reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No wlaSnie zmienilam suwaczek.
Ciecie po cc goi sie ladnie i praktycznie nie boli, tylko zasem przy wstawaniu z lozka, gdy trzeba sie dzwignac troche w bok. Czasem wezme tak bardziej profilaktycznie 1-2 panadole dziennie, choc niby kazali mi brac 4x2 panadole i 3x1voltaren, ale nie potzebuje :) troche ciezko pamietac, ze nie moe nic podnosic, dzwigac, no i zaczyna brakowac mozliwosci prowadzenia samochodu, jeszze 5 tygodni... Poza tym ok.

Karmienie bardzo mi sie podoba, synkowi rowniez. Przewaznie udaje mi sie od razu go ladnie przystawic i wtedy nic nie boli, tylko robi sie bardzo przyjemnie i blogo, na tyle ze latwo usnac, dlatego w nocy w czasie karmienia dzwonie do Polski, akurat jest wtedy dobra pora :) jak bedziecie karmic, to pamietajcie, ze opowiesci o poranionych krwiawiacych brodawkach, to nie koniecznosc! Jak sie dobrze przystawi malucha i jak on sie nauczy jak poprawnie ssac, to nic nie ma prawa bolec, ewentualnie pierwsze 2-4 sekundy. Duzo mi daly 2 spotkania z polozna w domu, ktora jednoczesnie jest konsultantka laktacyjna. Napawde warto pogaac ze specjalista, bo karmienie piersia niby natualne, ale jak wszystkiego trzeba sie i tego nauczyc i to dotyczy matek i dzieciatek tez. Ja eraz lecze ta moja brodawke, choc jakos bardzo na szczescie zniszczena nie jest, tylko troche, ale zadne krwi czy czego w tym stylu, tylk ojest bardzo wrazliwa i boli. A co 3-4 godz jest na nowo troche sciskana... Malemu zdecydowanie lepiej wychodzi ssanie z lewej piersi.

Ze spaniem nie jest jakos zle, maz gorzej znosi. Jednak musze pamietac, by sie w dzien zdrzemnac w czasie jednej z pzerw miedzy karmieniem, dzis sie udalo poltorej godz przespac. Rano, jesli karmie tak do 7, to potem juz nie potrafie zasnac. Teraz zmykam do wyrka, bo juz pol godz temu maly szkonczyl jesc, a ja mialam sie od azu polozyc, a jeszcze klikam! Za ok. 2 godz pobudka i godzinne posiedzenie na sofie. I tel do mamy, do Polski :)

reklama
wikasik, a kiedy zdjęcia Robercika????

weronkazzz, już masz wstawione łóżeczko?!?! Ja jeszcze nie mam kupionego, a co dopiero złożonego i wstawionego:D

A u mnie już 29 tydzień się rozpoczął...

kochana, ja sie uparlam, ze juz, bo jakby sie czasem z lozem nie zmiescilo, toby moze trzeba bylo loze wymienic, a na to potrzeba by było czasu duzo wiecej. no i teraz juz jestem duzo spokojniejsza

:)

a reszty wciaz brak ;)

Ja dzisiaj zdałam sobie sprawę, że nie mam ubranek do szpitala, a stawiam na body z długimi rękawami i śpiochy. Mam 5 bodziaków z długimi rękawami, ale rozmiar 62..

Zastanawiam się nad jakością ubranek niemowlęcych z Pepco..

my do szpitala pobraliśmy z lumpka, jeśli pobrudzą się od krwi czy środków na pępek to zwyczajnie się je wyrzuci. Nowych byłoby mi szkoda. No i będą najkrócej używane :)

Od krwii?? Z pępka na przykład?? A ja chciałabym iść do Lidla na zakupy, ale ciążko mi się wybrać:D:D

ainhoa witaj mamuśka:cool2:

a ja z moja mamuska i moim m poszalelismy w wekend na zakupkach i kupilismy ,a wlasciwie ,,babcia'' kupila bodzialki,i takei sliczne 2szt.półspiochy-biale i zielone,kaftanik,niedrapki,czapeczka a bylismy w auchanie, a w sobote w selgrosie ,,babcia'-czyt.moja mama kupila zestaw 6par bodziaków i w środ nich byl nawet kolor niebieski- a cotam- jak bedzie dziewczynka to tez moze w niebieskim:tak: toz to ładny kolor,

potem jakos sie pochwale

buzilki mamuski :*:*:*:*:**:*:*:

aaa ainhoa cos ci potem powiem:p

reklama
Do góry