reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Nasunęło mi się jeszcze pytanie, czy któraś z Was stosuje Clexane? Mi lekarka przepisała z/w właśnie na wagę, żeby zakrzepy się nie robiły...

reklama
Jk89 witaj! Powiem Ci, że jestem w szoku, że taki problem lekarze Ci robili, chora sprawa. Ale lepiej znaleźć sobie takiego, który nie robi z wagi problemu niż chodzić na każdą wizytę z duszą na ramieniu, że waga poszła w górę. Ja w związku z otyłością nie biorę żadnych dodatkowych leków, nie mam też żadnych dodatkowych specjalnych zaleceń.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka

Jk89 witaj! Powiem Ci, że jestem w szoku, że taki problem lekarze Ci robili, chora sprawa. Ale lepiej znaleźć sobie takiego, który nie robi z wagi problemu niż chodzić na każdą wizytę z duszą na ramieniu, że waga poszła w górę. Ja w związku z otyłością nie biorę żadnych dodatkowych leków, nie mam też żadnych dodatkowych specjalnych zaleceń.

Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Właśnie teraz trafiłam na taką lekarkę, która jest mega empatyczna. To teraz jest dla mnie ważne...

Ja też nie biorę takich leków. Jedynie co to kontynuuje duphaston

hchy43r8h8l5x99d.png

Nasunęło mi się jeszcze pytanie, czy któraś z Was stosuje Clexane? Mi lekarka przepisała z/w właśnie na wagę, żeby zakrzepy się nie robiły...

Jeśli chodzi o clexane to miałam też wątpliwości które też mój Mąż miał - po latach w UK patrzył bardziej na wytyczne medyczne brytyjskiej służby zdrowia w kwestii stosowania przeciwzakrzepowych środków, tam w pierwszej kolejności zaleciliby aspiryne. Poczytał jednak sporo wytycznych nie tylko brytyjskich ale i światowych i jak najbardziej należy stosować clexane bo ryzyko zakrzepów przy otyłości jest zbyt wielkie by zrezygnować z podawania. Ja brałam 0,4 codziennie , od 2tyg profesor zwiększył mi dawkę do 0.6. Mam przestać brać coś na 48h przed cc.
Mąż mi wbija zastrzyki w ramiona choć ponoć w brzuch jest mniej bolesne ponoć ale ja nie wyobrażam sobie wbijać igle w brzuch .

jo158, ja wbijam w brzuch ale w tym momencie mam siniaki wielkości pięsci po obu stronach brzucha i właśnie mój facet robi mi zastrzyki, ale cały czas mówi ze może to niekonieczne... a ja juz sama nie wiem wcześniej lekarz mi powiedzial, że nie trzeba a teraz lekarka przepisała. Ja biore od 18tc w dawce 0,6.

Ja dziś już zrobiłam sobie 80 zastrzyk fraxiparine 0,4 ;) Jo158 w brzuch też boli i robią się sińce ale jeszcze tylko ze 20 kilka i koniec ;)
c55fskjojcqm7koh.png

Witam. Znowu nas przybyło ☺

Jk89 ja biorę clexane od 5 tygodnia. Miałem okropne siniaki na brzuchu ale teraz wbijam z boku brzucha i jest ok. Mniej boli w tym miejscu.

Spróbuj w ramiona, jeśli masz kogoś kto Ci wbija to po prostu niech po dezynfekcji chwyci na ramieniu skórę w falde i wbija. będziesz miała porównanie gdzie lepiej a brzuch odpocznie .
Ja tylko raz miałam zgrubienie bolesne na ramieniu i bałam się ze coś więcej mi się zrobi ale wystarczył tormentiol i plasterek 3 dni i sie rozeszlo. Teraz nam zgrubienie na 1cm ale sie rozchodzi. Oczywiscie siniaki są ale juz sie z tym pogodzilam.

reklama
na razie póki mogę katuje brzuch, bo jak już będę mieć z nim problem to będę próbowała w inne miejsca, wiem, też ze w wewnętrzną stronę ud można też, lekarka mi powiedziała, że bić tam gdzie jest tłuszczyk

Do góry