reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Mimi nie wiem co z tym okresem się dzieje, jak brałam tabletki zawsze miesiączka trwała 5 dni. Może organizm musi się przestawić? A to Twoja pierwsza miesiączka po ciąży?

Ja mam teraz czarny mat na paznokciach. Ale chyba będę musiała ściągnąć jak pójdę na zabieg. Hybrydy robię prawie nieprzerwalnie od 3 lat, jedyna przerwa to pierwsze 3 miesiace po porodzie i nie są cienkie ani zniszczone. Dużo zależy od płytki paznokcia, częstotliwości robienia hybryd i umiejętności osoby która je robi. Ja jestem uzależniona od pomalowanych paznokci, źle się czuję jak nie mam żadnego koloru, nawet stopy muszę mieć zrobione mimo że zima:)

reklama
To drugi okres po porodzie. Mam nadzieję ze zaraz się skończy bo już mam dość :/

Ja też zrobiłam sobie stopy i już mam 3 tydzień hehe :)

Na rękach po tygodniu mam odpryski... :/ ale to pewnie dlatego ze brak wprawy. Zobaczymy ile te się utrzymają

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi pochwal się pazurkami:) Ja też dopiero dwa razy robiłam;)
Nagini podziwiam:) Fajne wspomninia!Byłam raz kiedyś na spływie kajakowym,spaliśmy pod namiotami nie podobało mi się za bardzo... My zwykle wynajmujemy mieszkanie albo domek żeby mieć spokój ze względu na dzieci.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi, bardzo ładne paznokietki! Krótkie są modne :) mi się długie szpony, takie ekstremalnie długie, nie podobają :) ja też najczęściej mam taką długość, inaczej wstaję rano z pooranymi na czerwono nogami, tak się przez sen potrafię drapać... :) U mnie zaś denerwują mnie kciuki, bo mam mega krótkie paznokcie, prostokątne w poprzek :/ ale co zrobić, gen po babci [emoji16]

Co do okresu to może idź do gina z tym? Bo faktycznie jakoś dziwnie długi... Może zestaw hormonalny nie trafiony.

Nagini, ja hoteli też nie lubię. Najbardziej domki letniskowe, holenderskie, cokolwiek samodzielnego [emoji16] fajne macie podróże na koncie :) u nas najdalsza podróż to do Włoch była. Sami sobie zorganizowaliśmy całość. Nasza podróż poślubna [emoji173] a samolotem wstyd się przyznać, nigdy nie leciałam [emoji16]

Kasia, mi się bardzo podobają zadbane paznokcie, ale sama nie ogarniam [emoji16] normalne lakiery to ze 2 dni trzymają się u mnie, nie chce mi się non stop malować :)

Hybrydę miałam kilka razy i osobiście nie zauważyłam osłabienia, ale dziewczyna porządnie je robiła i zdejmowała :) nie wiem co by było na dłuższą metę [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Mimi u mnie dopiero po 3opakowaniu tabletek okres się unormował. Choć teraz też jak zaczynam brać tabletki to jeszcze ze 2-3dni mam okres.
Co do namiotu to ja nie jestem już stworzona do namiotu :D Ale 3lata temu pojechaliśmy na Master Truck do Opola i byłam zmuszona spać pod namiotem 3dni i gdyby nie prysznice z ciepłą wodą i normalne łazienki to bym tego nie przetrzymała :p Teraz mąż kupił przyczepe i stwierdził że gdzieś pojedziemy to możemy jechać jak mi pokój w hotelu wynajmie :p

Mimi u mnie dopiero po 3opakowaniu tabletek okres się unormował. Choć teraz też jak zaczynam brać tabletki to jeszcze ze 2-3dni mam okres.
Co do namiotu to ja nie jestem już stworzona do namiotu :D Ale 3lata temu pojechaliśmy na Master Truck do Opola i byłam zmuszona spać pod namiotem 3dni i gdyby nie prysznice z ciepłą wodą i normalne łazienki to bym tego nie przetrzymała [emoji14] Teraz mąż kupił przyczepe i stwierdził że gdzieś pojedziemy to możemy jechać jak mi pokój w hotelu wynajmie :p
[emoji16][emoji16][emoji16] jest to rozwiązanie!
Mi by namiot nie przeszkadzał, gdyby nie to, że muszę mieć szybki dobry dostęp do wc/łazienki. Nocą często wstaję i nie wyobrażam sobie ciemną nocą gdzieś kicać [emoji16]jeszcze niedźwiedź zjadłby mnie [emoji16] ponadto niestety codziennie muszę myć włosy [emoji22]

Dziewczyny, w poniedziałek wpada teściowa. Myślicie, że powinnam zaserwować zupę z cyjanku czy zupę z dodatkiem olejku rycynowego? [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Co do namiotu to ja nie jestem już stworzona do namiotu :D Ale 3lata temu pojechaliśmy na Master Truck do Opola i byłam zmuszona spać pod namiotem 3dni i gdyby nie prysznice z ciepłą wodą i normalne łazienki to bym tego nie przetrzymała [emoji14] Teraz mąż kupił przyczepe i stwierdził że gdzieś pojedziemy to możemy jechać jak mi pokój w hotelu wynajmie :p
A Tobie też się tak przedluzal na początek
U mnie to już 12 dzien.... poczekam Max do czwartku i chyba pójdę do niej bo to jakoś tak dziwnie.
Ja przed ciążą jak brałam anty to zawsze po ok. 5dniach był koniec @. Ale to może też dlatego ze to dopiero drugi okres po porodzie. Już sama niewiem

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

[emoji16][emoji16][emoji16] jest to rozwiązanie!
Mi by namiot nie przeszkadzał, gdyby nie to, że muszę mieć szybki dobry dostęp do wc/łazienki. Nocą często wstaję i nie wyobrażam sobie ciemną nocą gdzieś kicać [emoji16]jeszcze niedźwiedź zjadłby mnie [emoji16] ponadto niestety codziennie muszę myć włosy [emoji22]

Dziewczyny, w poniedziałek wpada teściowa. Myślicie, że powinnam zaserwować zupę z cyjanku czy zupę z dodatkiem olejku rycynowego? [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Ja też myje codziennie :/

Dla teściowej może jakieś grzybki [emoji23]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Do góry