reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

To tylko o miesiąc się pomyliłam;p Idę się szykowac i idę do Lidla, może na Na Wspólnej zdążę...:D

reklama
kup mi cos mega slodkiego :elvis::-)

bede pozniej
Jednak nie poszłam, w moim stanie (czyt. skolioza + brzuch jak na 9 miesiąc) musze myśleć o tym jak się zabiore i wyszło mi, że po 1. nie mam monety do wózka, więc musiałabym wziąć koszyk i go dźwigać, a po 2. musiałabym w plecaku nieść zakupy, żeby za bardzo nie dźwigać, więc sobie daruję:D A w ogóle nie chce mi się;p
Ze słodkich rzeczy mogę Ci dać posłodzoną herbatę i herbatniki:)

Zazwyczaj karmie co 3-4 godz, czyli godzina karmienia i 2-3 przerwy. Teraz byl dramal i juz prawie dwie godz nie spimy... Dalam mu tylko jedna piers, ta zdrowa, a potem sciagnelam pokarm z prawej, ale duzo tego nie wyszlo i trzeba bylo dorobic troszke mm, ale teraz juz mam nadzieje, ze zasnie biedulek. Ide go ululac, juz prawie 4 rano...

A ogólnie to jak wrażenia ze zmiany trybu życia?? Widzisz w swoim synku podobieństwo do Was?? Popłakałaś się jak go zobaczyłaś?;> Jak jest po cc?? Dopiero jak się obudzisz widzisz dziecko??

ainhoa no tak tez myslalam ze nei pojdziesz no ale do samego konca pewna nie bylam.

herbatniki etam chodz do mnie, ja mam do zaproponowania, chlebek z dżemem truskawkowym badz brzoskwiniowym albo jak wolisz z czarnej pozeczki i sa bardzo pyszne bo wlasnie ma je na kanapkach:-D

slodycze uwielbiam szczegolnie teraz ale nie pozeram ich tak jak na poczatku ciazy:p

herbaty ani kawy nie cukruje ale kawa to tylko z mlekiem:tak:

Ja niestety jem ok. 4 tabliczek czekolady Milki pełnomlecznej na tydzień od dobrych 3 miesięcy... Wolę truskawkowy dżem;p

a to ja zato lubie chałwe,lody :tak: jakos czkolada nie bardzo zamna chodzi, lubie slodkie ale jakos wybredna jestem hehehe

zato powiem ci ze mama kupila w sobote na targu u takiej kobiety swojskie wyroby,wiesz kielbaske itd ale powiem ci ze jakos odrzuca mnie, ja i tak jakos sie dziwie ze zjadam anapke z wedlina ale dodatkowo ser zółty musi byc :-) i uwielbiam pomidorki mmmm te z targu tak przepysznie pachna mniam.

a ja zaniedlugo bede miala czeresnie swoje:-)

widzialam w biedronce unas czeresnie- 250gr za 6zl:szok: pogielo ich:wściekła/y:

Ainhoa- te bodziaki różowe z Hello Kitty są przesłodkie ;D ojj powiem Ci, że ja sama uwielbiam róż i fiolet heh a coo mi tam :D więc gdyby Jaś był dziewczynką to z pewnością ubieralabym go w róże i fiolety ;D ostatnio kupiłam zabawkę taką do zawieszenia np do wózka z PEPCO i był rożowy słonik z dodatkami kolorowymi albo jakiś tam zielony potworek...i oczywiście kupiłam różowego słonia hehe ta zabawka chyba bardziej dla mnie niz dla Jaśka ;D a mój 4 letni chrzesniak mowi: ''Ciociaaa przecież to nie dla chlopaków, bo chlopaki nie lubią różowego...'' hehe, na szczescie wydaje mi sie, ze kolor zabawek nie ma większego znaczenia ;D

madzialenka1988- a co do czereśni to widziałam w sobote na rynku za 17 z groszem kilogram...jak narazie objadam sie truskawkami ;D

Czy Wy też macie takiego lenia jak ja...? ;P Ja nic nie robię i najchętniej spedzałabym całe dnie w wyrze, dziś mój Jasiek jest wyjątkowo aktywny w brzuchu jak nie On normalnie :p wierci się i myśli sobie ''Mamo wez sie ogarnij'' hehe

reklama
Aaaa, a jeszcze mam pytanie ;D wiecie ile razy tą glukoze w czasie ciąży sie robi...? Raz i jak jest ok to wystarczy czy w późniejszym czasie znów trzeba ? Hmm... ?

Do góry