reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ka, jakby się tak to wszystko sprawdzało, to już bym miała w domu rocznego bobasa i następne może w drodze [emoji16] o ja głupia, kiedyś serio myślałam, że zajście w ciążę to ot tak się dzieje. Panikowałam na studiach, że wpadłam, że to za wczas, że nie dam rady [emoji23] a ja tu mam wbudowaną antykoncepcję [emoji23] ooooj głupia ja, głupia [emoji23]

Ale znam osoby, co potrafią sobie wszystko zaplanować i o dziwo im się to udaje, łącznie z płcią [emoji14] czyż to nie jest wkurzające?!

Mimi, teraz pewnie dodatkowo sezon nie pomaga z włoskami, mi bez zawirowań hormonalnych teraz jesienią lecą włosy :( trzymaj się dzielnie, włosy wrócą do normy [emoji9]

Jutro albo pojutrze będę testować, chyba umrę ze stresu [emoji14]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji11]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Śliczny synuś Mimi :) A Ty kochana głowa do góry waga zleci synuś śliczny a Ty nie płacz bo się odwodnisz :D
Oj Szafirek dobrze mówisz jak już zobaczysz 2cyferki to nie chcesz już 3 a Ty po ciąży raz dwa pozbędziesz się tego co dojdzie ;)
Ka to prawda jak ja zobaczyłam 99.9na wadze to byłam najszczęśliwsza na świecie :D
Colorado trzymam mocno kciuki :)
A u nas Michaś wczoraj 20tygodni skończył coraz więcej gada po swojemu głośno się śmieje ,jak jemy obiadek to już wie że trzeba główkę podnieść żeby śliniaczek założyć.Jak go na łóżku położę to jak rak do tylu po całym łóżku zapiernicza.A ja zdycham okresu dostałam i lepiej żeby mi nikt w drogę dziś nie wchodził :D

Colorado trzymam kciuki:*:*:*
Szafirek dziewczyny mają rację. A jak tak niewiele przytyłaś to waga po porodzie będzie dużo niższa niż przed zajściem w ciążę:)
Mimi śliczny:* i jak sobie słodko śpi:* Mi dopiero teraz zaczęły wypadać włosy ale też lecą jak szalone więc Cię rozumiem:(
Agunia ale ten czas leci:* Rozczuliłaś mnie tym że podnisi główkę żeby założyć śliniaczek[emoji173]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia zawsze ten przeskok w 3 cyfrówkę boli. Nawet jak teraz wiem, że to dla wyższego dobra.
20 tygodni- duży chłopak! 20 tygodni temu to ja o ciąży nie wiedziałam hehe.
Teraz będzie się coraz fajniejszy robić, więcej będzie potrafił i jeszcze chętniej poznawał świat :)
Okres- jak miło go nie mieć :p

Zuza, ale mi jeszcze połowa ciąży została :p więc nie wiadomo ile będzie na końcówce. A jak Twoja waga?

Nasz Mały dziś ma 5 miesięcy. Jutro 22 tygodnie.
Ile jedzą Wasze Maluszki na obiad? Odkąd wprowadziliśmy obiad to jadł słoiczek 125g ale wciąż dopijał ok 60 czasem 90ml mleka. Żeby się najadł do syta to chyba musiałby zjeść 200g. Wczoraj testowaliśmy pasternak więc mu dałam dynię z ziemniaczkiem słoiczek 125g a zagrzałam ok 60g pasternaku na próbę czy mu będzie smakował. Zjadł, smakowało ale i tak dopił 60ml mleka. Dziś zjadł resztę pasternaka i marchewkową z ryżem i mleka 60ml. Czy Wy dajecie mleko po obiedzie czy tylko sam obiad? Jeśli tak to w jakich ilościach? Dodam że mleka na posiłek normalny wypija ok 140ml, czasem nawet mniej a czasem 150ml. Je co 3 godziny mniej więcej tylko podwieczorek czyli owoce dostaje po około 2godzinach od mleka i później znów około 2 godziny i mleko na noc.
Nie wiem czy dobrze się wzięłam za temat rozszerzania diety, mam tyle wątpliwości. ..

Mimi słodziak:)
Jo moja też na początku dopijała mlekiem obiady bo zjadała trochę i wiecej nie chciała a mleko chętnie. Dawałam jej tyle mniej ile zjadła obiadku. Czyli jak pije 140ml a zje 90g obiadku to ok. 50ml . I tez miałam wątpliwości ale ona na poczatku to dosłownie poł małego słoiczka zjadała.

Dzięki dziewczyny za kciuki [emoji9] kupiłam dziś testy o czułości 10! Normalnie święty gral, nigdzie takich u nas wcześniej nie mogłam dostać [emoji16]

Mimi, cudny bobas, może będzie też tak miodek lubił jak Kubuś Puchatek? [emoji4]

Szafirek, wydaje mi się, że jak w 1 i 2 trymestrze w miarę trzyma się w ryzach dietę i wagę to jest dobrze. W 3 trymestrze i tak się wszystko pierdzieli, woda się gromadzi itp, więc waga siłą rzeczy idzie w górę.

Kurde, mąż mnie psychicznie wykańcza ,cały czas mówi o zafasolkowaniu i patrzy na mnie dziwnie [emoji14] jak go rozczaruję to chyba zanurzy się w gry komputerowe do wiosny [emoji23]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza to tak słodko wygląda ma taki zielony gumowy z oczkami to jak już widzi że się zbliżam że śliniaczkiem to już pochyla główkę do przodu i czeka aż zapne :)
To prawda Szafirek że to boli ale dla takie maleństwa to zrobi się wszystko :) Hehehe zawsze możesz jedno oko przymknąć i zobaczysz tylko dwie cyferki :D
Jo u mnie też na początku po obiadku zjadł tak że 40mleka a teraz już tak nie jest sam obiadek zjada.
Colorado może mąż coś czuje że zmajstrował ;)Ja dokładnie rok temu 10listopada dowiedziałam się że jestem w ciąży :)

Do góry