reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Jeżeli któraś z Was walczy z IO lub innym problemem zdrowotnym, to również chętnie podpowiem [emoji5]
Ja mam IO i niedoczynność. Chętnie posłucham twoich rad jeżeli chodzi o IO :)

A tak poza tym to muszę coś wam powiedzieć. W sobotę mam mieć @ Ale dziwnie się poczułam i niedawno zrobiłam test a taaam blada kreska :D jutro z rana powtórzę. Jej Ale byłoby superrrr

reklama
Wow, pokaż też! [emoji16][emoji16][emoji16]

A tak poza tym to muszę coś wam powiedzieć. W sobotę mam mieć @ Ale dziwnie się poczułam i niedawno zrobiłam test a taaam blada kreska :D jutro z rana powtórzę. Jej Ale byłoby superrrr

Ha czyli jednak I know nothing o majtach :) dziękujemy Zmijka25, czyli możemy się zaopatrzyć i liczyć na to, że wepchniemy się w nie.
Molka84 nie wiem czy można już gratulowac, ale trzymam kciuki bardzo ;)) ja z tego co pamiętam też miałam taka blada kreskę na każdym teście.

Hej dziewczyny, wetnę wam się w temat (Oczekująca, podczytuję Twoją historię od dawna i bardzo trzymam za Was kciuki :p)
Miałam 30 kwietnia cesarkę ze wskazań i siatkowe majty są bardzo potrzebne bo jakoś przytrzymać podkłady trzeba (normalnie krwawisz po cc, mniej niż po sn ale i tak macica musi się do końca oczyscic) no i siatkowe majty nie urażają rany na brzuchu bo są aż do pępka.
Są bardzo rozciągliwe, myślę że jak kupicie sobie te największe to na luzie będą dobre, a może nawet zbyt duże :)
W razie czego na pewno poratują was w szpitalu, ale warto mieć chociaż jedną, dwie pary swoich jakby się zakrwawiły.

Trzymam za Was mocno kciuki! [emoji1307] i pozwolę sobie dalej podczytywać od czasu do czasu [emoji14]
Dzięki za cenne informacje :)
Też właśnie słyszałam, że te majty są potrzebne i po naturalnym i po cesarce też, bo się krwawi.
Tylko ten rozmiar własnie mnie zastanawiał ;), bo ja mam, że tak powiem, co w nie wmieścić :D

Dzięki za cenne informacje :)
Też właśnie słyszałam, że te majty są potrzebne i po naturalnym i po cesarce też, bo się krwawi.
Tylko ten rozmiar własnie mnie zastanawiał ;), bo ja mam, że tak powiem, co w nie wmieścić :D
Myślę że spokojnie dasz radę :D one już z założenia są luźne żeby nie cisnęły nic :) bardzo dobry link tam wyżej koleżanka podesłała, dokładnie takie w szpitalu dawali ;) możecie śmiało robić małe zakupy [emoji14]

Myślę że spokojnie dasz radę :D one już z założenia są luźne żeby nie cisnęły nic :) bardzo dobry link tam wyżej koleżanka podesłała, dokładnie takie w szpitalu dawali ;) możecie śmiało robić małe zakupy [emoji14]
Super! Pocieszyłaś mnie :)
Jeśli mogę zapytać... to jakbyś mogła powiedzieć jak to u Ciebie wyglądały dni po cesarce w szpitalu i ile dni w ogóle w nim spędziłaś? Tzn mam na myśli co się dzieje z dzieckiem jak już je wyciągną, kiedy Tobie je przynoszą, czy jest cały czas z Tobą potem, czy na noc je zabierają, jak sobie radziłaś, jak z karmieniem, kiedy Ciebie pionizowali itp?
Byłabym ogromnie wdzięczna jeśli zechciałabyś trochę poopowiadać :)

reklama

Zacznę od tego, żeby dobrze się wysypiać, bo to bardzo istotne. Pierwszy posiłek najpóźniej godzinę po przebudzeniu. Ze względu na IO najczęściej sprawdzają się 3 do 4 posiłków w ciągu dnia. Eliminacja produktów przetworzonych, słodkich, białej mąki, ograniczenie produktów mlecznych i słodkich owoców. Ogólnie wskazane są produkty z niskim indeksem glikemicznym i bez większego trudu na googlu można znaleźć tabelę z IG produktów. Produkty węglowodanowe wybierać z pełnego przemiału, ale w miarę możliwości spożywać ich jak najmniej. Dobrym zamiennikiem mleka będą tzw. mleka roslinne- owsiane, migdałowe itp, ale ważne, żeby nie były dosładzane. Dieta powinna oparta być na warzywach, chudym mięsie i rybach, jajach, płatkach owsianych lub jaglanych, orzechach. Po wprowadzeniu sobie intensywnej diety konieczne jest zrobienie podstawowych badań krwi i glukozy, ponieważ trzeba sprawdzić, jak organizm reaguje i czasami trzeba wprowadzać modyfikacje dostosowane do konkretnego organizmu i wyników badań.

Do góry