Ka.2606
Fanka BB :)
Cześć Justyna Ja wciąż z tych planujących, ale wielka fanka forum. A powiedz, długo się staraliście?Witam,
jestem nowa na forum bo szukam rad na temat ciaży, tak jak w tytule, zanim zaszłam w. ciaże ważyłam grubo ponad 100 kg. Na ten moment przytyłam ok 4 kg., a zaczynam 21 tydzień.
Troche już przeszłam - bo musiałam zmienić lekarza prowadzącego, a poszukiwania nowego to była gehenna... Nawet jeden mi wprost powiedział, że jestem za gruba na ciążę...Skierowali mnie do poradni patologii ciązy ci znowu powiedzieli, ze się nie kwalifikuję... Ale wreszcie znalazłam lekarke, która się mną opiekuje... Dodam, że mieszkam we Wrocławiu gdzie dostęp do lekarzy jest bardzo duzy... Ogólnie czuję się bardzo dobrze, ale to mnie właśnie martwi...A nie mam żadnej znajomej w ciązy czy rodzącej, która zmaga się z problemem z wagą.
Mam do Was pare pytań, które mnie nurtują, a mianowicie:
-jak to jest z ruchami? Bo ja coś czuje ale nie wiem czy to są ruchy... tak naprawdę nie poczułam jeszcze nic co byłabym pewna, że to jest maleństow,...
-co z usg podczas ciąży, mi cały czas lekarze mówią, ze są za trudne warunki i słabo co widać. Nawet ostatnio na usg lekarka mnie bardzo wystraszyła... USG u swojej lekarki mam dopiero 19.06, a w ramach prywatnej opieki medycznej mogłam iść na dodatkowe usg .Byłam w poniedziałek czyli juz 20 tydzień. Lekarka powiedziała, że przez mój tłuszcz na brzuchu nie jest w stanie sprawdzić czy jest podniebienie i jak wygląda wnętrze serduszka... Ja jestem bardzo wystraszona, mój Partner mnie uspokaja, że może rzeczywiście byłam za szybko i mam poczekać na wizytę u swojej pani doktor...
Drogie Panie proszę o jakieś wskazówki, Wasze doświadczenie zapewne będą dla mnie bezcenne.
Pozdrawiam. Justyna
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom