reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mimi, mam nadzieję, że baby blues Cię nie dopadnie. Ściskam Cię mocno [emoji5][emoji8]

A waga zaral zleci do końca, zobaczysz.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi waga super, z atydzień jeszcze te dwa zlecą na pewno. Co do placzu to hormony szaleją, przejdzie, tez dużo płakałam. I tez sie bałam, ze lysa zostanę po porodzie, jakiś miesiąc temu przestały wypadać i teraz odrastają. Nie wyglada to fajnie bo tych małych kłaczków mam całą głowę, ale wzięłam na przetrzymanie i staram sie nie przejmowac.

Mimi waga super, z atydzień jeszcze te dwa zlecą na pewno. Co do placzu to hormony szaleją, przejdzie, tez dużo płakałam. I tez sie bałam, ze lysa zostanę po porodzie, jakiś miesiąc temu przestały wypadać i teraz odrastają. Nie wyglada to fajnie bo tych małych kłaczków mam całą głowę, ale wzięłam na przetrzymanie i staram sie nie przejmowac.
Dzięki dziewczyny :*

Co do włosów to się martwię bo mam problemy z hormonami typu męskiego ; (

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi, a próbowałaś to ustawić jakoś, np. tabletkami anty?

Ja się właśnie kąpałam i w wannie postanowiłam, że w styczniu zajdę w ciążę :D ciekawe co mi wyjdzie z tego postanowienia.

W ogóle powiem Wam, że to staranie się o dziecko jest zupełnie nie w moim stylu. Ja uwielbiam mieć wszystko zaplanowane, a tu jedna wielka niewiadoma. Normalnie już miała gdzieś miejsce na lato upatrzone :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Próbowałam tabletki ale nie anty bo staralam się o dzidzie ale po połogu idę do endokrynologa i mam nadzieję ze mnie trochę poratuje.

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

A z tymi planami jakby było super gdyby się tak sprawdzaly hehe ważne oby się udało [emoji4] każdy czas będzie wtedy dobry :)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Szafirek, na pocieszenie powiem Ci, że niektórzy nie w ciąży mają trzycyfrówkę :D a jak w końcu zobaczę 99,9 to padnę ze szczęścia :)
Wiem, ja też do niedawna miałam, ale jak już zobaczysz 2 cyferki to nie chcesz wrócić do 3 i już :p

Mimi malutko zostało :) za kilka dni pewnie nie będzie po nich śladu :)
A ten płacz i okropny nastrój to hormony, musisz uzbroić się w cierpliwość aż wszystko wróci w Twoim organizmie do normy. Jesteś dzielna, dasz radę :). Co do włosów, podobno w ciąży pod wpływem hormonów rosną nam nowe, a po niej one wszystkie wypadają. I kobiety myślą, że lecą im ich włosy a to tylko te które urosły dodatkowo przez 9 miesięcy.. Nie martw się kochana, w razie co złożymy się na perukę :D:D:D

Ja się właśnie kąpałam i w wannie postanowiłam, że w styczniu zajdę w ciążę :D ciekawe co mi wyjdzie z tego postanowienia.
Ciekawe postanowienie :p oby się tak stało :D

Ka, jakby się tak to wszystko sprawdzało, to już bym miała w domu rocznego bobasa i następne może w drodze [emoji16] o ja głupia, kiedyś serio myślałam, że zajście w ciążę to ot tak się dzieje. Panikowałam na studiach, że wpadłam, że to za wczas, że nie dam rady [emoji23] a ja tu mam wbudowaną antykoncepcję [emoji23] ooooj głupia ja, głupia [emoji23]

Ale znam osoby, co potrafią sobie wszystko zaplanować i o dziwo im się to udaje, łącznie z płcią [emoji14] czyż to nie jest wkurzające?!

Mimi, teraz pewnie dodatkowo sezon nie pomaga z włoskami, mi bez zawirowań hormonalnych teraz jesienią lecą włosy :( trzymaj się dzielnie, włosy wrócą do normy [emoji9]

Jutro albo pojutrze będę testować, chyba umrę ze stresu [emoji14]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado trzymamy więc kciuki!

Tak swoją drogą, ja też myślałam że raz wystarczy i już ciąża.. Staraliśmy się TYLKO 6 cykli a ja już świrowałam, że coś nie tak jest.. Znam dziewczyny, które uznały że chcą dziecko i w pierwszym cyklu w ciąży były.. Ale znam też takie co kilka lat się starały i nic. Moja dobra koleżanka po 3 latach zdecydowała się na in vitro. Też ma termin na marzec jak ja. Uważam, że życie nie zawsze bywa sprawiedliwe. Jedni są "wiatropylni" i nie chcą a zachodzą w ciążę, a inni starają się miesiącami i nic.

reklama
Szafirek, ja wychodzę z założenia, że wszystko do nas przychodzi wtedy, kiedy ma przyjść. Jeśli nie przychodzi wtedy, kiedy zaplanowaliśmy sobie, to znaczy, że źle zaplanowaliśmy, albo to nie jest dobry czas [emoji4] tylko dzięki temu jeszcze nie ześwirowałam.

To nie tłumaczy jednak głupiego i nieprzemyślanego postępowania, tylko chodzi o takie chęci wymuszenia od życia czegoś.

6 cykli z mojej perspektywy to krótko, ale z perspektywy świadomego starania się wiem, że i to się dłuży.

Jakby wszyscy zachodzili w ciążę tylko wtedy, jeśli tego chcą, to chyba ludzkość by wymarła [emoji23]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry