reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

klaczek dziekuje:-)

jak narazie pije ten syrop z cebulki, pije herbatki z cytrynką, jem hoolsa, miodku nie bardzo bo podraznia mi gardlo. w sumie tylko to mam podraznione gardlo, i katarek i kaszelek. jak do jutra rana nie przejdzie to ide do lekarza, w dodatku te upaly masakra:no:

reklama
madzialenka1988 , jakiego Hoolsa?;>

kłaczek, nie powiem, że wiem z doświadczenia, ale właściwie chyba to od kogoś słyszałam mającego bliźniaki, że jak jest wózek za wózkiem w sensie siedziska to dzieci kłócą się o to, które chce być z przodu i więcej widzieć i mamuśka ma dodatkowy problem, bo w czasie spaceru przesadza dzieci by było sprawiedliwie.
Także ja jestem za wózkiem - co prawda szerszym, ale i wygodniejszym dla dzieci, bo to z tyłu nie musi się wychylać, żeby cokolwiek zobaczyć.

december, nadal się toczysz??

emnaai, dziwi mnie to, bo WYCZYTAŁAM, że pod koniec ciąży są wizyty co dwa tygodnie i rzeczywiście 3 ostatnie miałam co dwa tygodnie, a tu nagle miesiąc przerwy. Jak w 12 tygodniu z krwiakiem trafiłam do szpitala to tam dziewczyny trzy (32,34,35tc) miały 3 razy dziennie KTG, ale ogólnie to na każdej wizycie słucha serduszka przez sondę:)

ZAKUPIŁAM WÓZEK:) MÓJ SIĘ ZGODZIŁ, BO W KOŃCU ON PŁACI, WIĘC MAMY WÓZECZEK DLA ZUZI:))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, w 30 tygodniu ciąży lekarz umówił mnie na wizytę za miesiąc. Nie zrobił mi żadnego KTG jeszcze, a na tej wczorajszej wizycie dał świstek na mocz i morfologie, czy to normalne??

Normalne. Ja w pierwszej ciąży miałam cały czas wizyty co miesiąc, dopiero w ostatnim miesiącu miałam co 2 tygodnie. W 39 tygodniu, 3 dni przed porodem trafiłam do szpitala (wysokie ciśnienie) i dopiero wtedy miałam zrobione ktg. W drugiej ciąży ostatnią wizytę u gina miałam w 37 tygodniu, powiedział, że jak będzie się coś działo to mam do niego dzwonić albo jechać do szpitala, a jak nic się nie będzie działo, to zgłosić się do szpitala dzień po terminie. I tak zrobiłam zgłosiłam się dzień po terminie i mnie przyjęli, leżałam 6 dni zanim urodziłam, tu mi zrobili pierwsze ktg, codziennie rano i wieczorem. Też dostałam w 30 tygodniu skierowanie na badania.

Gratuluję zakupu wózeczka ;-)

To dobrze, że to normalne, bo jeżeli o niego chodzi to im mniej go widzę tym lepiej...

A jestem z Poznania, Madziu:)

http://www.amazon.com/Black-White-R...UTF8&qid=1340193272&sr=1-65&keywords=playmats

Chciałabym taką matę, bo jak wiadomo dzieci jak są małe widzą kontrasty hehe:) Problem jest tylko w tym, a może inaczej, ma któraś z Was konto na Amazon?? A może któraś widziała taką matę w polskim sklepie?

A w ogóle mam na imię Iza:)

gratuluję wózeczka Ainhoa - teraz już będziesz spokojniejsza ;-)

co do mojej dzisiejszej wizyty to oczywiście nic się nie dowiedziałam. Mój wspaniały (na serio wg mnie wspaniały) lekarz jednego dnia robi usg a innego przeprowadza wizyty. Więc dziś miałam usg a za tydzień wizyta. Wtedy dowiem się w końcu czy to neonowe zielone światełko już mam czy jeszcze kurcze blade nie.
Teraz będę siedziała jak na szpilkach przez tydzień......damy radę :tak: kobieta ze wszystkim zawsze musi dać sobie radę.

Może w końcu się uda i w pierwszym cyklu znów zajdę .... to wtedy tak na oko 10 lipca zafasolkuje i będę pełnoprawnym uczestnikiem tego forum :cool:

Hmmm... Ainhoa, kiedys mialam blizniak, w ktorym dzieci jezdzily naprzeciw siebie. Bliznieta wlasnie. Od poczatku sadzalam synka przodem, core tylem do kierunku jazdy i nie bylo zadnych dyskusji bo traktowali te miejsca jak swoje. Zamiana byla problemem. W "zoomie" siedziska mozna dowolnie ukladac, czyli mozesz miec je oba przodem lub do kierunku jazdy, oba tylem, naprzeciw lub plecami do siebie. Zalety tego wozka to niewielka szerokosc i wlasnie dowolny montaz siedzisk, wiec poki maluch jest maly, mozesz "miec na niego oko", a starsze moze sobie jechac przodem do kierunku jazdy i miec "szeroki horyzont. Ale ma male kola... Mountain buggy ma duze kolka, ktorym nie straszne wertepy i ktore powoduja ze latwo sie nim jezdzi, ale kiedy dziecko wyrosnie z gondolki, moze jezdzic tylko przodem do kierunku jazdy, a sam wozek jest szeroki (co za tym idzie, podejrzewam ze siedziska sa waskie), a w UK drzwi nie maja standardowych 80cm szerokosci. Pomijajac juz fakt, ze w niektorych sklepach ledwie sie przeciskam z naszym obecnym wozkiem, bo tam pewnie i "zoom" by nie nawrocil z racji dlugosci.

I córce podobała się jazda tyłem?? Mi by się nie podobała i kłóciłabym się o to:]

Dostałam trochę energii po zakupie wózka, więc uprzątnęłam jedną, całą komodę i jak wyczyszczę ją w środku to powkładam ciuszki Zuzki:)

reklama
Izabelooooooooo hools, zle napiaalm, mialo byc ,,halls''

dokladnei taki kochanie

HALLS CZARNY 33,5G STRONG - Słodycze i przekąski - 8groszy.pl

kłaczek, bylam w aptece i kupilam co nieco, a mianowice-tantum verde w spray i syropek mi dala prawośladowy
:-D ten kaszel to masakra,gardlo jest lepsze, a katar masakra:crazy:

niech ze juz przyjdzie ten deszcz, modle sie o deszcz, albo przynajmiej na ochlodzenie ale nie za bardzo.

Do góry