reklama
mam następną zagwostkę, byłam dziś w sklepie dla ciężarówek i sympatyczna pani ekspedientka poradziła mi zakup takiego elstycznego pasa poporodowego, który zakłada się 12h po i nosi. kupuje go zazwyczaj mąż, bo trzeba podać obwód brzucha po porodzie, by dobrać właściwy rozmiar. pas ten ponoć przyśpiesza obkurczanie i powrót brzucha do "normalności", koszt 79zł.... czy coś wiecie na ten temat?????
tak, to jest świetne ale w przypadku porodu naturalnego oprócz noszenia tego pasa należy robic ćwiczenia mięśni brzucha bo jak tylko go będziesz zakładać to on tylko utrudni powrót do formy bo rozleniwi mięśnie.
W przypadku porodu przez cesarkę ten pas jest niezastąpiony, pisałam o tym że biorę go do torby - pomógł mi przejść katorgę mniej boleśnie, bo brzuch po cięciu jest odnerwiony, nie można go napiąć i zwisa bezwladnie ciagnąc kobietę w dół, często widać ktore to są po cc bo łażą zgarbione a ten pas umożliwia jako takie funkcjonowanie bo chwilowo zastępuje nieczynne mięśnie potem powoli możnal ekko napinać mięśnie, ale to zwykle nie wcześniej niż po 3 tyg i powoli zdejmować ten pas.
Ten pas kosztował mnie 35 zł w aptece, nazywa się "Teresa"
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
ja mam narazie coś takiego:
Figi POPORODOWE dwurozmiarowe AMA rozm L (219164533) - Aukcje internetowe Allegro
czy to jest ten pas czy coś innego???
Figi POPORODOWE dwurozmiarowe AMA rozm L (219164533) - Aukcje internetowe Allegro
czy to jest ten pas czy coś innego???
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
a poduszke mam coś w tym stylu:
2o2 Poduszka poporodowa - poduszki z dziurką (220856401) - Aukcje internetowe Allegro
koła ratunkowego nie mam bo nie umiem pływac
2o2 Poduszka poporodowa - poduszki z dziurką (220856401) - Aukcje internetowe Allegro
koła ratunkowego nie mam bo nie umiem pływac
RENIFER to był dokładnie ten, tylko w tym sklepie był dużo droższy
APTEKA - PAS POPORODOWY PANI TERESA M + ćwiczenia (217123167) - Aukcje internetowe Allegro
z tą poduszką to właśnie o to mi chodziło, ale ponoć dużo taniej jest kupić pompowane kółko ratunkowe, a efekt zupełnie ten sam , poduszka droższa, a krocze szybko się wygoi i tylko kolejny rupieć w domu zostaje...
po porodzie jest duże prawdopodobieństwo zaplamienia, takie kółko to pod kran i gra gitarrrra, a z poduszką już problem i brudna...
APTEKA - PAS POPORODOWY PANI TERESA M + ćwiczenia (217123167) - Aukcje internetowe Allegro
z tą poduszką to właśnie o to mi chodziło, ale ponoć dużo taniej jest kupić pompowane kółko ratunkowe, a efekt zupełnie ten sam , poduszka droższa, a krocze szybko się wygoi i tylko kolejny rupieć w domu zostaje...
po porodzie jest duże prawdopodobieństwo zaplamienia, takie kółko to pod kran i gra gitarrrra, a z poduszką już problem i brudna...
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
no i zaczęłam... włożyłam już ręcznik mały i duży i szlafrok... z ciekawości zaczełam przymierzac obowiazkowe w moim szpitalu koszule do karmienia i nieobowiązkową koszulę do porodu, hehe - kiedys wydawały mi sie taaaaakie wielkie a dzis sie w nie ładnie mieszcze... owszem - są luzy ale pewnie swoje jeszcze przytyje... a apropo koszul do karmienia - tych z dziurami - rzeczywiscie trzeba bedzie skorzystac z rzepów!!!! juz teraz mi piersi wyłażą a tu mowa, gdy nabrzmieją!!! no i na dzis skończyłam bo te koszule chce wyprac w proszku dla dzieci, którego jeszcze nie mam... bardzo szybko po porodzie bede chciala prac znów wszystko w normalnych proszkach, ale nie chce sie w szpitalu dowiadywac czy dzidzius ma alergie...
RENIFER, mi przyjaciółka powiedziała, że swoich koszul i staników do karmienia to w przy obu porodach nie prała w tym proszku dzidziusiowym... powiedziała, że rzeczy dziecięce obowiązkowo, ale te swoje to już przegięcie, bo środowisko wokół dzidziusia nie może być do przesady sterylne i hipoalergiczne.... no i nie wiem....
a gdzie kupiłaś te koszule do karmienia??? w sklepie, czy w necie??? i ile sztuk nabyłaś???? ja wczoraj widziałam po 59zł. całkiem ładne, ale czy czasem nie za drogie??? ile kosztowały twoje???
a gdzie kupiłaś te koszule do karmienia??? w sklepie, czy w necie??? i ile sztuk nabyłaś???? ja wczoraj widziałam po 59zł. całkiem ładne, ale czy czasem nie za drogie??? ile kosztowały twoje???
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
możemasz racje - wypiore je wtedy w normalnym proszku...
koszule mam np taką po 39,90: HINDIANKA - Sklep dla mam i niemowl
koszule mam np taką po 39,90: HINDIANKA - Sklep dla mam i niemowl
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
kurde, nie umiem kilku adresów wkleic w jednym poście. jeszcze mam taką koszule po 45 złona jest i do karmienia i do porodu jakby co) HINDIANKA - Sklep dla mam i niemowl
reklama
Reniferku jestem na tym samym etapie ,powolutku coś dorzucam do torby i wykreślam z listy .Bez stresu powolutku to co musi być na pewno a resztę włożę po spotkaniu z położną .....
Pakuję do torby ,którą zabieram ze sobą tylko rzeczy dla mnie .....a do mniejszej rzeczy dla dzidziusia i jakieś dodatkowe pierdoły .ta dodatkowa będzie w samochodzie bo mąż będzie ze mną cały czas w szpitalu i nie będzie miał kto dowieźć ...
Pakuję do torby ,którą zabieram ze sobą tylko rzeczy dla mnie .....a do mniejszej rzeczy dla dzidziusia i jakieś dodatkowe pierdoły .ta dodatkowa będzie w samochodzie bo mąż będzie ze mną cały czas w szpitalu i nie będzie miał kto dowieźć ...