reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

brawo weronkazzz :D ja mam non stop już teraz ducha wieloryba, a właściwie dwóch wielorybów :))

Do pracy chadzałam do 34 tygodnia, chociaż częściowo już wtedy pracowałam z domu.
Zniknęła mi opuchlizna! JEstem taka szczęśliwa :) odzyskałam kostki i swoje stopy :D To chyba dzieki ochłodzeniu w pogodzie :)

reklama
och, kostki to dawno nie oglądany rarytas :) ale teraz rzeczywiście jest jakoś lepiej, bo chłodniej!
wieloryby wszystkie wypędzimy po! tylko trzymajmy się razem, to szybciej pójdzie. pewnie będziemy musiały się gdzieś przenieść, bo z tytułu tej grupy zostanie nam tylko pierwsza część :)

weronkazzz fajnie, że czujesz się kobieco po wizycie u kosmetyczki, podziwiam za brazylijkę ja bym chyba nie dała racy, z resztą w ciąży depilacja woskiem nie jest wskazana ze względu na stres wywołany bólem i fakt, że rozgrzany wosk może wpływać na naczynka krwionośne, może też wywołać przedwczesne skurcze - przynajmniej tak mnie uczyli w szkole.

A po ciąży możecie przenieść się tu Duże jest piękne

december ale masz fajnie, że odzyskałaś kostki, ja dopiero dzień po porodzie podziwiałam jakie mam zgrabne nóżki ;-)

Jak mój przyjedzie to poprosze go, żeby zrobił mi całościowe zdjęcie, dla Was, ale i nie tylko, bo mało mam zdjęć w ciąży:)
Wampi, kurcze to ja mam teraz większy brzuszek:D
weronkazzz, ja nie pracuję od 15 grudnia:D
madzialenka1988, mając 88 kg poczułam pierwsze ruchy - w 18 tygodniu:)
Krakowianka_12, piękny brzusio:) Chodzisz do lekarza prywatnie czy na Nfz??
december, no to fajno, że możesz chodzić, ja nadal się kulam...

Zuzka rozpycha mi się w brzuszku, mogę nawet dac jej piątkę:D mam wrażenie,że tyłkiem wysadza mi brzuch hehe;p

Ostatnia edycja:
weronkazzz fajnie, że czujesz się kobieco po wizycie u kosmetyczki, podziwiam za brazylijkę ja bym chyba nie dała racy, z resztą w ciąży depilacja woskiem nie jest wskazana ze względu na stres wywołany bólem i fakt, że rozgrzany wosk może wpływać na naczynka krwionośne, może też wywołać przedwczesne skurcze - przynajmniej tak mnie uczyli w szkole.

A po ciąży możecie przenieść się tu Duże jest piękne

december ale masz fajnie, że odzyskałaś kostki, ja dopiero dzień po porodzie podziwiałam jakie mam zgrabne nóżki ;-)

też czytałam o tych stresach, ale z drugiej strony w robocie się czasem stresuje trzy razy bardziej, nie mówiąc już o nerwie wyprawkowym, więc w sumie ta depilacja to prawie relaks był ;)

a to my w 27 tygodniu, prosto z mojej pracowej diabolicznej łazienki ;)

27 t.jpg

weronkazzz wiesz to jeszcze zleży jaki kto ma próg bólu, bo ciąża owszem jest jednym z przeciwwskazań do depilacji woskiem, ale to tylko teoria w praktyce bywają mamusie w ciąży, którym ten ból nie przeszkadza, więc się nie stresują. Fajny brzusio.

Ainhoa mi się nie udało ani w pierwszej ani w drugiej ciąży takiego pięknego, dużego brzuszka wyhodować jak twój. W pierwszej ciąży byłam praktycznie płaska do połowy sierpnia, a rodziłam pod koniec października i nawet w ciągu tych ostatnich tygodni brzusio nie zrobił się zbytnio duży. A w drugiej ciąży do 20 tygodnia nic nie było widać i chodziłam w spodniach sprzed ciąży, bo ciążówki mi z tyłka spadały. Za to w 25 już się ładnie zaokrąglił. O tu mam kilka fotek:

15d6pvo.jpg
1zf3n0j.jpg
2rzxehf.jpg

witam Piękne Panie!
ależ się rozpisałyście i jakie piękne zdjęcia :-) wszystkie brzuszki są przepiękne :-)

weronkazzz Depilacja barazylijska?? uuuu, podziwiam, naprawde, szacun :cool:

madzialenka1988 witam młodą mamusię, ja też jestem tu ,,świeża'', dziewczyny niedługo urodzą a my dalej zostaniemy hehe :-)
ja mam termin grudzień/styczeń i startuję z dużą wagą, dobrze ponad magiczne 100. Niedługo mam drugą wizyte u gina(11.06) i będziemy zakładać książeczke, ehhh trzeba bedzie sie przyznać ile waże, mam nadzieje że jakoś fajnie podejdzie do tego ten mój doktorek:tak: (nawiasem mówiąc bardzo przystojny i młody) ;-)
Damy rade! Najważniejsze,żeby z maluszkiem było wszystko dobrze.

pozdrawiam

reklama
Własnie dzwoniła do mnie mama, że jej klientka ma do sprzedania wózek 3 funkcyjny za 250 zł jakiś Piko kadex, którego nie znam notabene... Pierwsze o co zapytałam to o kolor, a ona mówi, że granatowy, no to mówię, że nie chce, a ta mi dalej zachwala...

Jak wytłumaczyć mamie, że nie chcę granatowego/niebieskiego/czarnego wózka dla dziewczynki?? Co z tego że tani skoro za kazdym krokiem będe musiała tłumaczyć, że bąbel z wózka to dziewczynka, a nie chłopiec wrr... Poza tym mama mało się zna na wózkach, na pytanie czy ma skrętne koła nie potrafiła mi odpowiedzieć, ale na siłę próbowała mi wcisnąć ten wózek... Wrrr...
Ja sobie marzę o x-landerze i oglądam używane, bo na nowy za 2 tyś. to nas nie stać:( Taki chciałabym, ale używanych jeszcze takich nie ma:

xmove2-asia1.jpgxA-czer.jpgxpram2012_xq_asia.jpgxcar-roz.jpg
Oglądałam ten wózek, nie ma ani osobnej gondoli ani skrętnych kół, jest wielki i granatowy...

Do góry