reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

P O R Ó D - jaki? Nasze obawy, wyobrażenia etc.

hehe... ja od jakiegoś 7 miesiąca czuje się jak małpka... nogi to jeszcze dam rade ogolić sama... ale bikini- nigdy w życiu. Może tez powinnam zagonić męża do pomocy:):):)
co do malowania paznokci - z nudów to codziennie zmieniam kolorki- nawet nauczyłam się rysować sobie różne wzorki i takie tam... ale tez juz tylko u rączek ;)

reklama
no właśnie u paznokci mam taki lakier prawie bezbarwny, więc jakby co to chyba przejdzie. pięty jeszcze jakoś sama obrabiam na stojąco pod prysznicem, choć nie jest to jakieś super dokładne.
co zaś do golenia... ja mam pieprzyk w miejscu intymnym, więc sama na czuja raczej boję się ogolić, żeby go nie zaciąć przypadkiem. ale już wczoraj zgłosił się Sz na ochotnika do ogolenia swojej żonki więc jakoś to będzie ;)

A ja wlasnie znow na wosk sie umowilam... Jak dobrze, ze sa takie wynalazki jak wosk... No i pedicure sobie zafunduje. A co! W koncu kobieta musze byc... Chociaz czasami...

BUUUUUUUUUUU Joas wosk :o
ja to bym sie bała że od bólu zaraz skurczy dostane ::)
bikini u mnie idzie "namacalnie", na nogach dzieki ciąży owłosienia brak ;D co dostóp to jak u słonia chociaz ostatnio sie zwziełam i prawie doprowadziłam do stanu ogólnego dobrego, zaczeły mi pekać stopy tak mi sie porobiły i nie wiem od czego czy od ciężaru jaki musza nosić czy co nie wiem???
codziennie mocze, atakuje pumeksem a 3xdziennie wcieram maść z arnika i cholera po4 dniach widac pozytywną róznice.Jak maluje pazurki u nóziów to jak kobieta guma wyginam nogi ale jakos idzie ;)
co do porodu to powoli zaczynam sie bac ale wole juz to miec za soba bo mam schizy jak mała za dużo odpoczywa i wolałabym żeby juz była na zawnątrz :)

ojej ja tez tak mam... od momentu kiedy poczułam pierwsze ruchy mojej Julci, każdy jej dłuższy odpoczynek strasznie mnie stresuje... tez juz chciałabym móc ją tulic w ramionach... Moje Kochane Maleństwo :)

Ewa, juz niedługo, masz termin tylko dzień wczesniej odemnie ;D wiec ja poczekam na ciebie i później tez zaraz pędze na porodówke ;)

oki Magda- opisze Ci wrażenia...chociaż ja raczej wole nie słuchać opowieści o porodzie od koleżanek,które sa już po... nie wiem czy tez tak masz...?

dominique.p pisze:
Porodu się raczej nie boję, bardziej się przejmuję tym, że nie zdążę dojechac na czas do szpitala oraz że będą mi zakładać wenflon albo cewnik (nie wiem dlaczego, ale od zawcze czuję obrzyd do tego typu ustrojstw brrr) ::) Torbę już mam spakowaną (oprócz "bieżących" kosmetyków), dla dzidzi wszystko przygotowane, więc teraz już tylko pozostaje mi czekać na rozdwojenie :D :D
Ja i porodu sie boję i cewnikowania, chociaz podobno  zakładanie cewnika nie boli ( a w każdym razie nie powinno boleć), ale jak ktos to robi nieumiejętnie albo weźmie za duży rozmiar, to miłe to nie jest! :( A wenflon to pryszcz, wolałabym tysiąć wenflonów na całym ciele niż poród :(-to jest paniczny paraliżujący lęk przed bólem, bezradnością, bezsilnością i koniecznością zdania sie na innych ludzi!!! :( :mad:

Witajcie dziewczynki :)

Ja sie porodu boje...cholera jasna...:) Tzn. moze nie samego porodu, ale tego, ze cos mogloby pojsc nie tak jak powinno...Wenflon czesto zakladaja z tego co mi wiadomo, a cewnik przy cc i chyba przy ZZO.

Co do golenia nog i pipki to daje rade ;D Z pipka mam wiekszy problem, ale pomagam sobie lusterkiem i czesciowo na 'dotyk' ;) Paznokcie u nog tez dam rade pomalowac, ale umowilam sie na porzadny pedicure, zeby dluzej stopy wygladaly na zadbane.
Do fryzjera juz sie chyba nie zalapie, bo moja fryzjerka ma termin 10 dni przede mna :p ale robilam odrosty 1.5 tyg. temu, wiec po porodzie sie wybiore.

reklama
Tak cewnik na stówę zakładają i przy CC i przy ZZO, chociaż moja siostra miała cewnik przy zwykłym porodzie więc nie wiem od czego to zależy.

Co do fryzjera, ja idę w przyszłym tygodniu na strzyżenie, a baleyage mi mąż machnie w domu, żeby mamusia ładnie wyglądała w trakcie porodu. ;)

Do góry