reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
Malenko ja robię naleśniki z soczewicą - nadzienie przyprawiam i dodaję trochę startego sera a później całość zapiekam - pyszota wg mnie :-)
Można jeszcze pierogi z nadzieniem z soczewicy zrobić.
Jeśli chodzi o ciecierzycę czyli tzw. włoski groch to jest dużo przepisów. Znalazłam coś takiego i może się przydać Tobie.
Zobacz przepisy zawierające: ciecierzyca
Można jeszcze pierogi z nadzieniem z soczewicy zrobić.
Jeśli chodzi o ciecierzycę czyli tzw. włoski groch to jest dużo przepisów. Znalazłam coś takiego i może się przydać Tobie.
Zobacz przepisy zawierające: ciecierzyca
blond_20
Czarownica
hahahaha
Patrycja moja mama go robi sobie czesto.po ptostu gotuje makaron, kruszy na to ser i sypie troche cukrem.a teraz sie wycwanila i kupuje te w wiaderkach.ale ponoc to juz inaczej zmakuje.ja tam tego nie jem juz bo zawsze ser zostawialam
Patrycja moja mama go robi sobie czesto.po ptostu gotuje makaron, kruszy na to ser i sypie troche cukrem.a teraz sie wycwanila i kupuje te w wiaderkach.ale ponoc to juz inaczej zmakuje.ja tam tego nie jem juz bo zawsze ser zostawialam
Malena tyle zdolalam wyszperac z pudel;-)
Zupa z soczewicy
-soczewica (jeden woreczek)
-czosnek
-cebula
-koncentrat pomidorowy
Cebulke drobno kroisz, wrzucasz do garnka (nie na patelnie) i smazyc na zloty kolor na oleju. Jak juz ci sie zeloci ta cebulka dodajesz od 1,5 do 2 litrow wody, wsypujesz umyta soczewice i gotujesz. Po okolo 30-40 minutach jak soczewica jest juz miekka dodajesz wegete,kucharek czy jakiej tam uzywasz przyprawy, wyciskasz czosnek (wg uznania,ja lubie duzo) i dodajesz koncentrat pomidorowy. Gotujesz jeszcze przez chwile. Dla mnie zupka pierwsza klasa,bardzo mi smakuje,mam nadzieje zetobie tez bedzie
Klopsiki sojowe (z soczewicy tez)
- paczka soji
-jajko
-cebula
-pieczarki (choc niekoniecznie)
-bulka tarta
-ulubione przyprawy (u mnie koniecznie musi byc sos sojowy)
Przez noc moczymy soje, pozniej gotujemy jak jest juz miekka mielimy, do tego dodajemy jajko,podsmazona cebulke, przyprawy do smaku juz. Formujemy klopsiki obtaczamy w bulce tartej, smazymy.
Tak samo sie robi klopsiki z soczewicy tylko jej nie moczymy cala noc, tylko od razy gotujemy reszta j/w
Smacznego
Zupa z soczewicy
-soczewica (jeden woreczek)
-czosnek
-cebula
-koncentrat pomidorowy
Cebulke drobno kroisz, wrzucasz do garnka (nie na patelnie) i smazyc na zloty kolor na oleju. Jak juz ci sie zeloci ta cebulka dodajesz od 1,5 do 2 litrow wody, wsypujesz umyta soczewice i gotujesz. Po okolo 30-40 minutach jak soczewica jest juz miekka dodajesz wegete,kucharek czy jakiej tam uzywasz przyprawy, wyciskasz czosnek (wg uznania,ja lubie duzo) i dodajesz koncentrat pomidorowy. Gotujesz jeszcze przez chwile. Dla mnie zupka pierwsza klasa,bardzo mi smakuje,mam nadzieje zetobie tez bedzie
Klopsiki sojowe (z soczewicy tez)
- paczka soji
-jajko
-cebula
-pieczarki (choc niekoniecznie)
-bulka tarta
-ulubione przyprawy (u mnie koniecznie musi byc sos sojowy)
Przez noc moczymy soje, pozniej gotujemy jak jest juz miekka mielimy, do tego dodajemy jajko,podsmazona cebulke, przyprawy do smaku juz. Formujemy klopsiki obtaczamy w bulce tartej, smazymy.
Tak samo sie robi klopsiki z soczewicy tylko jej nie moczymy cala noc, tylko od razy gotujemy reszta j/w
Smacznego
reklama
Podziel się: