reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Kurcze Szafirek,ale radocha,nie? :)
No jasne :D Mała rzecz a cieszy :)
To musi być uroczy widok kiedy maluch zjada własne stópki :D Jej już bym chciała swojego malucha mieć tu obok... :)

Ja w nocy spałam 2godziny
Współczuję.. A pewnie w dzień nie masz jak się położyć, żeby odpocząć przy takim malcu..

Mimi spokojnie, ureguluje się waga, daj jej czas :) Może nie waż się zbyt często :) ustal sobie jeden dzień w tygodniu i tylko wtedy stawaj na tej wrednej zołzie:)?

reklama
Może rzeczywiście potrzeba czasu.... No i macie rację ze nie powinnam się ważyć tak często. To bez sensu...
Jakiś ten dzisiejszy dzień kiepski. Szary, bury I ponury....

Ka.2606 starszy mało nie zaglaszcze i zacaluje małego hehe
Mały dobrze. Ładnie je. Teraz zjada ok 100ml co 3h. Czasem zdarzy się ze pospi trochę dłużej. No i nocki w miarę sa. Zje I praktycznie od razu zasypia.
1511701196-bb024324f1a555ac-aaaaaa.jpeg
1511701247-95c197fa718794d7-aaaaaa.jpeg

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi to prawda! Szkoda Twoich nerwów na ciągłe ważenie się:* Ja weszłam na wagę dwa tygodnie po porodzie i tyle mnie widziała ;p Super że w nocy ładnie śpi i tak ładnie je:) Słodziutki Misio:*
U nas niestety też dziś szaro i pewnie deszcze będzie padał:( No i zimno:/
Agunia super że zakupy udane:) Ja tak rzadko sobie coś kupuję,raczej chłopakom,że teraz poszalałam;)
Mimi wczoraj doszła do mnie paczka z 4 biustonoszami Gaia;) Jestem bardzo zadowolona:)
Szafirek jeszcze chwila i będziesz tulić synusia:* Ja to czasem nie mogę się odkleić od małego;)
No a mój Misio wczoraj skończył 4 miesiące:) Dziś lub jutro podam mu pierwszy raz marchewkę do spróbowania:) Próbował już kleiku i niespecjalnie mu smakował za to kaszka manna lepiej mu podeszła. Jak leży ba brzuszku to podciąga kolanka pod siebie i wybija się do przodu,próbuje siadać i musimy go wciąż stopować. A tak wygląda jak jest zajęty stópką a mama mu przeszkodzi [emoji8]
1511703401-8a1b5691b47b9666-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Sliczne maluchy dziewczyny:)

U nas od jakiegoś czasu nocki kiepskie, ciągle niewyspana chodzę, pocieszam się tylko, ze w koncu musi być lepiej.

Dziękuję:* Przykro mi:( Często się budzi?A zasypia od razu czy wybudza się kompletnie? Dominiś budzi się po kilka razy bo mu smoczek wypada :/ A ok.6 budzi się na mleko. Niby nie jest źle bo budzi się tylko na moment ale mnie to rozbija taki przerywany sen i też chodzę nieprzytomna...Dostałam @ więc lepiej żeby mnie nikt nie zdenerwował [emoji14] Na dodatek starszy ma gorszy okres i regres; wracają przepracowane już zachowania co dołuje no i pyskuje tak że czasem wychodzę do drugiego pokoju żeby się uspokoić i nie nawrzeszczeć na niego bo ja jestem naprawdę bardzo cierpliwą i spokojną osobą ale pomału mam już dość:(

Zuza nie wybudza się całkiem ale tego mruczenia, jeczenia, stekania i wypluwania smoczka jest cale mnóstwo. Jak byla młodsza to lepiej spala. Poza tym je w nocy, ale ona na kolacje wypije 120ml mleka i nic wiecej, kaszki nie ruszy, wiec nie dziwne, ze jest w nocy głodna bo to juz duza dziewczynka.

Zuza starszemu wszystko sie zmieniło i pewnie dlatego. Wcześniej cały swiat sie wokół niego krecił, to chyba normalne, taki regres po pojawieniu sie młodszego rodzeństwa. Trzymam kciuki, zeby się szybko unormowało.

Zuza ja tez jestem zadowolona z gai. Ostatnio miałam zamówić sobie taki czerwony biustonosz ale okazało się ze jest całkowicie miękki no i nie wzięłam....

Kattaya to rzeczywiście malutko zjada na kolację.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Kattaya to oby Lilce się z powrotem odmieniło i zaczęła znowu ładnie spać:*
Mimi kupiłam go!!! Też się bałam ale jest super,porzadnie trzyma!Jestem do teho stopnia zadowolona że na przyszły miesiąc też kupię miękki:)

Szafirek niestety nie mam jak w dzień położyć się zresztą w dzień spi 3razy po 20-35 minut.Zreszta starszy też ma gorszy okres w szkole po dwa sprawdziany dziennie,wiec muszę z nim trochę pouczyć się.
Kattaya u mnie też tak to wygląda ostatnio jeszcze płacz doszedł.Przed spaniem zjada między 60a 150i to na raty i też w nocy je.
Mnie całkowicie rozłożyło czuję się tragicznie przez ten katar nawet smaku nie czuję.
W środę na usg bioderek idziemy a za tydzień na szczepienie.
Mimi śliczny maluszek :)Zuza ale słodziak :)
A to moje zdobycze z 5.10.15
received_1493141654084614.jpeg

Załączniki

• received_1493141654084614.jpeg
    received_1493141654084614.jpeg
    152,1 KB · Wyświetleń: 361
reklama
Agunia rewelacyjne ubranka:) Ja nadal czekam na wiadomość(odbieramy w sklepie)

Do góry