reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pakowanie torby - czyli co zabrać ze sobą do szpitala na poród

dzag, a Ty już spakowana? no, a ja miałam torbę i już nie mam:-) Siostra wzięła do Oslo. No i tak muszę kupić wszytko, torby 2 albo pożyczyć, wolę 2 opcję, na dzień dzisiejszy mam lacacyd z łazienki, ręczniki z łazienki;-) i koszulę nocną i podkoszulek M do rodzenia, klapki i finito. No nic najwyżej wezmę takie worki na jak wożą towar na tandetę, w kratkę na suwak:-)

reklama
No i znowu słynny r_p77 :-D.

właśnie to samo chcialam powiedzieć :-D

k8libby, ja wiem że wolno sie wypisac na własne żądanie, ale chyba póki lekarze tego nie zrobią i będą mieć argumenty by mnie trzymać to zostane

i w szpitalach zazwyczaj podobno proszą by nie brać toreb bądz tymbardziej walizek sztywnych na kółkach, nie wiem czemu, bo to przeciez dla nas o wiele bardziej wygodne, i dzwigac bysmy nie musialy gdyby nie mial nam kto pomoc...

sempe, to mnie pocieszyłaś bo juz chcialam pakowac do szpitala wlasna posciel, w razie co:-p ale jest nadzieje ze i w moim szpitalu bedzie jakas kulturka;p

Ostatnia edycja:
U mnie już chyba wszystko zakupione tylko spakować trzeba, ale mąż wywiózł walizki do pracy i nie mogę się ich doprosić z powrotem. Ja tam nie będę się czaić waliza na kółkach i tyle, przecież specjalnie nie będziemy kupować torby podróżnej którą użyję raz, no może dwa bo przy drugim porodzie.

Ja też mam torbę na kółkach ale nie taką sztywną walizkę tylko zwykłą podróżna, tyle że ma ułatwienie w postaci rączki i kółeczek :)

Dla Wiktorka mam zwykłą małą taką ale jeszcze jej nie wyprałam więc rzeczy dla maluszka leżą przygotowane w szafie.

Tak się zastanawiam nad tymi koszulami. Do porodu też wezmę jakiś duży podkoszulek taty albo brata, bo mój mąż nie jest za wysoki i jego t-shirt to mi nawet tyłka nie zakryje:p jedną koszulę mam tylko i to w dodatku na ramiączkach i tak myślę o tym co pisałyście, że jak mi ramiączko spadnie i biust mi wyskoczy, haha:D więc może kupię jeszcze jedną ale na krótki rękaw. Tylko znowu pewnie będzie upał a u nas w szpitalu tak gorąco, że szok :/ i nie wiem co zrobić :p

Nic mi o torbie nie wiadomo, u nas są pojedyncze max podwójne sale poporodowe, więc miejsca jest sporo. Jak przyjadę z taką, to chyba przez to mnie do domu nie odeślą :p
Jeśli chodzi o wcześniejszy wypis, to też jeśli lekarze będą nalegać, nie mam zamiaru się sprzeczać, ale jeśli moja pani doktor powie, że jest ok i nie będzie widziała przeciwwskazań, to po co mam tam siedzieć?
Kupiłam w Pepco tą koszulę w motylki za 19,90 do rodzenia, będzie wygodna.

Nic mi o torbie nie wiadomo, u nas są pojedyncze max podwójne sale poporodowe, więc miejsca jest sporo. Jak przyjadę z taką, to chyba przez to mnie do domu nie odeślą :p
Ja też pierwsze słyszę, żeby pracownicy szpitala mieli coś przeciw tym twardym walizkom. Według mnie to nawet lepsze są niż te szmaciane walające się pod łóżkiem. Ja takiej nie mam - a żałuję. Bo nie dość, że wygodna, to bardziej higieniczna.

k8libby pisze:
Kupiłam w Pepco tą koszulę w motylki za 19,90 do rodzenia, będzie wygodna.
A ja nie mogę znaleźć jej na Allegro żeby ceny porównać. Ale wydaje mi się, że ta w Pepco tańsza niż to co widziałam na Allegro. No i przede wszystkim dobrze tak "na żywo" zobaczyć, bo wcale nie jest taka krótka, jak mi się na zdjęciach wydawało ;-).

Ten sprzedawca r_p77 zauważyłam jest z mojej miejscowości ;-) przejadę się jutro do ich hurtowni, zobaczę co i jak, faktycznie mają bardzo tanie artykuły higieniczne. Czas ucieka a u mnie torba dalej nie spakowana, jutro nadrobię ;-) przy okazji kupię wanienkę.

reklama
Ja mam akurat i materiałowe torby i taka na kolkach, w sumie teraz pakowalam sie w najmniejsza jaka mam z tych szmacianych, ale nie wiem, moze spytam sie mojej lekarki jak tu na to reaguja :p nie chce do siebie zrazić poloznej nieodpowiednia torbą :-D zreszta moze spojrza laskawiej jak zobacza ze z dosc daleka jade..

agos, to moze Ty nam nakablujesz czy on przystojny jest? :-)

Do góry