reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Właśnie u mnie też się okazało podczas operacji że jest endometrioza i straciłam przez to więcej krwi niż powinnam - potem zastrzyki w tyłek z witaminy b12 i suplementacja w domu :(
Miałaś farta z przeciwbólowymi co 4h, ja niestety trafiłam na czas majówki, mieli okropny personel i sfrustrowana pielęgniarka przyszła 1 maja o tej 6 rano do nas. Dostawałam 1 tabletkę ibupromu co 8h i co 8h kroplówkę z paracetamolem. Śmiech na sali....
Ja pierwszą cesarke miałam w 2006 pół roku po niej stwierdzili ,że mam endometrioze i miałam laparoskopie.Pozniej mi powiedzieli ,że już nie będę miała dzieci .I fakt 10 lat nic .I w 2016 okazało się, że w ciąży jestem .Endometrioza już była tak zaawansowana ,że miałam przyrośnięte jelita do macicy i powłok brzusznych...
Współczuję Ci tej zmiany na którą trafiłaś .Ja dostałam kroplowke paracetamolu w dniu cesarki na drugi dzień już tylko tabletka ... która nic nie łagodziła bóli. Najlepszym lekiem był synek moment zapomniało się o ramie na brzuchu I nic nie bolało ;)
Ja pierwszą cesarke miałam w 2006 pół roku po niej stwierdzili ,że mam endometrioze i miałam laparoskopie.Pozniej mi powiedzieli ,że już nie będę miała dzieci .I fakt 10 lat nic .I w 2016 okazało się, że w ciąży jestem .Endometrioza już była tak zaawansowana ,że miałam przyrośnięte jelita do macicy i powłok brzusznych...
Współczuję Ci tej zmiany na którą trafiłaś .Ja dostałam kroplowke paracetamolu w dniu cesarki na drugi dzień już tylko tabletka ... która nic nie łagodziła bóli. Najlepszym lekiem był synek moment zapomniało się o ranie na brzuchu I nic nie bolało ;)

reklama
To normalne że się boisz, w końcu to nieznane. Nie nastawiaj się negatywnie w każdym razie, miej świadomość że rzeczywiście ból jest spory i jest ciężko, ale to tyle, przeżyjesz na pewno i dostaniesz super nagrodę :) Ten ból ma jakiś sens, jak się połamiesz i leżysz plackiem to masakra :D
Nie warto być bohaterką, nie warto udawać że jest super jak Cię boli, jak będziesz mieć ochotę płakać to płacz - każda po porodzie co chwilę buczy pod nosem [emoji14] To wszystko jest normalne, w końcu w kilka miesięcy wyhodowałaś w sobie człowieka, potem go z Ciebie wyciągną i każą za chwilę się nim zajmować a Ty nic nie kumasz, boli Cię wszystko i jeszcze zaczyna kapać mleko z piersi [emoji14]

Warto o tym mówić, bo nie warto męczyć się z depresją poporodową bo oczekiwania były z kosmosu lub instagrama... Oznacz mnie proszę jak już będziesz po wszystkim - będę mocno trzymać kciuki żebyś przeszła cały temat łagodnie i w miarę bezboleśnie :)
Nawet nie wiesz jak miło czytać takie słowa :) Od razu mi lepiej :) Dziękuję :-*

Tylko powiedz mi proszę co masz na myśli, żebym Ciebie oznaczyła?

Nawet nie wiesz jak miło czytać takie słowa :) Od razu mi lepiej :) Dziękuję :-*

Tylko powiedz mi proszę co masz na myśli, żebym Ciebie oznaczyła?
Jak napiszesz @Zmijka25 to wyskoczy mi powiadomienie że wspomniałaś o mnie w poście, dzięki czemu nie przegapię że już jestem po wszystkim [emoji14] Oczywiście to tak jeśli zapamiętasz, pewnie gdzieś tam będę podczytywać wątki więc może nie przegapię jak się coś będzie działo ;D

Zrobiłam dzisiaj bete i czekam na wyniki. A co tam u was dziewczyny? Powiem wam że trochę się boję jeżeli beta potwierdzi ciążę. Mam 30 kg nadbagazu i boję się że mogą być jakieś komplikacje...

Zrobiłam dzisiaj bete i czekam na wyniki. A co tam u was dziewczyny? Powiem wam że trochę się boję jeżeli beta potwierdzi ciążę. Mam 30 kg nadbagazu i boję się że mogą być jakieś komplikacje...
Nie martw się. Ja też niestety mam tyle na plusie i jestem obecnie w 25 tyg ciąży i wszystko jest ok :) Moja doktor zawsze mówi, że zdrowa ciąża prowadzi się sama.

reklama
Były tu dziewczyny z większym nadbagażem i ciąże znosiły lepiej niż niejedna chudzinka [emoji4] trzymam kciuki za pozytywną betę [emoji6]

Do góry