reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Oznaczenie grupy krwi ciężarnej.

linkowa

Zaciekawiona BB
Do porodu trzeba zabrać wyniki badań grupy krwi.
Czy zawsze musi być to wynik "potwierdzony" tzn z dwóch próbek w tym samym laboratorium?
Czy mogą to być dwa wyniki tzw. "niepotwierdzone" z okresu ciąży z różnych laboratoriach?

Jak to było przy waszych porodach?

reklama
reklama
Nie bardzo rozumiem - jakie wymądrzanie? Napisałam tylko, że grupa krwi nie jest niezmienna przez całe życie, bo są sytuacje, kiedy ta grupa się zmienia, tyle.
Tylko że Ty nic nie napisałaś o możliwości zmianie grupy krwi poprzez przeszczep tylko od razu jak ja napisałam że grupe krwi ma się jedną przez całe życie (u osoby bez przeszczepów) Ty stwierdzilaś że nie mam pisać takich bzdur publicznie i to jedyny Twój komentarz w tym temacie. I nadal nie wiem o co Tobie z tym chodziło 🤷🤷🤷 jeżeli chodzi o przeszczepy to autorka nigdzie nie napisała o przeszczepie więc dla mnie było logiczne że grupa krwi się nie zmieniła jak i nadal nie wiem co Twój komentarz ma/miał do tematu skoro nic sensownego nie napisałaś🙄🙄🙄

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Halo halo, spokojnie, dzięki za odpowiedzi 😊 nie przekomarzamy się.

W sumie to się dowiedziałam, że co przypadek to inne podejście...

A w szpitalu, jak dodzwoniłam się do miejsca, gdzie miano mnie poinformować i odpowiedzieć na moje pytania (przekierowano mnie telefonicznie) powiedzieli mi, że nie mają czasu, żeby na moje pytania odpowiedzieć... ale, żeby mnie poinformować, że nie mają czasu mnie informować, to też minęło trochę czasu - w sumie zdążyli by mnie poinformować, ha ha hah bosko ;)

Halo halo, spokojnie, dzięki za odpowiedzi 😊 nie przekomarzamy się.

W sumie to się dowiedziałam, że co przypadek to inne podejście...

A w szpitalu, jak dodzwoniłam się do miejsca, gdzie miano mnie poinformować i odpowiedzieć na moje pytania (przekierowano mnie telefonicznie) powiedzieli mi, że nie mają czasu, żeby na moje pytania odpowiedzieć... ale, żeby mnie poinformować, że nie mają czasu mnie informować, to też minęło trochę czasu - w sumie zdążyli by mnie poinformować, ha ha hah bosko ;)
Hehehe ciekawie 😂

A tak marginesie pozwoliłam sobie pogłębić temat "grup krwi" i wiedzieliście że np po poważnym wypadku jeżeli nie ma czasu na sprawdzenie jaką grupę krwi ma pacjent to się podaje "uniwersalną" grupę która pasuje do każdego? Mowa tutaj o grupie 0Rh- 😉
I istnieje takie coś jak tatuaż życia - nie każdy lekarz na to jednak zwraca uwagę ale zdarzają się wyjątki. Na nadgarstku lewej ręki można wytatuować sobie grupę krwi, są również znaczenia od nośnie klatki piersiowej oraz innych. Tylko taki tatuaż nie jest używany ani brany pod uwagę w PL🙄

Załączniki

• Capture+_2020-04-23-08-47-58.png
    Capture+_2020-04-23-08-47-58.png
    131,5 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnio edytowane przez moderatora:
A tak marginesie pozwoliłam sobie pogłębić temat "grup krwi" i wiedzieliście że np po poważnym wypadku jeżeli nie ma czasu na sprawdzenie jaką grupę krwi ma pacjent to się podaje "uniwersalną" grupę która pasuje do każdego? Mowa tutaj o grupie 0Rh- 😉
I istnieje takie coś jak tatuaż życia - nie każdy lekarz na to jednak zwraca uwagę ale zdarzają się wyjątki. Na nadgarstku lewej ręki można wytatuować sobie grupę krwi, są również znaczenia od nośnie klatki piersiowej oraz innych. Tylko taki tatuaż nie jest używany ani brany pod uwagę w PL🙄
Dokładnie,l chyba 0-, niestety to jest rzadka grupa dlatego lepiej jak wiadomo, jaką ma pacjent :)

Hej dziewczyny.A ja mam taki problem że nigdzie nie chcą mi teraz zrobić Krupa krwi oczywiście przez korona wirusa...kazali mi jeszcze w szpitalu próbować ale oczywiście nie mogę się tam dodzwonić ehhj

reklama
Do góry