reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

reklama
balsam do ust jest moim nieodlacznym atrybutem zawsze, no i fakt bardzo sie przydać moze w szpitalu ;)
ładowarki do telefonu chyba nie da sie teraz spakowac...:p chyba ze po kazdym ladowaniu bedziemy ja odkladac do torby zamiast do szafki:-D ja jestem wrecz pewna, ze zapomne ładowarki. ale staram sie miec zawsze naładowany telefon. zeby jak cos starczyl na dwa dni

To dość oczywisty pomysł, ale mimo wszystko zapiszę :) Ja poprzednio miałam spakowaną torbę wcześniej, a w niej była kartka z rzeczami do wrzucenia na ostatnią chwilę (dokumenty, ładowarka, szczoteczka do zębów itp.).
Jak mi wody zaczęły odchodzić, to siedziałam w łazience, a Mąż latał z tą kartką po domu i nas dopakowywał. Zeszło mu chyba z 5 razy dłużej niż normalnie, bo się stresował, ale przynajmniej niczego nie zapomnieliśmy :D

Co do dezodorantu to polecam etiaxil. Można go stosować 1-2 w tygodniu w ostatnich tygodniach ciąży i zwykły dezodorant w ogóle nie będzie w szpitalu potrzebny. Kiedyś miałam spore problemy z nadpotliwością i tylko etiaxil pomagał.

mala.di no jasne ze nie teraz pakowac ladowarke :-p ja swoja liste mam wydrukowana i przy rzeczach ktore trzeba dolozyc mam postawionego ptaszka (jakkolwiek to nie brzmi ;))) czyli wiem ze mam je dolozyc w dniu wyjazdu do szpitala lub dzien wczesniej

Ewa ale mnie uradowałaś ta wiadomością bo jakoś byłam przekonana, że etiaxilu i innych takich w ciąży raczej nie można. A zamiast zapytać to jakoś tak mi zeszło...

Ifena, pytałam mojej ginekolog o rzeczy typu etiaxil, nizoral itp. Mówiła, że dla świętego spokoju można tego nie używać w I trym., ale potem raczej nie ma przeciwwskazań.
W sumie to nie miałam potem okazji, bo ciąże idealnie wpływają na moje włosy i jakoś tak hamują działanie gruczołów, że zwykły dezodorant wystarcza ;) Ale teraz lato, więc raz na ruski rok używam etiaxilu.

ja uzywam dezodorant w kulce BLOKER od ZIAJI, rewelacja jak dla mnie, stosujesz pierwszego dnia na noc, potem ja u siebie nastepnego dnia rano, potem za 2dni i masz spokoj na pare dni, on chyba musi wnikac w skore, nie wiem, dzialanie jest super, nawet wloski przestaly mi tak szybko rosnac po pachami, takze jak sie zablokeruje
ewa ja soebie tez karteczke napisze, oczywiste a nie pomyslalam znowu :D

dziewczyny a ile kompletów i jakie ubranka zbieracie dla dzidziusia ja spakowałam 5 komplecików w tym 3* kaftanik+śpioszki i 2*body+śpioszki 2czapeczki 2pary skarpetek 1para łapek drapek 4 tetry cienki kocyk i rożek

Kruszki, etiaxil właśnie tak samo się stosuje. A ile ta ziaja kosztuje? I gdzie się ją kupuje? W aptece?
Etiaxil jest drogi, dlatego ja - po wypróbowaniu - kupuję już na allegro, zawsze to taniej :)

reklama
Ja stosuję dove w sztyfcie i wg go nie czuć, także myślę, że jak się posmaruję codziennie rano to dzidzia tego nie poczuje, bo on jest praktycznie bezwonny. Z tym zapachem, żeby sie nie psikać to raczej chodzi o perfumy czy wody toaletowe a nie o sztyft, bez szaleństw :p

Danuś ja mam przygotowane do szpitala, 2xbody krótki rękaw, 2x body długi rękaw, 2Xspioszki + kaftanik i 2x rampers. Zobaczę jaka bedzie pogoda i jak będzie taki upał jak zapowiadają to wypakuje to body z długim rekawem i zamienię na body na ramkach albo z krótkim rękawem. Do tego mam dwie pary skarpetek, dwie pary niedrapek i dwie cieniuśkie czapeczki. 3 pieluszki tetrowe i rożek. Położna nam powiedziała, że jak sa takie upały to dzieci na salach leżą w samych body z krótkim rękawem i skarpetkach na rączkach i nózkach.
Na wyjście przygotowałam mężowi 3 warianty ubranek w zależności od pogody, jak bedzie upał to mam taki sliczny komplecik z h&m, body na którki rękaw, spodenki krótkie i czapa, no i oczywiście skarpetki i na wierzch ciueniutki kocyk, jak bedzie tak ok 20 stopni, to mam taki pajac bawełniany a jak będzie zimno i deszczowo to dresik. Myślę, że bedzie OK. :)

Do góry