reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Na d -dimerow nie trzeba skierowania ok 40 zl kosztuje u mnie byly podwyzszone i wtedy rodzinny da Ci skierowane pilne do hematologa a on zastrzyki z refundacja jak nie beda podwyzszone to ja bym zadnych zastrzykow nie brala .

Coraz czesciej wierze juz ze bedzie dobrze od poczatku marca zaczynam zakupy ☺

Ja Ci powiem co do lekarzy moja tez ma super opinie a tez czasem zla jestem po wizycie np nosi mnie to ze nie bada mi szyjki jak w 12 tyg mialam ostatni raz usg dopochwowe nawet nie wiem czy wtedy badala teraz juz 27 tyd i nigdy wiecej nie badala jak pytalam o to to mowila ze jak nic sie nie dzieje to nie tdzeba ale skad mam wiedziec ze nic sie nie dzieje. Teraz mam wizyte w czwartek i powiem Ci ze z gabinetu nie wyjde jak mi nie zbada a jak nie zbada to chyba wiecej do nuej nie pojde. Na ostatniej wizycie ktos byl za mna i sie spieszyl nie wiem z jakiego powodu a u mnie bylo duzo bo i wizyta u hematologa i wyniki i prenatalne to tez mnie tak ekspresowo obsluzyla a usg trwalo z minute taka zla bylam . Niby dobrzy lekarze a tez trzeba na rece patrzec.

A co do twego lrkarza to jak chce Cie do szpitala polozyc to tam tez sa hematolodzy tam by Cie wyslal po recepte na te zastrzyki.

reklama
Dzięki Asia,co ja bym bez Was dziewczyny zrobiła...
U mnie podobnie tyle,że szyjkę mi bada.Kurcze chcesz jak najlepiej a tu proszę,płacisz a i tak nie zawsze jesteś zadowolona. Na oddziale będą mi tylko cukrzycę diagnozować.Pewnie będą nie mili jak dowiedzą się,że nie stosuję się do zaleceń lekarza ale ja nie zamierzam się truć nie będąc pewna czy faktycznie to jest niezbędne.
Asia masz już upatrzone jakieś akcesoria,wózek?Chcesz karmić piersią czy mm?Będzie chłopak,tak?

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Chlopak Gabryś☺ no chcialabym piersia ale jak bedzie zobaczymy. Przerazona jestem to moja pierwsza ciąża. Wszystko juz patrzylismy ale na zakupy wybieramy sie od marca. Ja nie jestem zwolenniczka kupowania przez internet lubie dotknac porownac na zywo na zdjeciach wszystko ladne.

Masz racje co do tych lekow pomierz kilka dni cisnienie i zobaczysz. Zrob te d -dimery bedziesz wiedziala czy potrzebujesz zastrzykow.

A co w koncu do tego szpitala sie wybierasz?

Ja rodziłam prawie 9lat temu i też czuję się zielona;) Mi się nie udało karmić,chyba z nerwów,Kuba się nie najadał,płakał a ja się denerwowałam.
Ładne imię:) My chcemy Igę lub Tomka,)
W tę środę idę na nauczanie o żywieniu dla osób z cukrzycą ciążowa a w poniedziałek 6.marca idę do szpitala.Dwa dni po ślubie:( Niech sprawdzą,a co mi tam.Chyba że jeszcze zmienie zdanie;) Byłaś kiedyś u endykrynologa?Orientujesz się jak wygląda wizyta u tego lekarza?
Rozumiem,ja też lubię wszystko podotykać,obejrzeć z każdej strony ale część napewno zakupię przez internet.

Napisane na GT-I8190 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewczynki. Trochę tu się mniej udzielam...
Jakiegoś doła mam przez to że jestem z tych większych... Wczoraj byłam na zajęciach w szkole rodzenia. Wszystkie dziewczyny takie szczupłe z pięknymi okrągłymi brzuszkami. Nie to co ja... Ja mam wiecznie duży brzuch... cały czas myślę o cukrze czy nie jest podniesiony. Badania w poniedziałek będę robić.

Zuza87 ja chodzę do endokrynologa bo mam niedoczynność. Wizyta u mnie to od czasu do czasu usg, wgląd w wyniki i recepta. A ta przyjemność kosztuje mnie 150 zł co 4-6 tygodni. Tsh w ciąży to maksimum 2,5 większy trzeba zbijać lekiem. Norma 4 to dla starych ludzi.

Ja nie bylam nugdy u endokrynologa wiec nie pomoge.

To co Inka nas nie odwiedzasz?☺

A Ty inka w ktorym teraz tyg jestes przypomnisz? Ja bylam na zajeciach to tez jest jedna dziewczyna moich gabarytow widac bylo po niej ze sie wstydzi bala sie na pilce siadac chyba w obawie ze peknie czy cos.

Inka a robilas juz krzywa cukrowa? Jaki mialas wynik?

Zuza to kiedy Wasz slub? Ile bedzie osob itd jaka masz sukienke chwal sie troche.

Zaglądam do Was. Nie robiłam jeszcze krzywej. Tylko z krwi bez jedzenia rano i w poniedziałek też tylko to badanie. Jestem w 17 tc.

reklama
Moj małych ważył 4320g i był długi na 62 cm
Ja chodzę do endokrynologa tak też co 6 tyg. U mnie teraz wizyta polega na sprawdzaniu wyników zawsze muszę mieć świeży wynik tsh.Ja już przed ciąża chodziłam wtedy też co jakiś czas robi mi usg tarczycy
Ja się tam nie wstydzę tego że mam więcej kg. I ja np. Bym specjalnie na miejscu tej dziewczyny zapytała czy ta piłka nie pęknie bo ja taka chudzinka. Ja jestem przyzwyczajona co do swojej wagi i do swojego wyglądu brzuszek też już niczego sobie mam.
Mój lekarz też tylko profilaktycznie przepisał mi zastrzyki ale ja mu ufam i biorę z synem też brałam cała ciążę.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry