reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

To ja chyba powinnam iść do dentysty... coś tam do zrobienia by sie znalazło.. . Ostatni raz byłam chyba 5 lat temu... no i ja zawsze chodzę z ojcem. A tatę mam teraz 100km od siebie;(

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bezpłatne są czarne. Warto poleczyc zęby w ciąży, bo próchnica jest zakaźna i przenosi się na zalążki zębów dziecka. Poza tym nieleczona powoduje dużo powikłań, np. Choroby serca.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Ja mialam bardzo duze problemy z zebami. Nie leczylam ich caaale studia bo w domu sie nie przelewalo a utrzymanie mnie kosztowalo. Poszlam do pracy i prawie dwa lata zeby leczylam... Ale mam super dentystke, wszystkie zeby zrobione, kontrola w tym miesiacu :)
I ja tez sie sporo naczytalam o zagrozeniach wynikajacych z zepsutych zebow, moga byc na prawde bardzo grozne dla dziecka!

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie wiem nad czym w ogóle tu się zastanawiać? Ja rozumiem dzieci które boją się pójść do dentysty, ale dorośli ludzie? Zresztą teraz u dentysty nie jest tak jak 20 lat temu, gdzie kanałowe leczenie robili ci na żywca. Teraz dostajesz znieczulenie które sam dentysta ci proponuję. Za młodego sam bałem się chodzić do dentysty, ale teraz to ja to uwielbiam. Komfort zdrowych zębów i braku uczucia że ci jepie z japy to naprawdę fajne doznanie a o tym że nie zarazisz dziecka próchnicą to już nawet nie wspominam.

A jak jest ze znieczuleniem i plombami w ciąży? Można czy nie, bo różne czytam opinie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mozna znieczulenie :) ogolnje na dzien dobry musisz powiedziec, ze jestes w ciazy a oni juz Ci cos wyczaruja :) ew. Opracuja prochnice i zaloza opatrunek czasowy a po porodzie plomba. To sa czarodzieje.

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Można jak najbardziej, pierwsze 3 miesiące ciąży są niepewne (chociaż nigdzie nie czytałam, że zakazane) , potem można znieczulenie bez problemu przyjmować. A plomby są bezpieczne zawsze. Ale zawsze trzeba dentyście mówić, że jest się w ciąży.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Witajcie.

Temat zębów ☺ przed zajściem w ciążę miałam wszystkie poleczone. W czwartym miesiącu byłam na kontroli i zęby ok.

Zuza śniłaś mi się. Spotkałyśmy się i rozmawiałyśmy o ciąży ☺

Inka:) Miło by było się spotkać ale wszystkie tak daleko od siebie mieszkamy:( Mi się śniło dziś moje maleństwo,był idealny:) Jak się czujesz?Jesteśmy już w 8.miesiącu:o Ale to zleciało...

reklama
Zuza Poznań nie jest aż tak daleko od Bolesławca...
8 miesiąc aż nie wierzę. Zaczynam panikowac i boję się porodu... czuję się ok tylko obolala jestem. Boli mnie krocze podbrzusze kolana. Ciężko mi się poruszać i gorąco. Do tego doszły zaparcia. Jest to wszystko do wytrzymania. Mam nadzieję że po porodzie wszystkie dolegliwości mina.

Do góry