reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mimi pierwszy trwał prawie miesiąc dzień dwa przerwy i znów .Drugi trwał dwa tygodnie tydzień przerwy i znów .Teraz już 6opakowanie kończę i jest lepiej .Ale pierwsze dwa były tak intensywne że używałam tych podkładów poporodowych, bo zwykłą podpaski nie dawała rady.
Colorado ja też codziennie myje włosy .Nawet jak byłam w ciąży dwa dni w szpitalu musiałam umyć zresztą po cc jak tylko pozwolili wstać poszłam pod prysznic i włosy umyłam :D A dla teściowej to może na początek olej wystarczy a jak przyjdzie drugi raz to dopiero grzybki :p

reklama
Uff, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie włosy do codziennego mycia ... Liczę, że może po ciąży się coś na lepsze zmieni w tym temacie...

Te okresy po porodzie to takie długie i szalone?! [emoji32] Ja "normalnych" nie znosiłam, a co dopiero takie... [emoji33]

Agunia, ja mogę być nieumalowana, niewypachniona, ale włosy muszą być czyste [emoji16] jak miałam krótkie włoski to mi szybko schły i było super, może teraz na wiosnę znowu zaszaleję z krótkością :) teraz mam takie prawie do ramion.

Edysiek, zazdroszę! Ile czasu zyskujesz! [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Mimi pierwszy trwał prawie miesiąc dzień dwa przerwy i znów .Drugi trwał dwa tygodnie tydzień przerwy i znów .Teraz już 6opakowanie kończę i jest lepiej .Ale pierwsze dwa były tak intensywne że używałam tych podkładów poporodowych, bo zwykłą podpaski nie dawała rady.
Colorado ja też codziennie myje włosy .Nawet jak byłam w ciąży dwa dni w szpitalu musiałam umyć zresztą po cc jak tylko pozwolili wstać poszłam pod prysznic i włosy umyłam :D A dla teściowej to może na początek olej wystarczy a jak przyjdzie drugi raz to dopiero grzybki :p
Ja też zaraz po cc mylam i prostowalam włosy [emoji1]

A konsultowalas z lekarka te początkowe okresy?
Bo już sama niewiem czy iść do niej czy nie

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi ja przy pierwszym okresie pytałam położonej to mówiła że to normalne bo jednak te 9miesiecy odbija się na naszym organizmie i potrzeba dużo czasu zanim wszystko się ureguluje.
A u nas Michaś z brzucha już klęka a postawiony stoi kilka minut a jak się przewróci to łapie wszystko żeby znów stanąć oj zacznie się zacznie....
IMAG3791.jpg
A tu było bam i wielką radość :D
IMAG3797.jpg

Załączniki

• IMAG3791.jpg
    IMAG3791.jpg
    83,6 KB · Wyświetleń: 308
  • IMAG3797.jpg
    IMAG3797.jpg
    91,6 KB · Wyświetleń: 311
Witam się niedzielnie:*
Umieram chyba @ mnie wreszcie nawiedzi,spoznia mi sie juz 3dni, ale od porodu mi sie jeszcze nie unormowal. Strasznie Wam wspolczuje!Tyle dni to nie do pomyslenia! Nie tesknilam za tym w ciazy:/
I ja myje wlosy codziennie. Jak nie umyje to mam przetluszczone nastepnego dnia...
Agunia rozkoszniak z Michasia:* Jak ladnie stoi!
A mój urwisek nauczył się krzyczeć i krzyczy całymi dniami:)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Oj ja też nie tesknilam A teraz to kurczę masakra jakas :/ mam nadzieję ze szybko sie unormuje. Dziś byłam tak wykończona ze spałam do 11! Syn przychodził budził mnie a ja nie mialam siły się ocknac.
W ogóle dopada mnie depresja :/

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Zuza jaki rozmiar maja body te szare co Dominik ma na sobie na zdjęciach co wrzucił na fb twój mąż? ;)
Mamy takie same to możemy porównać wielkość naszych chłopców hehe

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Do góry