reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny norma cukru po godzinie od posilku jest do 120. ... a ja myslalam ze do 140.

hchy43r8h8l5x99d.png
Mimi mi dietetyk(taki przy poradni diabetologicznej) w zeszycik wpisała 140 i mówi że coś się kilka miesięcy temu zmieniło I jest 140

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Parampampam, Zuza, trzymam za Was kciuki :*

Pogoda może dla Was na końcówce będzie teraz łaskawsza, chłodniejsza :)

Co do strojów to fakt, u nas w kraju jest większy ostracyzm, raz, że można coś niemiłego usłyszeć, a dwa, że faktycznie, same laski wychodzą na plaże...

Uwielbiam pływać, jednak mało kiedy chodzę na basen :(

Magdagos - też ostatnio byłam u brafitterki i byłam w szoku, że można takie podejście mieć do klientek. Jakiś czas temu w sklepie z bielizną babka z pełną premedytacją wciskała mi stanik o obwodzie 75, jak mam 85! Poza tym, zauważyłam, że te "porządniejsze" biustonosze są po prostu trwalsze. Bez brafitterki kupiłam sobie kiedyś też z nieco droższych (ale bez szału) i mi służył ok. 5 lat bez zdeformowania się! A dodam, że piorę w pralce, bo nie mam cierpliwości do prania ręcznego, poza tym mam alergie [emoji37]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Ech, ja dzisiaj jakos nie mam cierpliwości do ciąży. Chciałabym mieć już poród za sobą. Denerwuje mnie ta końcówka. Czuję się czasami jak kaleka, kilogramów coraz więcej, brzuch coraz większy. Niech się już córka zbiera do nas...

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Łączę się z Tobą w bólu:* Aż do teraz chodziłam normalnie a dziś jak krzyżówka pingwina z kaczką:o Masakra:/ Wszędzie zachaczam brzucholem...I też trochę spuchłam,jak na razie nie jakoś mocno ale widzę jak zdejmuję skarpetki...
Dziewczyny ale jak mamy się czuć ze sobą dobrze jak nie możemy wejść do pierwszego lepszego sklepu i coś sobie kupić bo nie ma rozmiarówki...Jesteśmy odgórnie napiętnowane.A poza tym ludzie mają przeświadczenie że grubsze osoby można obrażać,obgadywać i wytykać palcem jakbyśmy byli podgatunkiem:(

Aaa no to dobrze z tą normą ;)
dziś na obiad zaszalalam bo zjadłam pieczone ziemniaczki, jajko sadzone i mizerie. Ciekawa jestem cukru :)

Zuza masz rację. Ja ciągle widzę na sobie wzrok innych i wymowne spojzenia.... czego tu chcesz i tak nic nie ma w twoim rozmiarze.... buuu....

hchy43r8h8l5x99d.png

Zwariuje. ... minęła godzina po obiedzie. Z prawej ręki wynik 76. Z prawej z jednego palca 96 z drugiego 106. Specjalnie zmierzylam 3 razy. Dobrze ze wszystkie w normie ale bądź tu mądry i co chodzi.... może jak bym zmierzyła z 10 razy to by się okazało że ponad norma [emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Na dzisiejszej wizycie lekarz (bo mój ma urlop) do mnie z uśmiechem "O, to przytyła pani za dwie ciąże" :p No i co ja mam zrobić, wiem :(
Jestem mega spuchnięta już pomijając dodatkowe kilogramy i moje i ciążowe, ale jest nadzieja, że już coraz bliżej, bo szyjka ładnie pracuje i jest rozwarcie na 1-2 cm.

reklama
Joanna, nienawidzę takich uwag. Mogliby sobie darować lekarze takie teksty, serio. Bo ani nic one nie zmienią, ani nie pomogą, a tylko kobieta czuje się jak śmieć. Echhhh... Nie przejmuj się, kochana.

Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozwiązanie :)

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Do góry