reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Oznaczenie grupy krwi ciężarnej.

linkowa

Zaciekawiona BB
Do porodu trzeba zabrać wyniki badań grupy krwi.
Czy zawsze musi być to wynik "potwierdzony" tzn z dwóch próbek w tym samym laboratorium?
Czy mogą to być dwa wyniki tzw. "niepotwierdzone" z okresu ciąży z różnych laboratoriach?

Jak to było przy waszych porodach?

reklama
Mam potwierdzony z dwóch pobrań i chodziło mi w pierwszym komentarzu że "jeden wynik z dwóch pobrań służy x lat" tylko najwidoczniej źle się zrozumieliśmy. Czyli jak ktoś ma kartę krwi to jest nie ważna czy ważna?
Mi koleżanka ze szpitala powiedziała, że oni na ogół nie biorą pod uwagę tej karty. Wykonują sami ponownie badanie. Więc być może zależy od szpitala, albo od tego ile mają czasu. Może przydaje się w sytuacji nagłego wypadku lub operacji?

reklama
Mi koleżanka ze szpitala powiedziała, że oni na ogół nie biorą pod uwagę tej karty. Wykonują sami ponownie badanie. Więc być może zależy od szpitala, albo od tego ile mają czasu. Może przydaje się w sytuacji nagłego wypadku lub operacji?
Co placówka to inny obyczaj 🙄 ja już wyżej napisałam że swojego potwierdzenia używam od 2012 r . I jeszcze nikt nie wykonywał mi badań ponownie tylko zawsze pokazuje ten 😐 a tak na logikę nie rozumiem po co x razy potwierdzać grupe krwi skoro ona się nie zmienia?

Co placówka to inny obyczaj 🙄 ja już wyżej napisałam że swojego potwierdzenia używam od 2012 r . I jeszcze nikt nie wykonywał mi badań ponownie tylko zawsze pokazuje ten 😐 a tak na logikę nie rozumiem po co x razy potwierdzać grupe krwi skoro ona się nie zmienia?
Myślę, że to jest na tyle ważne badanie, że trzeba mieć 100% pewność co do jego wyniku i dlatego musi być potwierdzone aż dwa razy.

reklama
Do góry