reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Jk89 mam nadzieję ze go niedługo wypuszcza i będzie w stanie Ci pomagać. Wyobrażam sobie jak jest ciężko samej wszystko ogarniać.... Ale trzymaj się. Dasz radę :*
Cukrów nie mierze już z miesiąc :/
Ale może jutro sprawdzę ;)

hchy43r8h8l5x99d.png
Ja też. Ale ponoć juz bliżej niż dalej. Wreszcie wiedzą co mu jest. W sumie leży 40 dni W szpitalu razem z tym wcześniejszym pobytem. To jakiś progres jest... ogólnie widzę że skaczą nad nim bo pewnie sie boją sądu. W sumie gdyby mała.dalej miała problem z.raczka też bym poszła.do sądu. Każdy kto słyszy ze rodzilam 19h pyta się dlaczego cesarki nie miałam. W wypisie mała ma wpisane ze matka w ostatniej fazie porodu nie współpracowała. Może jestem zła matka Ale ja juz nie miałam siły. Byłam tak wyczerpana ze robiłam ile mogłam i po urodzeniu główki naprawdę nie miałam siły na resztę ale starałam się ile mogłam. Dlatego teraz nigdy w życiu nie zdecyduje sie na drugie dziecko żeby oszczędzić jemu. Bo ja sie wylize. Twarda ze mnie bestia, Ale nie wybaczylabym sobie gdyby przeze mnie dziecku coś było. Rodzilam w szpitalu klinicznym, który słynie z tego ze wolą cesarki od porodów naturalnych to ja jak zwykle jestem wyjątkiem od reguły... aj musiałam sie wyzalic. Chociaż moja mama na początku mi mówiła że mam nie panikowac z tym bólem na szwach ze przejdzie. Ale jak była u mnie w sobotę i zobaczyła że ja stoję cały czas bo usiąść nie mogę to już zmieniła zdanie i mówi sama ze naprawdę musiało być nieciekawie.

Mimi cukry to takie zdradzieckie bestie, kontroluj sobie bo podczas porodu też nie mogą być wysokie. Niech dziecku też po.urodzeniu sprawdza. Ja podczas porodu miałam na poziomie.80 parę i niby ok. Ale po porodzie na cZczo jak zmierzyła to 140 a po.posilku 250. Kazali mi brać jeszcze insulinę, ale diabetolog mnie nie kontrolował. Teraz sama sobie odstawiłam ale muszę też wrócić do mierzenia cukrów bo za jakiś miesiąc muszę zrobić krzywą cukrową i kontrolę u diabetologa.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana to podobny przypadek jak u mnie. Rodzilam 22h i też cesarki nie zrobili. A jak już prawie nieprzytomna byłam to dopiero vacum.... opisywalam kiedyś jakie były tego skutki.... Ale moim zdaniem nie wygrasz z lekarzem. Zawsze coś znajdą na swoją obronę.... A Ty szarak niestety musisz cierpieć :/

Na myślenie i drugim za wcześnie, ale zobaczysz że zapomnisz ten ból i się zdecydujesz :) tylko moim zdaniem powinnaś znaleźć lekarza tak jak ja który od razu zgodzi się na cesarke....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi czyli jednak 2,5 a nie 3 :D super :)
A maluch jaki już duży :)
Jeszcze chwila i będzie już z Wami :D ale fajnie :D
Tak, u niej na wadze wyszło 2.5 [emoji3]
Teraz muszę się trzymać żeby do końca nie przytyć więcej jak 2kg

Po dzisiejszej nocy i ogólnie po samopoczuciu, nacisku na miednice myślę że młody wyjdzie za jakieś 2tyg.... Ale zobaczymy. Ciągle biorę duphaston więc może akcja się nie rozwinie. Ale chciałabym być już po....

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi gratuluję wizyty. Kawał synka nosisz w brzuchu:). Czyli skierowania na cc nie dostalas jeszcze?

Jk może spróbuj psikac sobie tą ranę octaniseptem. Mnie pomagało. A jak przychodzi do Ciebie położna to nie sprawdza krocza? U mnie za każdym razem patrzyła. Może ona coś Ci poradzi.

Aha, co do wypieków to często korzystam z moje wypieki, aplikacji smaker, mytaste, przepisy.pl. Teraz planuje nauczyć się piec makaroniki, bo niby wcale nie są takie proste, a chciałabym je upiec na roczek Filipa

Mimi suowr i ladna waga. Tak dla pocieszenie moj synek w 36 tyg mial 3500g a w 39 tyg przy porodzie 4320g.
Corcia mniejsza ale i tak przy porodzie 3800g ale w 38 tyg.
Wage i tak masz ladna . Ja za to schudnac nie moge trzymam diete karmie a i tak nie idzie nic. Zosia przeziebiona juz 3 tyg ciagle katar i kaszel .bylismy u lekarza dalje inchalacje mamy robic bo osluchowo czysto jest.
Co do plackow to nie pomoge bo ja nie pieke nic tzn bardzo rzadko.

Kasia wpisała mi na karcie ciąży ze z powodu ciężkiego 1 porodu zakończonego vacum cięcie cesarskie [emoji4]jestem już spokojna.

Oleńka to bardzo duży chłopczyk był.... mam nadzieję ze mój nie dociagnie do takiej wagi bo mnie chyba rozerwie w środku hehe już czuję mega ucisk i ból....
A teraz jak u niego z waga? Na którym jest centylu?
Zdrówka dla Zosi. 3 tygodnie to już sporo. Może skonsultuj u innego pediatry.
A co do wagi to szkoda że ona tak szybko nie spada jak rośnie :/

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Do góry