reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Mimi, super, że już w domku jesteście, musicie odetchnąć po szpitalnych perypetiach [emoji4] buziaki dla Filipka!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Szafirek, czytałam kiedyś, że więcej chłopców rodzi się w okresach dobrobytu, a dziewczynek w czasach biedy/głodu/wojny
emoji4.png
no cóż, widać mamy bardzo dobre czasy
emoji16.png
emoji16.png
facety to takie wygodne są, że nawet na świat przychodzą wtedy, kiedy im łatwiej i wygodniej
emoji23.png
To wiele wyjaśnia :p
Chociaż chyba moje dziecię nie widziało stanu mojego konta i tylko myśli, że dobrobyt :p

Aha, sprzedałam dziś kaszki na olx :D
Brawo Ty! Dobrze zrobiłaś :) czyste sumienie i zadowolony brzuszek maluszka w nagrodę :D

Mimi cieszę się, że już w domku :) jak tam idzie poznawanie się z maluszkiem? Dorze się czujesz?

Ja wczoraj miałam koszmarny dzień. Wymioty poranne ciąg dalszy, ból głowy, zrobiły mi się zajady w kącikach ust, kręgosłup wieczorem bolał jak nie wiem. Czuję się jak stara babcia ;)
No i waga rośnie ;( Dziś już 99,9 (zaczynałam ciąże z 103,5 (w karcie ciąży 102) więc nadal minus ale... )

Szafirek, mam nadzieję, że dziś juz lepiej. Wagą się nie przejmuj, dziecię Ci rośnie :) zresztą i tak jesteś na minusie :)

Mimi, jak pierwsza nocka w domu?

Ja jestem zła na siebie, bo miałam się nie spinać i dać sobie rok na luzie na zajście w ciążę, a w rzeczywistości się wkurzam i oglądam za każdym wózkiem. Jeszcze jestem w 10 d.c. i mam jakieś plamienia :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Szafirek, trzymaj się :* Waga raz pójdzie w górę, raz w dół... Nie dokładaj sobie stresu. Najważniejsze, żebyście w dobrym zdrowiu dobrnęli do mety :)

Ka, rozumiem Cię. Też teoretycznie mam wrzucone na luz, ale... no jest jak jest. Zwłaszcza, że za ścianą sąsiedzi mają małe dzieciątko i słyszę jak płacze. Co mnie z jednej strony zasmuca, a potem zaraz denerwuje. I to nie przez to, że ono płacze, tylko przez to, że to moją uwagę przykuwa i smutek powoduje. No ale co zrobić :)

Miałaś badany progesteron? Bo z tego co pamiętam, to niedobory progesteronu powodują plamienia. Nie wiem tylko czy w jakiejś konkretnej fazie cyklu.

Wiem, że nie mam co narzekać, ale ta 3cyfrówka jest taka frustrująca a zmierzam ku niej szybciej niż myślałam..
Mimi a jak Ty przybierałaś na wadze? Mam na myśli, że w 2 czy 3 trymestrze najwięcej?
No i jak waga po porodzie?

Ka zbadaj sobie jak chcesz: prolaktyna (2-4 dc), progesteron (7 dpo).

Colorado, ja co chwilę wpadam na wózki albo dowiaduję się o jakiejś ciąży w otoczeniu :) jeszcze niedawno nie byłam pewna czy w ogóle chcę dziecko, a teraz fiksacja :)

Szafirek, na pocieszenie powiem Ci, że niektórzy nie w ciąży mają trzycyfrówkę :D a jak w końcu zobaczę 99,9 to padnę ze szczęścia :)

Dzięki za podpowiedzi z progesteronem. Nigdy nie badałam, to zrobię, ale to dopiero za 2 tygodnie. Na prolaktynę biorę dostinex więc jest ok.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Szafirek to i tak super choć wiem jak boli ten każdy wzrost hehe
Ja trzymałam w miarę diete A w 3 trymestrze odpuscilam na Maxa i przytylam sporo. W ostatnie 3tyg mialam plus 4kg!!!!

Ja dziś się zwazylam. Po ciąży zostało mi plus 2.5kg

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
U mnie spadek formy.... dziś ryczalam pół dnia. Wszystko mnie denerwuje i dołuje....
A jak po kąpieli znów zobaczyłam garść włosów w prysznicu to już w ogóle.... Eh boję się ze stracę włosy....

Mały jest kochany. Grzeczniutki. Je i śpi.... ;) w nocy budzi się co 2-3h A jak utrafie i się obudzę w porę karmienia i dam mu jeść to je na spiocha i nawet oczka nie otworzy hehe

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry