reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ainhoa- z tego co wiem to wózki Coneco są dość wąskie, szczególnie pozniej spacerowki... znajoma własnie miała z Coneco (2 albo 3 w 1) i jej mała po mimo ze chwile temu skonczyła roczek to już dawno przestała sie mieścić w tą spacerówke ;P ale nie wiem tego z własnego doswiadczenia, tylko wlasnie od kolezanki .

Ojj ja tez bym chciała aby moj Jasiek urodził sie w terminie, ewentualnie z tydzien szybciej bo studia chce zacząć :D hehe. Wydaje mi sie ze lepiej chodzić w ciaży latem, bynajmniej mozemy sie cienko ubrac, jakies japonki na syrki i juz...a zimą te płaszcze, puchowe kurtki, kozaki ;D nawet nie chce o tym myśleć ;D te wszystkie grube ubrania i te wielkie brzuchy :D heh

reklama
Sama mam tylko Coneco parasolkę
Coneco_Joker.jpg ale często spotykam mamusie z wózkami wielofunkcyjnymi i aż takie wąskie nie są, ale to najlepiej samemu udać się na zwiady do jakiegoś sklepu z wózkami i pomacać, pooglądać.

A wracając do pory roku i brzuszka. Trafiły mi się ciąże w dwóch różnych porach roku, córę rodziłam jesienią, synka wiosną. Jak przyszły chłody w pierwszej ciąży, to akurat mi zaczęły puchnąć nogi, jaki to był problem, bo butów założyć nie mogłam, a wychodzić z domu musiałam, bo chodziłam jeszcze do szkoły. Raz się nawet popłakałam, 7 rano, szykuje się do szkoły, za oknem zimno i pada, a ja buta nie mogę założyć :crazy: Za to z synkiem końcówka ciąży przypadła na maj, ciepło się zrobiło i jak nogi zaczęły puchnąć, to ja sobie w japoneczkach już śmigałam :-) No i drugi plus porodu wiosną lub latem - spacery, z synkiem już po tygodniu wyszłam na spacer, później całe lato spędzone na spacerach, a z córą było najpierw werandowanie, a później oczekiwanie na ładny jesienny lub zimowy dzień

Ostatnia edycja:
No właśnie o to mi chodzi, żebym mogła wyjść w lecie od razu z małą na dwór, może nie na długi spacer, ale na tyle, żeby przejść z domu do cioci, co ma jakieś 300-400 metrów:) Ja już teraz mam problem z założeniem skarpetek, a w zimie codziennie te skarpetki trzeba mieć, a w lecie do japonek przecież nie:)

Lolcia91, wózek fajny jako głęboki, w spacerówce zawsze zwracam uwagę na to czy pomiędzy nogami jest ta listwa (ta co łączy dół siedziska z pałągiem), niby jest odpinana, ale nie wiem czy ona jest wyciągana w tym wózku?? Mi samej się ona nie podoba, myślę, że dla małego dziecka które jeszcze lubi się ciągnąc za nogi jest niewygodna. Ale rzeczywiście teraz się zainteresowałam tym czy ona jest odpinana... Ja chciałabym wózek w ogóle z odpinanym pałągiem:) W ogóle to szybko wózek kupiłaś:)

Mnie interesuje wózek, który ma osobno gondole, ze skrętnymi kołami z możliwością zablokowania, przekładanym siedziskiem, możliwie amortyzatorami, wyciąganym pałągiem, koszykiem materiałowym, możliwością regulacji podnóżka i rozłożenia spacerówki do pozycji zupełnie leżącej, pompowanymi kołami, 5 punktowymi pasami z ochroniaczami. Podoba mi się wkładka redukcyjna w x-landerze:)
Domyślam się, że skrętne koła z amortyzatorami raczej nie idą w parze..
Niestety nie wiem do jakiej pozycji rozkładają się x-landery, bo słyszałam tez, że do pozycji pół leżącej, ale nie wiem jak z modelem x-move.

Zastanawia mnie też po co kupuje się później parasolki?? Tylko po to, żeby szybko znieść i łatwo przewieźć??

Ostatnia edycja:
Ainhoa- to miedzy nogami sie odpina, ale nie da sie tego zupełnie zdemondować (bo chodzi Ci o to co łączy wózek i ten pałąk w spacerówie...?:p) własnie w tym wózku skrętne koła da sie zablokować, pozatym ma lekką amortyzacje, tam jest takie cos przy tylnich kołach ze jak jest dzidziuś mały i lekki to własnie mozna zrobić tak zeby mozna bylo lekko "po gibać" tym wozkiem, a pozniej jak juz dziecko bedzie cięzkie to sie podkręca zeby tej amortyzacji nie bylo takiej mocnej i robi sie sztywniejszy... Oj nie wiem jak mam to wytłumaczyć ;D Mi najbardziej podobają sie takie wózki które sa tylko głebokie i maja wielkie koła :p wtedy można nimi "gibać" w każdą strone bo maja taką fajna amortyzacje kół :) no ale niestety nie zmieściłabym takiego wózka do naszego auta ;D Heh, a wózek kupiłam, bo bardzo mi sie podobał i stwierdziłam ze nie ma na co czekać, juz nic zlego nie moze sie wydarzyc (musi byc dobrze!!!!), do przesądnych tez nie należe ;P

Ainhoa ja kupiłam parasolkę z myślą o braniu jej do samochodu. Wielofunkcyjny miałam firmy Karex, a to dosyć duże wózki (do bagażnika Pandy się nie zmieści, więc można go było wozić jedynie na tylnym siedzeniu, ale zajmował całe), wiec tylko mała parasolka nas ratowała.

Przydał się też jak musiałam szybko na chwilę gdzieś wyjść (do osiedlowego sklepiku, czy po córę do szkoły - 8 minut piechotą między blokami), a mieszkam na 4 piętrze. Ogólnie do tej wiosny parasolka była mało używana, bo nie rozkłada się na płasko, a synuś lubił ucinać sobie drzemki na spacerach. No i w zimie lepiej prowadził się duży wózek po śniegu.

Teraz wozimy się częściej parasolką, bo młody jest już duży, raczej nie śpi już na spacerach, a łatwiej jest mi go wozić niż co chwila nosić na rękach (waży 14,5kg), bo mu się chodzić nie chce. Z resztą na wszelkie wypady co centrów handlowych czy na miasto sprawniej przebiegają jak młody siedzi w wózku.

Dwuletnie dziecko waży 14 kg... Mój kręgosłup będzie w stanie opłakanym;/ Ja mam skoliozę i prawde powiedziawszy najbardziej się boję dźwigania wózka i Zuzi...

Mamy za darmo wózek po chrześniaku mojego A., wygląda mniej więcej tak:

Zobacz załącznik 470400 tylko, że jest czerwony. Za cholere mi się nie podoba, ma 8 lat, większość czasu przeleżał na strychu, nie ma skrętnych kół, ani osobno gondoli. W ogóle takie przerabiane wózki mi się nie podobają. Problem pojawia się w tym, że teściowa i rodzina A. chcą mi go wcisnąć, bo po co wydawać pieniądze. Ale jak mam jeździć czymś co mi się nie podoba to już mnie nerwy noszą...

Ainhoa bywają 2 latki ważące 10kg, jednak najczęściej ważą 12-14kg, chociaż moja córa mając 2 lata miała 94cm i ważyła 16kg :eek:

Mój Karex był w stylu tego wózka co pokazałaś, ale mi akurat się takie wózki podobają. Ze skrętnymi kołami podobają mi się tylko typowe spacerówki np. taka

115854-wozek-spacerowy-infinity-4-2.jpg no ale teraz to mi się już nie opłaca inwestować w kolejny wózek :-p

Ale rozumiem cię, że nie chcesz tego wózka, jednak przez 8 lat w świecie wózków nastąpiło wiele zmian i szczerze mówiąc też takiego "starego" wózka bym nie chciała, no 2-3 letni, to tak, ale 8 letni, a jeszcze pewnie nie da się tapicerki zdjąć do prania (bo najczęściej w tego typu wózkach nie da się wszystkiego zdjąć), a by się przydało po tylu latach na strychu, gdzie pełno kurzu i roztoczy. O właśnie, to jest dobry argument by nie brać tego wózka, taki zakurzony wózek nie wpłynie dobrze na zdrowie maluszka ;-)

Ostatnia edycja:
a mnie sie podobaja wozki cos w tym stylu.

KUNERT POLSKIE WÓZKI NA PASKACH + FOTELIK+GRATIS! (2389503914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i podoba mi sie kolor -czarny okręgi -oliwka +pistacja,-bordo +róż,-braz+okregi jest piekny :-Dtak samo jak bordo i okręgi,czarny+biale kwiaty,capuccino+kafelki,szary+mozaika, hehe mialo byc kilka awyszlo jak wyszlo, ciezko bede miala z tymi kolorami, ale gdybym na juz wybrala to pewnie ten szary z mozaika:p

wozilam od kumpeli mala w skretnych kolach to myslalam ze mnie szlag jasny trafi, nie lubie skretnych kółek. hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Ainhoa heh nie dziwie sie ze sie wkurzasz ;D bo tez by mnie nosiło jakbym nie miała wyboru co do wózka dla własnego dziecka ;D tez miałam propozycje odkupienia takiego wózka chyba za 200 zl tylko ze napewno troche nowszy i seledynowo-czarny, ale tez mi sie az tak specjalnie nie widzi ;) z jednej strony wampi ma racje ze taki 8 letni wózek to zakurzony i wogole, ale z drugiej jak sie nie ma zbytnio kasy to lepszy taki niz zaden.

Do góry