reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

witam nowa kolezanke :)

no wlasnie poszlam kupic megapake pampkow i co? i juz nie ma. zostaly od 4kg w gore a nie bede zwiedzac kazdej biedronki nie mam sil na to. wrrr :wściekła/y:

my dzis na obiad warzywka z kurczakiem [ta, tego chyba nie ma w jadlospisie diety cukrzycowej] ale cukier 109 wiec jest ok :)

reklama
Ciekawe czy u mnie w biedrze będą jeszcze te pampersy, jak będą to może też kupię...aaa cooo :)

A ja nie puchnę w ogóle;-) i cieszę się z tego powodu baaardzo ;) czasem mnie tak w pachwinie zaboli w sumie aż zapiecze, ciekawe od czego to...?

Ciekawe czy u mnie w biedrze będą jeszcze te pampersy, jak będą to może też kupię...aaa cooo :)

A ja nie puchnę w ogóle;-) i cieszę się z tego powodu baaardzo ;) czasem mnie tak w pachwinie zaboli w sumie aż zapiecze, ciekawe od czego to...?

dlugo mialam taki bol w prawej pachwinie. a jak chodzilam to juz w ogole masakrycznie bolalo. teraz bol znikl ale jak za duzo chodze to boli. i mam opuchniete palce u rak.

Ja zrobiłam takie oszczędne te gołąbki, posiekałam w malakserze kapustę, marchewkę i cebulę, dodałam to wszystko do mielonego mięsa i wsypałam surowy ryż, doprawiłam. Potem lepiłam kulki mieszczące się w dłoni, każdą spłaszczałam, obtaczałam w mące i na patelnię - smażenie z dwóch stron. I do szybkowara, na dno trochę oliwy, liść kapusty, co by się nie przypaliło. Poukładałam "gołąbki", zalałam sosem: kostka rosołowa rozpuszczona w wodzie, pół kartonika koncentratu z Lidla (jako jedyny ma 99,5% pomidorów, wszystkie inne mają zaledwie 30%, a kosztują podobnie....) i przyprawy (bazylia, oregano, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz, papryka, kucharek). Zamknęłam szybkowar, po godzinie jedliśmy ze smakiem:-D

Ja zrobiłam takie oszczędne te gołąbki, posiekałam w malakserze kapustę, marchewkę i cebulę, dodałam to wszystko do mielonego mięsa i wsypałam surowy ryż, doprawiłam. Potem lepiłam kulki mieszczące się w dłoni, każdą spłaszczałam, obtaczałam w mące i na patelnię - smażenie z dwóch stron. I do szybkowara, na dno trochę oliwy, liść kapusty, co by się nie przypaliło. Poukładałam "gołąbki", zalałam sosem: kostka rosołowa rozpuszczona w wodzie, pół kartonika koncentratu z Lidla (jako jedyny ma 99,5% pomidorów, wszystkie inne mają zaledwie 30%, a kosztują podobnie....) i przyprawy (bazylia, oregano, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz, papryka, kucharek). Zamknęłam szybkowar, po godzinie jedliśmy ze smakiem:-D

Mmmm brzmi pysznie ;D też bym sobie takiego gołąbka zjadła :p

Witam dziewczynki :-) nie wiem jak wy ale ja to juz jak kaczka chodze i to kaczka z złowim tempem:-pzaowazyłam ze buzie mam obrzmiała jakas i usta jak u murzynki:szok::-D.Jutro wizyta zobaczymy co doktorek powie usg ma mi robic zobaczymy czy mała sie odwrociła i ile przybrała:tak:, no i dowiem sie kiedy "uszczelke" mi sciagnie mam nadzieje ze za jakies 3-4 tyg i spokojnie moge juz rodzic :szok::-D.

Co do majtek jednorazowych to zakupiłam takowe i zgadzam sie sa mega rozciagliwe i nawet na moje dupsko wielkie wejda , w szpitalu u nas taki wymog maja generalnie bez zeby lezec a jak juz to jednorazowki bo sie czepiaja:dry:... Co do pampersow to ja do starszakow uzywałam Pampesow bo jedynie te były dobre i powiem wam ze jak tak patrze na te ceny to te 14 lat temu pampersy drozej wychodziły niz teraz:szok:,hugesy nam nie spasowały ale te nascie lat temu nie było wyboru takiego jak teraz .Ja na poczatek Pampersy kupiłam ,a potem mam zamiar Dade sprobowac bo dziewczyny chwala ze dobre ...

czesc i czolem, nie pisze za wiele ostatnio tu ale Was podczytuje, witam nowa mamusie :)
u mnie 9 miesiac wlasnie sie zaczal, choc terminy mam rozne, od 25 sierpnia do 1 wrzesnia, hehe. ale definitywnie sierpien jest tym ostatnim miesiacem! tylko jakos nic nie wskazuje na wczesneijsze rozwiazanie - szyja dluga i zwarta, niestety. ale az tak mi sie nie spieszy, jeszcze troche moge z brzuchalem pochodzic...

reklama
Oj cisza dziś na forum:) pewnie wszystkie przed słońcem się chowają:) ja się zaprzyjaźniłam z wiatrakiem i tak sobie razem w pokoju urzędujemy. Miłego dnia.

Do góry