reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

my dziś kończyliśmy sufit - magik robił gipsar x 2, D. skończył malować kuchnię i przykręcił szafki - teraz czeka mnie ogromne sprzątanie popyłowe kuchni. I jeszcze trzeba pomalować ściany i sufit pokoju. Jestem wykończona tym remontem.

Mam stopy jak słonica, kostka zniknęła zupełnie, nie mieszczę się w buty. Opuchlizna nie schodzi ani na moment. Ciśnienie w normie, więc chyba to nie zatrucie...

Jutro rano lekarz, niech na mniej spojrzy...

Dobrej nocy miłe Panie :)

reklama
u nas przemeblowanie nie bedzie az tak drastyczne ;) jeszcze musze przemyslec czy takie ustawienie mebli na bank ma byc zeby mi sie nie odwidzialo po tygodniu ;)

Krakowianka ladny wozeczek i kolorek :)

rany jem slodkie jak nie wiem, ale sie chyba opanowac musze bo test obciazenie glukoza sie skoczy u diabetologa. i waga w gore...:szok:

Krakowianka_12, ładny wózek, nawet bym się skusiła gdyby był kolor fioletowy lub jasny róż, ale jakby Zuzka miałabyć chłopcem to naprawdę ładny:)

december, zamień się, ja idę do dentysty...

Fajnie macie z remontami, my stoimy na tym, że nie mamy gdzie mieszkać i chyba skończy się na tym, że zamieszkamy z teściami moimi...

Macie jakiś patent na zakrycie brzuszka przed promieniami słonecznymi, żeby się tak szybko nie nagrzewał??

Hej laleczki.. ja właśnie wróciłam ze szpitala.. byłam tam od czwartku.. kur.. nie polecam.. czułam się jak w więzieniu... a jedzenie to jest tragiczne a jeszcze nikt mnie nie odwiedzał to siedziałąm o suchym ryju...
no ale z 105 spało na 99 hehe ;)

ooo, dobrze, że dłużej w szpitalu Cię nadalka nie trzymali :) To faktycznie nic miłego...

A ja po wizycie, 3 kg na plusie (sic!) w ciągu 2 tyg, większość to woda. Jestem opuchnięta jak bańka. Szyjka miękka, da się wyczuć główkę, poród możliwy w każdej chwili :)

December ja bardzo cierpię z powodu opuchniętych kostek, łydek i palców stóp. Też mi buty nie włażą momentami na nogi, więc tylko w klapkach chodzę, ale też mnie uciskają. W sobotę w aptece pani poleciła mi taki żel:

8 ZŁ • Lioven żel dla kobiet w ciąży SKLEP • Niska Cena

I powiem Ci, że pomaga, zwłaszcza jak wklepywanie połączy się z masażem drenującym (po prostu głaszczę dość mocno łydki od kostek po kolana, a potem w tym samym kierunku traktuję je ruchem uciskowym) a potem nogi do góry - opuchlizna schodzi do 15 min;)

marta_98 ja w sobotę miałam test obciążeniowy glukozą, dzisiaj jadę po wyniki i powiem Wam dziewczyny, że trochę się boję.... Bo słodkiego jem na potęgę, w rodzinie ojciec ma cukrzycę, także jestem obciążona genetycznie. Ale może mnie to dziadostwo ominie, odezwę się wieczorem:tak:

Ainhoa ja się opalałam w bluzeczce bez ramiączek, dość nisko obsuniętej, żeby trochę mi się kawałek cycuszków przyrumienił:-D A brzuszek ładnie był zakryty ową bluzeczką, oczywiście bawełnianą.

nadalka a dlaczego byłaś na 4 dni w szpitalu i w jakim czasie straciłaś te 6 kg, weź Ty mi powiedz:-p

no i dupa z moich planów ....
właśnie wróciłam od lekarza.
Jak w miare dobrze uda mi się zgrać wszystkie terminy to jeszcze jeden okres musimy poczekać.
Przede mną usg sprawdzające pracę jajników i kupno testu owulacyjnego sprawdzającego czy dobrze przewiduje owulacje + witaminy dla mnie i męża.
A ja juz tak się cieszyłam że już za chwile tuż tuż .....:-(

ooo, dobrze, że dłużej w szpitalu Cię nadalka nie trzymali :) To faktycznie nic miłego...

A ja po wizycie, 3 kg na plusie (sic!) w ciągu 2 tyg, większość to woda. Jestem opuchnięta jak bańka. Szyjka miękka, da się wyczuć główkę, poród możliwy w każdej chwili :)
Gdzie tą główkę?!

Krakowianka_12, ale mi się sama bluzka już nagrzewa, a Tobie nie??
Pani przy piciu glukozy stwierdziła, że to, że nie jadłam przez 2 dni czekolady nie ma nic wspólnego z cukrzyca. U mnie siostra taty ma cukrzycę, ale na tyle słodkiego co ja jem codziennie to na czczo mam 77 poziom cukru, a po glukozie 127, ciekawe ile Ty:)

Po wizycie u dentysty... Było znieczulenie, ale dopiero jak Pani doktor zobaczyła, że rzeczywiście mnie boli.. Dobranoc dziewczynki:))

reklama
Do góry