reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny, Bruno śpi często w takiej pozycji [emoji33] jest to normalne? Jak go szyja nie boli [emoji33]
Zobacz załącznik 892976

Ale słodziak z Twojego maluszka. :biggrin2:

Takie wszystkie wydają się maleńkie.

Z taką pozycją nie pomogę, ale zapytaj położną. Coś mi świta że synek siostry tak spał. Niestety pamiętam tylko że jednym z zaleceń było np. leżenie w nosidełku.
Nie miał żadnych dodatkowych rehabilitacji, i samo się wyrównało,
( nie mam jak zapytać jej o wszystkie zalecenia).

reklama
@@Kwiatek@ kurde, ale super kiecki na tej stronie [emoji33] aż żal mnie ściska w czterech literach, że teraz sobie bana na sukienki dałam, bo w szafie mi się nie mieszczą [emoji23]

Co do sukienek, to ja już nieraz tu mówiłam, że wg mnie każda kobieta wygląda dobrze w sukience, a w zasadzie to lepiej niż w spodniach. Raz, że się wygląda lepiej, a dwa, że zachowujemy i ruszamy się inaczej [emoji23]

I też jestem fanką majciochów obciskających, a teraz to już zwłaszcza, bo trochę flaczek mi z brzucha się zrobił :/

Pod koniec ciąży to normalne, że masz mniej energii, maluch swoje już waży i zabiera trochę tlenu :)

Podziwiam Cię za zmobilizowanie się do prania i prasowania, ja w ciąży przygotowałam sobie tylko rozmiary do 62 :) więcej i tak mi się teraz do komody nie mieści ;) jak wyrośnie z 56 to spakuję te ciuszki i wyjmę kolejny rozmiar :)

A męża trzeba wykorzystywać, nie musimy się zaharowywać ze wszystkim, sama ciąża jest dosyć obciążająca :)

Te chłodniejsze dni, i to że nie musiałam sprzątać i gotować, bo wszystko zrobił M mnie zmobilizowalo.

Ale miejsca też za wiele nie mam. Rozmiar 68 dostalam sporo bluz i dzinsow, także chy u nas w sypialni będą narazie czekały aż maluch wyrośnie :)

Co tam słychać u Was w pierwszą sobotę września dziewczyny? [emoji16]

Ja dziś popierdzielam z motorkiem w tyłku, teściowie dziś wpadają zobaczyć wnusia, bo widzieli go tylko w szpitalu i trochę mi żal, że widują go mniej od moich rodziców :)

Chałupina ogarnięta wczoraj, wczoraj upiekłam też ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką, a teraz biorę się za obiad - makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym. Mało ambitnie, ale wygodnie [emoji23]

E tam, przychodzą wnusia zobaczyć a nie się najadać [emoji16]

Ja się powoli szykuję, bo idziemy na wesele. No i jesteśmy w trakcie staranek, cykl nr 10[emoji3]

reklama
Ja skolei walczę z tym czymś na dekolcie.... było już w miarę ok skóra blada, zapomniałam raz posmarować i od nowa czerwony placek :/ trochę mi stopy na wieczór puchną, no ciekawa jestem kiedy mnie złapią skurcze, albo ten czop zacznie odchodzić...

Do góry