reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Ka, te kotleciki to muszę wyguglować, bo brzmią ciekawie [emoji4]

Mimi, nie stresuj się, to tylko wizyta! [emoji9] Daj znać, jak będziesz po [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale mi smaka robicie na jakieś pyszności :) ja dziś pichcę rosołek, a wczoraj upiekłam ciasto ze śliwkami :)

Mimi trzymamy kciuki, niczym się nie przejmuj. 8 kg to pikuś :D gdybyś miała 18 na plusie mogłabyś się martwić ;)

U mnie dziś waga pokazała 0,5kg mniej, więc dziwnie się waha w granicach 97-98... I tak od kilku tygodni. Nie wiem czy mi się wydaje i moje narządy wewnętrzne robią mi psikusa, czy może jednak zaczynam czuć ruchy dzieciątka <3 muszę poobserwować :D

Colorado wizyta dopiero koło 18 ale na pewno dam znać [emoji4]

Szafirek może to być początek przygody z ruchami [emoji5] wspaniałe uczucie [emoji5]

hchy43r8h8l5x99d.png

To ja podam am przepis na ciasto z dyni :D nie jest jakieś spektakularne ale obłędnie pyszne, wilgotne, słodkie mmm :D

Placek z dyni

• 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki startej dyni
  • 2 szklanki mąki
  • 2,5 łyżki cynamonu
  • 4 jaja
  • Cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki oleju
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
Miksujemy jajka z cukrem do momentu uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy. Na koniec dodajemy dynię. Mieszamy. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę i wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni), pieczemy ok. 45-60min.

reklama
Do góry