliśmy wczoraj na usg bioderek, na szczęście wszystko ok. i nie musimy szerzej pieluchować :) super bo troche sie martwiłam.

reklama
Iza1 te pampersy z Lidla śa bardzo fajniutkie nawet mają pomiar wilgotności na wieżchu pampersa.Są bardzo mięciutkie nie tak jak np. Happy

I te pampersy z Lidla mają np56szt za 29,90zł kupiłam rozmiar od 4do9kg

To są te pampersy z Lidla.
060718135006qb4.jpg

a ja ostatnio kupiłam w Auchan jakieś pieluchy no name za 22zł 78sztuk. Jak je odpakowałam to myślałam że ich wogóle nie będę używac bo jakieś takie foliowate i bałam się że będą odparzać ale jak Huggiesy się skończyły to założyłam i nic się nie działo i pupcia jak była tak i jest gładka. Teraz używam na zmianę z Huggiesami, jak są upały to Huggiesy a jak troszkę chłodniej i wieczorkiem to te taniochy (wychodza 28gr za sztukę). Ale podejrzewam, że jak dzidzia ma wyjątkowo wrażliwą skórkę to moga nie być odpowiednie.

My używamy pampersów z Tesco, wychodzą 32 gr za sztukę, jak mąż kupił je pierwszy raz to byłam zła i powiedziałam że oszczędza na dziecku, ale musze przyznać że są niezłe. Żadnych odparzeń, nie przemakają, dobrze chłoną i ogólnie są ok. Mają tylko jedną wadę- zapinane są nie na rzepy tylko na przylepce i np. po kąpieli jak mała jest tłuściutka z oliwki a ja też mam tłuste ręce i dotknę tego przylepca to kiszka - nie chce sie juz kleić.

ja ostatnio bylam zmuszona uzyc pamperesow i jestem strasznie Zawiedziona ... sa malo chlonne i po noiecalej godzinie wugladaja jak cale nasikane ... stanowczo wygrywaja huggiesy

ja uzywam pampersow 3 ale sa okropne,wcale nie wchlaniaja moczu,jedyny plus to taki,ze kupka z nich nie pzrecieka co czasem sie zdarzalo w 1 i 2, ale co chwile musze ja przebierac,czasem tez w nocy, huggiesy tez mi nie odpowiadaja,sa jakies takie male na mojego tluscioszka,chyba wielki rozmiar kupie,taki od 7 kg(nie wiem czy taki jest) to moze beda dobre.wykoncze ta paczke pampersow i juz ich wiecej nie kupie,takich tanich nie kupuje bo sie troche boja, a u nas w miescie nie ma Lidla,Auchana,Tesco i takich tam podobnych:) jest tylko hypernova i teraz sie kaufland buduje:)

A mi ostatnio przeciekają huggiesy :( Do tej pory były świetne, ale od paru dni Natalka moczy prześcieradełko nad ranem, wydawało mi się, że może tak duzo siusia i nie wytrzymują, więc jak tylko się obudziła to jej zmieniałam, ale one po prostu tak sie zbijają w kroku, że siusiu przecieka i tyle :( Ona się strasznie kręci i może to jest powód. Wiercipiętek za to robi kupke raz na 4 dni i do niej huggiesy są najlepsze, bo jakos wszystko sie mieści. Bedę chyba na kupkę huggiesów używać, a na siusiu to coś trzeba będzie znaleźć.
Jeszcze jeden minus huggiesów, rzep jest jakis taki ostry, żę obciera Natalce nóżki :(
A już myślałam, że znalazłam pieluszki i będzie z tym spokój...

reklama
Margarett ja też już kilka pampersów wypróbowałam i stwierdziłam ze jak dla mnie są najlepsze pieluszki z Lidla mają fantastyczny rzek ktury pracuje razem z brzuszkiem dziecka.
I też się dobrze spisuja pieluszki z Biedronki DADA.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry