reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Hej Dziewczyny!
Dzisiaj byliśmy umówieni na późne śniadanie z teściową i jak dojechaliśmy akurat ratownicy prowadzili ją z bloku do karetki...Miała udar:( Pojechaliśmy do szpitala i akurat robili jej rezonans,co potwiedziło udar.Rozumie co się do niej mówi ale nie umie nic odpowiedzieć.Na szczęście nie jest sparaliżowana.Ale jak to przy udarze cały czas jest zagrożenia życia i możliwość,że dojdzie do kolejnego:( Jutro od 12.są odwiedziny,mam nadzieję,że usłyszymy dobre wiadomości...

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom
Udary są okropne.... jak był pierwszy to wiadomo że będą kolejne ale niewiadomo kiedy :/ one w ykonczyly moja babcie :(
Trzymajcie się i pomagajcie jej. Może jakieś rehabilitację trzeba będzie załatwić

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
O 1.30 obudziłam
się na siku i po spaniu... święta spokojnie minęły. Mąż wczoraj popil z moim ojcem i ciężko było mi to znieść bo smierdzial wódą[emoji5] dzisiaj akcja w Lidlu z ciuszkami dla bobasow. Chyba pojadę. Buziaki dla Was

Zuza przykro mi...

Mimi wszystko będzie dobrze

Asia też mam często zgage. Pomaga mi mleko.
Mam nadzieję....

Sama bym pojechała gdybym znała płeć ;)
Dziś w nocy śniło mi się, ze urodziłam już i leżał w wózku chłopiec ;)

hchy43r8h8l5x99d.png

Zuza trzymaj sie i mam nadzieje ze dzis beda lepsze wiesci nie denerwuj sie tylko bo pamietaj o swoim okruszku w brzuchu.
Powiem Wam jedna rzecz na majowych mamach jest dziewczyna co ciezka miala ciaze to w kolko w szpitalu to bole itd z nerwow bo rozstala sie z ojcem dziecka jak sie w koncu znow pogodzili on zaginol bez wiesci wiec dla niej znow koszmar to chyba ze 3 tyg temu bylo a wczoraj napisala ze nie zyje to jest tragedia i dla niej i dla maluszka ktory nigdy noe pozna ojca.

Ja to zaraz skocze do lab bo mi ostatnio w ip napisali powtorzyc mocz a jutro mam wizyte to powtorze. U mnie tez jakas ciezka noc jakies koszmary mi sie snily. Wczoraj bylo 1kg do przodu po swietach ale dzis juz wrocilam do wagi sprzed swiat.

Zuza trzymajcie sie i napisz jak tylko cos bedziesz wiedziec.

Zuza trzymaj sie i mam nadzieje ze dzis beda lepsze wiesci nie denerwuj sie tylko bo pamietaj o swoim okruszku w brzuchu.
Powiem Wam jedna rzecz na majowych mamach jest dziewczyna co ciezka miala ciaze to w kolko w szpitalu to bole itd z nerwow bo rozstala sie z ojcem dziecka jak sie w koncu znow pogodzili on zaginol bez wiesci wiec dla niej znow koszmar to chyba ze 3 tyg temu bylo a wczoraj napisala ze nie zyje to jest tragedia i dla niej i dla maluszka ktory nigdy noe pozna ojca.

Ja to zaraz skocze do lab bo mi ostatnio w ip napisali powtorzyc mocz a jutro mam wizyte to powtorze. U mnie tez jakas ciezka noc jakies koszmary mi sie snily. Wczoraj bylo 1kg do przodu po swietach ale dzis juz wrocilam do wagi sprzed swiat.

Zuza trzymajcie sie i napisz jak tylko cos bedziesz wiedziec.
O Boże... To jest dopiero tragedia. Teraz ta dziewczyna została sama z dzieckiem jeszcze nienarodzonym. Szok poprostu...

Co do zgagi to mówią że jeśli jest to dziecko urodzi się z włosami. No i u mnie się to sprawdziło. Piotr miał taką szopę na głowie że szok. Zresztą do tej pory ma gęste włosy.
A z kolei moja sąsiadka ma córkę która w październiku skończy 3 lata i do dnia dzisiejszego jest łysa... Nie ma ani jednego włoska. Wg mnie to już powinni udać się z nią do lekarza bo raczej to normalne nie jest.

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Sa dzieci ze maja slabe wlisy ale maja tu faktycznie chyba cos juz nie halo. Jesli zgaga odzwierciedla czupryne to moj powinien miec wlosy do pasa haha

Ja juz w domu wrocilam z lab pusto dzis po swietach. Ja dzis zaczynam 36tyd kiedys to byl moj szczyt marzen a teraz dalej bym chciala zeby maly posiedzial jeszcze troche on chyba sam sie nie wybiera ale zobacze co lekarze zadecyduja bo pewnie znow ip mnie czeka.

Jeszcze dzis najgorsza robota mnie czeka depilacja ☺ staram sie co tydz zeby nie obrastac ale coraz ciezej sie ogolic.

No tragedia z ta dziewczyna tylko nie wiem co mu sie stalo bo nie pisala ona ma termin na 1 maj ale pisala ze bedzie zalatwiac juz cesarke bo takie leki dostala na ispokojenie ze szkodza dziecku relanium itd.

Dziewczyny macie problem z suchą skóra na buzi?
Teraz już nie tyle ale w ciąży była masakra. Skóra normalnie płatkami mi schodzila. Zadne kremy jie pomagały, nawet te robione przez dermatologa. Po ciąży na szczęście jest lepiej. Do ideału brakuje ale nie jest tragicznie

Dziewczyny ja mam do Was pytanie trochę z innej beczki i nie zwiazane z ciążą itd. Gdzie kupujecie sukienki na jakieś imprezy? W sklepach stacjonarnych u Was czy może przez internet? Może macie jakieś sprawdzone miejsca gdzie kupię ładną sukienkę w większym rozmiarze a nie max 42.
We wrześniu mój brat ma ślub i w święta poprosili mnie żebym była świadkiem. Bardzo mnie tym zaskoczyli ale oczywiście się zgodziłam. Wiem że jeszcze jest trochę czasu ale chciałabym się za czymś rozejrzeć na spokojnie a nie później w pośpiechu

reklama
Ja kupuję czasem przez Internet potem ew. Przerabiam u krawcowej. W pobliżu mam chyba ze 3 sklepy z większymi koeckami Ale modele ograniczone. Często jak dla starszych kobitek.

hchy43r8h8l5x99d.png

Do góry