reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

mialam straszny poranek wiec dzis chyba nic nie porobie w domu, leze z wiatrakiem i zimna woda i kawa macchiato i gdzies mam wszystko, w dodatku sama jestem i dosc powaznie to odczuwam... Oli kopie i wyczynia rozne rzeczy, ma sile te dziecko ;)

a jutro na badania...

reklama
Dziewczyny, czy wszystkim ciężarówkom przed porodem schodzi brzuch na dół?? Nudzi mi się;/ Nie mam już czego na allegro kupować, bo wszystko mam:D

Ja też już wszystko mam ;( i szczerze powiem, że jeszcze w żadne wakacje nie nudziłam się tak jak w te :no: a co do brzucha to u mój chyba jeszcze nie opad, a może opad ale ja nie widzę :-D jutro mam wizytę u gina i znając życie moja szyjka nie skróciła się ani milimetra od ostatniej wizyty :tak: eh powiem Wam, że już się nacieszyłam tym brzuchem i fajnie by było się tak za 2 tygodnie już rozpakować ;D a tak w ogóle to Wy macie tą ciemniejszą kreskę na brzuchu, nie wiem jak się to nazywa (taka od pępka w dół), bo ja nie mam chyba przez ten tłuszczyk ;D

ja mam, od niewymownej po same cycki ;)
co lepsze, na cyckach tez mam jakies takie brazowe przebarwienia od poczatku ciazy. najpierw myslalam ze rozstepy, ale jest dokladnie w kolorze tej kreski i takie rozlane po calym sutku tam gdzie sa kanaliki mleczne.... dziwne, mam nadzieje ze zejdzie to to.

Ja nie mam linea'y negry;p Za to mam pełno rozstępów:D

Lolcia, wytrzymaj do 38 tygodnia, bo 37 tydzień to jeszcze wcześniak jest.

Ja zastanawiam się czy jak na wyjście ze szpitala Zuzki wezmę jej bluzę i spodenki to położne nie będą krzywo patrzyły?? Bo kurcze jak ja wyjdę to pewnie będzie zimno, mam tylko jedną bawełnianą czapeczkę, a żadnego pajaca z kapturem, ale bluzę mam z kapturem, mój mówi, że zarzucę koc na fotelik i będzie ok., ale ja już przewrażliwiona jestem;p

Weronika, ciekawe która z nas pierwsza urodzi, bo mamy prawie ten sam termin hehe;p Chociaż ja coś czuję, że szyjka ma już się przygotowywuje i to dlatego mnie boli tak jak Zuzka się rusza.

A może inaczej, nie mam jeszcze wszystkiego, ale tez kasy na razie nie mam, czekam za wypłatą, bo chce kupić jeszcze termometr i laktator. Mam tylko nadzieję, że dobrze myślę z tym laktatorem i mała będzie mi chciała pić z butelki np. na wyjazdach, bo jakoś nie chciałabym wywalać cycora, odwiedzając prababcie Zuzki, przy przyszłym teściu i przyszłym szwagrze;/

Ainhoa, obstawiam ze jednak Ty :)
ja tu suwaczek mam ustawiony wedlug USG bardziej, wedlug OM to ledwie zaczynam 36 tydzien. u mnie wszystko pozamkane jeszcze na 4 spusty, tolka sie nigdzie nie wybiera poki co ;)

To ja też dołączam do grona okropnie się nudzących:) już kolejną rzecz na szydełku dziergam, bo od lutego w domu siedzę i na łeb można dostać.
Ja krechę mam delikatną i tylko od pępka w dół, ale to różnie wychodzi u każdej ciężarówki:)
A co do opadania brzucha to mój z 10 cm się puścił w dół. Śmiałam się do męża, że spadł mi brzuch... na kolana hihi.

Ja już jakieś tam rozwarcie mam, ale w/g lekarza odpowiednie do wieku ciąży. Teraz idę we wtorek do gina, więc ciekawe co mi powie:D Nastawiam się na różne rzeczy, więc zanim wyjdę do lekarza dopakuje te rzeczy, które mam do spakowania na ostatnią chwilę:D

Widziałaś ile dziewczyn z sierpnia już się rozpakowało??

a ja usmazylam placki ziemniaczane, dla malza zostalo i chyba Oliemu tez smakowaly bo sie rozszalal :)

ja ta linee negre mam od samych piersi do konca :-Di przebarwienia na piersiach przy sutku w tym samym kolorze. co ciekawe z jednej piersi tak siara tryska ze hej, a z drugiej malutka kropelka, smieje sie ze M w oko kiedys dostanie z cyca :-D. mi sie wydaje ze brzuch tez mi opadl ale moze to tylko wrazenie? nie wiem.

no wlasnie podobno sierpniowki juz zaczely, u nas na wrzesniu tez sie zastanawiamy ktora pierwsza oprocz jednej dziewczyny ktora w 26tc urodzila... ja mam termin na 29.9 ale nie spodziewam sie urodzic wczesniej a przekonana jakos jestem ze Oli wyjdzie w pazdzierniku... bo tylko 5 % w terminie sie rodzi :p

Ania255 wow na szydelku dziergasz no podziwiam ja sie probowalam nauczyc i ni huhu :-D

reklama
Lolcia ja w pierwszej ciąży miałam dosyć wyraźna kraskę, zaczynała się nad pępkiem, a w drugiej ciąży długo jej nie miałam, a jak już się pojawiła, to ledwo widoczna i zaczynała się od pępka.

Ainhoa u mnie nie zauważyłam by ciążowe brzuszki się obniżały.

Do góry