reklama
parampampam
Fanka BB :)
Bezpłatne są czarne. Warto poleczyc zęby w ciąży, bo próchnica jest zakaźna i przenosi się na zalążki zębów dziecka. Poza tym nieleczona powoduje dużo powikłań, np. Choroby serca.
Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
madagos
Ja mialam bardzo duze problemy z zebami. Nie leczylam ich caaale studia bo w domu sie nie przelewalo a utrzymanie mnie kosztowalo. Poszlam do pracy i prawie dwa lata zeby leczylam... Ale mam super dentystke, wszystkie zeby zrobione, kontrola w tym miesiacu
I ja tez sie sporo naczytalam o zagrozeniach wynikajacych z zepsutych zebow, moga byc na prawde bardzo grozne dla dziecka!
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
I ja tez sie sporo naczytalam o zagrozeniach wynikajacych z zepsutych zebow, moga byc na prawde bardzo grozne dla dziecka!
Ja nie wiem nad czym w ogóle tu się zastanawiać? Ja rozumiem dzieci które boją się pójść do dentysty, ale dorośli ludzie? Zresztą teraz u dentysty nie jest tak jak 20 lat temu, gdzie kanałowe leczenie robili ci na żywca. Teraz dostajesz znieczulenie które sam dentysta ci proponuję. Za młodego sam bałem się chodzić do dentysty, ale teraz to ja to uwielbiam. Komfort zdrowych zębów i braku uczucia że ci jepie z japy to naprawdę fajne doznanie a o tym że nie zarazisz dziecka próchnicą to już nawet nie wspominam.
madagos
Mozna znieczulenie ogolnje na dzien dobry musisz powiedziec, ze jestes w ciazy a oni juz Ci cos wyczaruja ew. Opracuja prochnice i zaloza opatrunek czasowy a po porodzie plomba. To sa czarodzieje.
parampampam
Można jak najbardziej, pierwsze 3 miesiące ciąży są niepewne (chociaż nigdzie nie czytałam, że zakazane) , potem można znieczulenie bez problemu przyjmować. A plomby są bezpieczne zawsze. Ale zawsze trzeba dentyście mówić, że jest się w ciąży.
reklama
Inka1985
Zuza Poznań nie jest aż tak daleko od Bolesławca...
8 miesiąc aż nie wierzę. Zaczynam panikowac i boję się porodu... czuję się ok tylko obolala jestem. Boli mnie krocze podbrzusze kolana. Ciężko mi się poruszać i gorąco. Do tego doszły zaparcia. Jest to wszystko do wytrzymania. Mam nadzieję że po porodzie wszystkie dolegliwości mina.
8 miesiąc aż nie wierzę. Zaczynam panikowac i boję się porodu... czuję się ok tylko obolala jestem. Boli mnie krocze podbrzusze kolana. Ciężko mi się poruszać i gorąco. Do tego doszły zaparcia. Jest to wszystko do wytrzymania. Mam nadzieję że po porodzie wszystkie dolegliwości mina.
Podziel się: