reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Colorado Twój brzuszek mistrzostwo ja chyba przed ciążą taki miałam :D
Mi zostało 8 dni do terminu porodu trochę chciałam dzisiaj ogarnąc ale ciągnie mnie doł brzucha i musze leżeć więc nici z mojej roboty ....

Dostałam wczoraj ze 20 toreb ciuszków po dziewczynce i nie mam nawet siły przejrzec wszystkiego więc na raty idę :D
Wiecie... ja po swoich dzieciach wszystko rozdawałam i teraz to do mnie wraca już od 5 osób dostałam ciuszki :) Wózek dostałam, łóżeczko dostałam, wanienkę , fotelik, leżaczek naprawdę super :)
Miło jak teraz mi ludzie oddaja ja nigdy nie miałam oporów przed rozdawaniem ubrań.

reklama
Maminka, super jest taki recykling rzeczy dla dzieci. Jak wszystko podliczyć to są tysiące złotych oszczędności. Na mnie czeka wózek po mojej 8letniej bratanicy i coś się doczekać nowego pasażera nie może [emoji16]

Ka, oczywiście, że mam [emoji3] tylko muszę robić to bez męża, bo ma bekę ze mnie, że ja taka gwiazda Instagrama [emoji41]

Luiza cieszę się, że nie jestem sama z zapadaniem się w różne siedzenia [emoji3] ja to ze śmiechu nie mogę się pozbierać w takich sytuacjach, z jednej strony, ale z drugiej strony mam wrażenie ,że jestem cała różowa na twarzy że wstydu [emoji3]

Z dwójką dorodnych dziewek na pokładzie masz na pewno ciężko :) ale trzeba się cieszyć , że tak dobrze idzie :) ja ciążę mnogie wcześniej kojarzyłam tylko z rodzącymi się za wczas i malutkimi bobasami, a tu widzisz :)

Urs, na przestrzeganej diecie cukrzycowej chyba ciężko przytyć [emoji3] ja nie przestrzegam, to i waga rośnie [emoji41] tylko nie mam cukrzycy, a byłam pewna, że jej dostanę [emoji32]

Paula, no to mąż się nie popisał [emoji3] pewnie chciał dobrze, tylko zły tok rozumowania objął [emoji3] jak Tosia?

Oluchapoducha to niezbyt miła ta położna :/ ja też u położnej takie ciśnienie miewałam, ale ja parkuje tak z 5 minut od gabinetu i zawsze się spieszę oczywiście, jak przylecę tam, to ona od razu mierzyła ciśnienie, no i takie wyniki były. W domu jak mierze to mam dobre, dlatego kazała mi mierzyć ciśnienie w domu przed wizytą i jej podawać do karty ciąży :)

Mama po raz drugi - ulala jaka laska w groszki [emoji3] elegancko brzusia widać :)

Ja wrzucam zdjęcie bodajże z wczoraj, na sportowo do rodzicow na obiad [emoji3]
Zobacz załącznik 873512Zobacz załącznik 873513
Jestem pod wrażeniem :) Ludzie co nie wiedzą, nie mają szans zgadnąć, że jesteś w ciąży :D A potem wyskoczysz z wózkiem na ulicę i będą w szoku :D

Mama po raz drugi, no w dalszym ciągu nikt nie "odgadł" ciąży, jak mi nie powiedzieliśmy :) więc mamy sporą intymność w tym temacie [emoji23]

Ka, też będziesz niedługo mieć piękny brzucho, mam nadzieję, że bardziej spektakularny od mojego [emoji23]

Maminka, jasne że to potem wraca [emoji4] my nie mieliśmy jak wcześniej czegokolwiek rozdawać , ale od znajomych trochę nam się dostało po ich dzieciach, ale i trochę trzeba było dokupić :)

Nagini, no jeszcze plotki będą, że Bruno adoptowany :)

Oluchapoducha, mały dalej dupką w dół, na 17.08 mam zaplanowaną CC, a jak się zacznie wcześniej, to wcześniej.. chyba, że mały się jeszcze jakimś cudem obróci, ale lekarz powiedział, że wątpi, bo u mnie nigdy nie był dobrze ułożony... No i waży 1,9 kg, a ja mam 1,2 kg na plusie w 3 tyg [emoji33]

Ka, z jednej strony znam datę, ale z drugiej jak się mały pospieszy, to data w łeb dostanie hehe ale szyjkę mam zwartą jak beton, to narazie nic się nie szykuje. No i w szoku jestem, bo gin powiedział, że po 3 dniach do domu [emoji3] a jak będzie tłok, to nawet drugiej dobie wypisują, jak wszystko jest ok.

Oj jak ja Ci basenu zazdroszczę [emoji7] prześlij mi chlorowe fluidy [emoji3] ja do nowego roku to basen mogę w internecie pooglądać [emoji85]

colorado waga maluszka dobra jest? bo tak napisałaś że nie wiem, czy że mały czy że duży czy że w sam raz ? ;)
Dasz radę i Ty z tym z cc, ja sobie tłumaczę w razie jakby mnie to spotkało że przecież tyle kobiet rodzi przez cc i żyją i dzieci zdrowe, i że ja dam radę to przetrwać.
Chociaż świadomość tego że lekarz zaraz wbije Ci nóż w podbrzusze jest panicznie przerażająca....;)

Cześć dziewczyny. Ja dziś mialal wizytę u mojej pani ginekolog i zaniepokoiła ją ta pepowina co jest wokolo szyjki mojej córci zwłaszcza że mała jest bardzo ruchliwa a ja mam twardnienie brzucha z rana. Wypisala mi skierowanie na patologie ciąży więc jutro rano jade na izbe przyjęć. Mam nadzieję że będę tam tylko parę dni bo szyjka macicy ladnie się trzyma. Ale pewnie skończy się u mnie cesarką.

reklama
Cześć dziewczyny. Ja dziś mialal wizytę u mojej pani ginekolog i zaniepokoiła ją ta pepowina co jest wokolo szyjki mojej córci zwłaszcza że mała jest bardzo ruchliwa a ja mam twardnienie brzucha z rana. Wypisala mi skierowanie na patologie ciąży więc jutro rano jade na izbe przyjęć. Mam nadzieję że będę tam tylko parę dni bo szyjka macicy ladnie się trzyma. Ale pewnie skończy się u mnie cesarką.

na kiedy masz termin ?

Do góry