reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
ainhoa witaj mamuśka:cool2:

a ja z moja mamuska i moim m poszalelismy w wekend na zakupkach i kupilismy ,a wlasciwie ,,babcia'' kupila bodzialki,i takei sliczne 2szt.półspiochy-biale i zielone,kaftanik,niedrapki,czapeczka a bylismy w auchanie, a w sobote w selgrosie ,,babcia'-czyt.moja mama kupila zestaw 6par bodziaków i w środ nich byl nawet kolor niebieski- a cotam- jak bedzie dziewczynka to tez moze w niebieskim:tak: toz to ładny kolor,

potem jakos sie pochwale

buzilki mamuski :*:*:*:*:**:*:*:

aaa ainhoa cos ci potem powiem:p
A co mi powiesz?;>
U mnie babcia kupiła 5-pack bodziaków i sweterek, a ja 2 pary półśpioszków, nianię z monitorem oddechu i dwie zabawki, ale nic nie kupowaliśmy tak wcześnie jak Ty hehe;) Ja wszystkie ciuszki kupione mam w jednej siatce wetkniętej w szafie, zabawki i monitor są u mojego gdzieś tam wywiózł, może też to dlatego, że nie mamy narazie nawet gdzie mieszkać...
Teraz myślimy o wynajęciu jakiegoś mieszkanka tak skromnie:)

Nie mam żadnego lumpka w pobliżu, musiałabym jechać autobusem do najbliższego hehe:) W ogóle ja chyba wychodzę z błędnego założenia, bo myślałam, że przez pierwsze 2-3 miesiące będę mogła dziecko ubierać tylko w body i śpiochy, żadnych bluzeczek, spodenek itp., ale widze, że nawet bluzy są na tak małe dzieci... Ja nawet w odwiedziny do rodziny chciałam Zuzę w samą bieliznę ubrać, ale czy to wypada??

ainhoa a powiem ci ze mam bulgotki:cool2:

moj tak wczoraj lezal z uchem na moim brzuchu i wsluchiwal sie. i powiedzial ze byly to bulgotki hehe jak to ładnie okreslil jakby pod woda nurek takie banski puszczal powietrza hehe a ja mu mowie to moze jelita -a on gada ze to napewno nie jelita, i ja tez takie cos wieczorem czulam jak lezelismy do spania.

no laska moja mam to mi z pracy od dziewczyn co jakis czas przynosi jakies fajne wiec jak mi sie podoba to zostawiam jak nie to do wora,moje kolezanki maja córki wiec kazda z nich ma dlamnei po 3wory:szok:ale nie biore ich jeszcze.

ja sie dzisiaj zmobilizowalam i musialam wywalic z jednej szafki moje ciuchy zeby wsadzic te wszystkie ciuszki co mam teraz, i w szafce nei wiele tego jest hehe,jakos w tej reklamówce wydawalos ie ze jest tego od groma:p

nioo co z tymi brzuszkami,nic nie wstawiacie

Mój jest cały czas wystawiony w awatarze;p

Ta mi się podoba:

H&M * POLARKOWA BLUZA Z KAPTUREM * 1-2 (2384083635) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nawet ją licytowałam do 10 zł;p
Zanim dowiedziałam się, że będzie Zuzka myślałam, że nie ubierałabym dziewczynki non stop na różowo, a teraz na allegro patrzę na większość różowych rzeczy... Białe w ogóle olewam, a z kolei kiedyś twierdziłam, że chcę tylko pastelowe kolory, bo takie żywe mają dużo barwnika... Ale gdybym ja miała duuużo kasy to uwierzcie, że całe mieszkanie w domu miałabym różowe...:D

Jutro idę do gina, mój A. miał iść ze mną, ale wziął ranną zmianę zamiast popołudniowej, bo zapomniał, że mamy iśc do lekarza zobaczyć Zuzę..:( Jest mi przykro, więc kto idzie ze mną?? Mieszkam w Poznaniu:)

U mnie 2 w nocy i kolejne karmienie :) zdjec nie wrzucam, bo sama nawet wszystkich nie widzialam... Jedbo tylko krazy po znajomych. Na kompa kompletnie nie ma czasu, ale moze w dzien sie uda. Teraz pisze jednym palcem na ipadzie, a maly ssak zasysa mleko tuz obok.

Ja praktycznie wszystkie ciuszki mam uzywane, jakies pojedyncze sprezentowane. Nie bardzo rozumiem tego, ze w szpitalu sie moga pobrudzic... Dziecko ubiera sie juz umyte. A pepek? W Polsce chyba tak samo robia jak tu, czyli daja taka klamerke/zacisk i zadna krew nie cieknie.

Dla mnie spioszki bajwygodniejsze, dla dziecka chyba tez. Jak na dwor wychodzimy, to na spioch pod spiworek ubieram spodenki i sweterek. Kupilam na ebayu, recznie robione dla jakiegos maluszka przez jego nianie. Zaplacilam grosze za 4 komplety - spodenki, sweterk, czapeczka i buciki. Przypominam, ze u mnie zima, no powiedzmy jesien.

Od krwii?? Z pępka na przykład?? A ja chciałabym iść do Lidla na zakupy, ale ciążko mi się wybrać:D:D

no nie wiem, tak mi znajoma mówiła, że do szpitala to nie ma co brać extra szmatek tylko najlepiej takie lumpexowe. W sumie dorośli też nie biorą najlepszych ciuchów do szpitala - no przynajmniej ja nie biorę :)

A ja myślałam, że w Australii non stop ciepło;p

Co ile Cię Robercik budzi w nocy?? Co 2-3 godziny??

Myślę nad tymi zestawami używanymi co sprzedają na allegro po 100-200 zł z ciuszkami dla dziewczynek, denerwuje mnie tylko to, że nie zawsze jest napisana pora roku, bo np. nie wezmę zestawu sukienek na 3 miesiące skoro Zuza będzie miałą 3 miesiące w zimie. Ale niektóre zestawy są naprawdę słodkie, w sklepie takich nie widzę.
Wikasik, w szpitalu dziecku może się przecież ulać, ale jakby nie było nawet nowe rzeczy można wyprać. Moja kumpela miała wcześniaka w szpitalu to nie dosyć, że miała powazny problem z kupnem ubranek rozmiar 38, bo szpital sobie życzył to jeszcze codziennie zabierała je do prania:D Więc wiadomo, że po powrocie też trza uprać wszystko:) Nawet byłoby mi żal wyrzucac ubranka tylko dlatego, że są używane i brudne, wolę je uprac i powiedzmy zakładać w domku jezeli już są w jakimś widocznie spranym lub zmechaconym stanie.

1087_1.jpgciekawe kiedy będę miała dosyć różowego...

madzialenka1988, widzisz my już będziemy patrzyły na cos innego, bo moja córa rodzi się w lecie, więc kombinezonu jej nie kupię, jak już to kupię na 3-6 m, Twoje maleństwo rodzi się w styczniu(?), więc jak najbardziej - notabene piękny kombinezon:D U Ciebie bluza, tego rozmiaru przyda się w domu lub pod kombinezon, a u mnie w ogóle na spacer w takie wczesno jesienne dni. Co nie zmiena faktu, że rzeczywiście coś jednak będę potrzebowała na te pierwsze meisiące grubszego typu właśnie bluza - tzn. coś więcej niż bielizna, bo rzeczywiście w czymś musi chodzić Zuzka na spacery:) Do wszystkiego się dochodzi w trakcie hehe:) Tylko skąd ja wezmę ma to kasę wszystko:D Chyba po wypłacie przejedziemy się z moim do lumpka:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
ainhoa kochana ja mam termin na 29listopada, al eot jest termin 1 wiec roznie moze z tym byc :) ja w alto bee chodzila z brzusiem a ty juz jego zawartosc bedziesz wozila:-D

Do góry