Zupa meksykańska
Mięso mielone podsmażyć na patwlni z cebulką
Potem włożyć do garnka zalać 1l wody. Pogotować
Dodać 2 kostki rosołowe. Pogotować
Dodajemy puszke kukurydzy konserwowej, fasoli czerwonej i groszku (ze wszystkim tzn. nie odcedzamy ). Pogotować
Dodać całe opakowanie przyprawy do potraw meksykańskich lub węgierskich. Pogotować
Po nalaniu na talerz posypać startym serem żółtym
Smacznego
BOMBA!!!!!
Minisia pytałaś o ten przepis na Gyrosa
Ja robie tak:
układam warstwowo (w takiej kolejności)
-2 piersi kroje na kawałki obsypuje przyprawą Gyros obsmażam na oleju.
-Jedna cebulka drobno pokrojona
-Ketchup (polewasz na cebuli- nie musi byc cała zakryta)
-Ogórki konserwowe (5 szt średniej wielkości) kroje na plasterki
-Majonez (co niektórzy dają sos czosnkowy zamiast majonezu ale ja wole majonez wtedy jest smak gyrosa nie czosnku) -pokrywasz nim cała warstwe.
-puszka kukurydzy konserwowej (odcedzonej)
-Kapusta pekińska (porwana lub pokrojona) delikatnie ją posolić z wierzchu
-papryka czerwona surowa drobno pokrojona na wierzch
Ja to robie w naczyniu żaroodpornym, fajnie widać warstwy. A i dobrze by było najpierw pokroic i przygotować wszystkie składniki i układać to na gorące mięso i przykryć, wtedy szybciej przechodzi smak;-)
SMACZNEGO