reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej ten wątek też jest dla mnie. Waga startowa w ciąży to 87/168cm , choć przyznam szczerze , nie wyglądałam n tyle . W tej chwili ważę ok 100.
W pierwszym trymestrze
Przybralam oo 1-1.5kg. w drugim 11. W sumie to był największy sklok. A przez 7 miesiąc tylko jakieś 80 dag.

Nasłuchałam się ,że powinnam maksymalnie 8 kg przybrać , ale jak widać tak się nie dało. Po drugie na prawdę się nie objadam. W 3trymestrze jem połowę mniej , bo nie mam apetytu ;) mała mi tam nie źle uciska wnętrzności.

Termin oo 4 września , ale mam się szykować na koniec sierpnia wg lekarza. Helenka jest duża :)

reklama
colorado waga maluszka dobra jest? bo tak napisałaś że nie wiem, czy że mały czy że duży czy że w sam raz ? ;)
Dasz radę i Ty z tym z cc, ja sobie tłumaczę w razie jakby mnie to spotkało że przecież tyle kobiet rodzi przez cc i żyją i dzieci zdrowe, i że ja dam radę to przetrwać.
Chociaż świadomość tego że lekarz zaraz wbije Ci nóż w podbrzusze jest panicznie przerażająca....;)
Waga Bruna jest dobra, choć póki co zapowiada się, że będzie z tych nieco mniejszych pulpecików :) co mnie o tyle cieszy, bo to znaczy, że moje cukry się unormowały i nie wpływają źle na niego.

Co do cc to jasne, że musi się dać to przeżyć :)
Zdecydowanie wolę myśleć o CC, niż o sn z takimi komplikacjami, o których Ty pisałaś :( ale to nigdy nie wiadomo, co i jak u kogo się potoczy.
Cześć dziewczyny. Ja dziś mialal wizytę u mojej pani ginekolog i zaniepokoiła ją ta pepowina co jest wokolo szyjki mojej córci zwłaszcza że mała jest bardzo ruchliwa a ja mam twardnienie brzucha z rana. Wypisala mi skierowanie na patologie ciąży więc jutro rano jade na izbe przyjęć. Mam nadzieję że będę tam tylko parę dni bo szyjka macicy ladnie się trzyma. Ale pewnie skończy się u mnie cesarką.
To faktycznie chyba lepiej małą poobserwować w brzuszku. Mam nadzieję, że długo Cię tam męczyć nie będą [emoji8]

Hej ten wątek też jest dla mnie. Waga startowa w ciąży to 87/168cm , choć przyznam szczerze , nie wyglądałam n tyle . W tej chwili ważę ok 100.
W pierwszym trymestrze
Przybralam oo 1-1.5kg. w drugim 11. W sumie to był największy sklok. A przez 7 miesiąc tylko jakieś 80 dag.

Nasłuchałam się ,że powinnam maksymalnie 8 kg przybrać , ale jak widać tak się nie dało. Po drugie na prawdę się nie objadam. W 3trymestrze jem połowę mniej , bo nie mam apetytu ;) mała mi tam nie źle uciska wnętrzności.

Termin oo 4 września , ale mam się szykować na koniec sierpnia wg lekarza. Helenka jest duża :)
Hej :) witamy na pokładzie :)

Gratuluję Helenki i życzę spokojnej końcówki :) między nami będzie różnica kilkunastu dni na to wychodzi [emoji3]

Co do wagi to zalecenia zaleceniami, a organizm często swoje :) grunt to zdrowo się odżywiać i ruszać, o ile można :)

Pierwszy bobas?

Hej :) witamy na pokładzie :)

Gratuluję Helenki i życzę spokojnej końcówki :) między nami będzie różnica kilkunastu dni na to wychodzi [emoji3]

Co do wagi to zalecenia zaleceniami, a organizm często swoje :) grunt to zdrowo się odżywiać i ruszać, o ile można :)

Pierwszy bobas?
Pierwszy i mam nadzieję nie ostatni :)
Póki co udało nam się w pierwszym cyklu starań. Mała rozwija się prawidłowo, nie mam żadnych problemów zdrowotnych , tyle co typowe objawy ciążowe :) i marzę o porodzie siłami natury. Mam trochę obaw , bo pani doktor szczerze kazała mi się nastawiać na rozmiar 62 dla malutkiej. Prawdopodobnie będzie dużym bobaskiem , ale za to będzie więcej gramów do całowania i kochania [emoji16]

Pierwszy i mam nadzieję nie ostatni :)
Póki co udało nam się w pierwszym cyklu starań. Mała rozwija się prawidłowo, nie mam żadnych problemów zdrowotnych , tyle co typowe objawy ciążowe :) i marzę o porodzie siłami natury. Mam trochę obaw , bo pani doktor szczerze kazała mi się nastawiać na rozmiar 62 dla malutkiej. Prawdopodobnie będzie dużym bobaskiem , ale za to będzie więcej gramów do całowania i kochania [emoji16]
Hihi zobaczymy dopiero jak maluchy dadzą nam popalić [emoji3][emoji3] ja tak studzę entuzjazm męża, bo jemu to już się w kolejce córka śniła [emoji16][emoji16]

Super, że bez większych problemów przechodzisz ciążę :)

To ile waży teraz Twoja panna i w którym tc? [emoji3]

martabunia to faktycznie długa córeczka się szykuje ;) a wysocy z mężem/partnerem jesteście?

anna dobrze że Pani doktor czujna, lepiej porobić badania w szpitalu. Ja też w 1 ciąży byłam na patologii ze względu na zły zapis ktg, chodziło o jakieś przepływy. to byłam tam kilka dni.
Pępowina na szyi jak dla mnie brzmi bardzo niepokojąco :/

colorado dobrze że cukry w normie :)

Hihi zobaczymy dopiero jak maluchy dadzą nam popalić [emoji3][emoji3] ja tak studzę entuzjazm męża, bo jemu to już się w kolejce córka śniła [emoji16][emoji16]

Super, że bez większych problemów przechodzisz ciążę :)

To ile waży teraz Twoja panna i w którym tc? [emoji3]
Parę dni temu 1800 , czyli ok 2 kg :)

martabunia to faktycznie długa córeczka się szykuje ;) a wysocy z mężem/partnerem jesteście?

anna dobrze że Pani doktor czujna, lepiej porobić badania w szpitalu. Ja też w 1 ciąży byłam na patologii ze względu na zły zapis ktg, chodziło o jakieś przepływy. to byłam tam kilka dni.
Pępowina na szyi jak dla mnie brzmi bardzo niepokojąco :/

colorado dobrze że cukry w normie :)
Moja rodzina jest w większości wysoka. Ja mam 168 , mąż jest niski jak na mężczyznę. Ma 173 cm ;) jego rodzina niska. [emoji1]

Moja rodzina jest w większości wysoka. Ja mam 168 , mąż jest niski jak na mężczyznę. Ma 173 cm ;) jego rodzina niska. [emoji1]
1800 g a w którym tc jesteś, bo albo przegapiłam albo nie wspominałaś? Jak przegapiłam, to przepraszam [emoji4]

U nas z mężem mamy wzrost ten sam, 170, z mojej rodziny wzrosty przeciętne, ale tusze większe [emoji4], ze strony męża ludzie bardziej kompaktowi :)

U Ciebie może jakieś dalsze geny się aktywowały [emoji16]

reklama
1800 g a w którym tc jesteś, bo albo przegapiłam albo nie wspominałaś? Jak przegapiłam, to przepraszam [emoji4]

U nas z mężem mamy wzrost ten sam, 170, z mojej rodziny wzrosty przeciętne, ale tusze większe [emoji4], ze strony męża ludzie bardziej kompaktowi :)

U Ciebie może jakieś dalsze geny się aktywowały [emoji16]
Badanie z 31. ;)

Do góry