reklama
parampampam
Fanka BB :)
Jk89 witaj! Powiem Ci, że jestem w szoku, że taki problem lekarze Ci robili, chora sprawa. Ale lepiej znaleźć sobie takiego, który nie robi z wagi problemu niż chodzić na każdą wizytę z duszą na ramieniu, że waga poszła w górę. Ja w związku z otyłością nie biorę żadnych dodatkowych leków, nie mam też żadnych dodatkowych specjalnych zaleceń.
Wysłane z mojego Le X820 przy użyciu Tapatalka
Właśnie teraz trafiłam na taką lekarkę, która jest mega empatyczna. To teraz jest dla mnie ważne...Jk89 witaj! Powiem Ci, że jestem w szoku, że taki problem lekarze Ci robili, chora sprawa. Ale lepiej znaleźć sobie takiego, który nie robi z wagi problemu niż chodzić na każdą wizytę z duszą na ramieniu, że waga poszła w górę. Ja w związku z otyłością nie biorę żadnych dodatkowych leków, nie mam też żadnych dodatkowych specjalnych zaleceń.
Nasunęło mi się jeszcze pytanie, czy któraś z Was stosuje Clexane? Mi lekarka przepisała z/w właśnie na wagę, żeby zakrzepy się nie robiły...
Jeśli chodzi o clexane to miałam też wątpliwości które też mój Mąż miał - po latach w UK patrzył bardziej na wytyczne medyczne brytyjskiej służby zdrowia w kwestii stosowania przeciwzakrzepowych środków, tam w pierwszej kolejności zaleciliby aspiryne. Poczytał jednak sporo wytycznych nie tylko brytyjskich ale i światowych i jak najbardziej należy stosować clexane bo ryzyko zakrzepów przy otyłości jest zbyt wielkie by zrezygnować z podawania. Ja brałam 0,4 codziennie , od 2tyg profesor zwiększył mi dawkę do 0.6. Mam przestać brać coś na 48h przed cc.
Mąż mi wbija zastrzyki w ramiona choć ponoć w brzuch jest mniej bolesne ponoć ale ja nie wyobrażam sobie wbijać igle w brzuch .
jo158, ja wbijam w brzuch ale w tym momencie mam siniaki wielkości pięsci po obu stronach brzucha i właśnie mój facet robi mi zastrzyki, ale cały czas mówi ze może to niekonieczne... a ja juz sama nie wiem wcześniej lekarz mi powiedzial, że nie trzeba a teraz lekarka przepisała. Ja biore od 18tc w dawce 0,6.
agunia50002
Fanka BB :)
Ja dziś już zrobiłam sobie 80 zastrzyk fraxiparine 0,4 Jo158 w brzuch też boli i robią się sińce ale jeszcze tylko ze 20 kilka i koniec
Spróbuj w ramiona, jeśli masz kogoś kto Ci wbija to po prostu niech po dezynfekcji chwyci na ramieniu skórę w falde i wbija. będziesz miała porównanie gdzie lepiej a brzuch odpocznie .
Ja tylko raz miałam zgrubienie bolesne na ramieniu i bałam się ze coś więcej mi się zrobi ale wystarczył tormentiol i plasterek 3 dni i sie rozeszlo. Teraz nam zgrubienie na 1cm ale sie rozchodzi. Oczywiscie siniaki są ale juz sie z tym pogodzilam.
Ja tylko raz miałam zgrubienie bolesne na ramieniu i bałam się ze coś więcej mi się zrobi ale wystarczył tormentiol i plasterek 3 dni i sie rozeszlo. Teraz nam zgrubienie na 1cm ale sie rozchodzi. Oczywiscie siniaki są ale juz sie z tym pogodzilam.
reklama
Podziel się: